reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie dziewczyny, pozwolcie, ze do Was dolacze. Jestem obecnie w 11tygodniu ciazy blizniaczej i jestem przeszczesliwa, gdyz sa to bardzo wyczekiwane, upragnione fasolki:-). Czuje sie jak do tej pory wysmienicie-> zero mdlosci, wymiotow, boli piersi itp. Jedynie sie martwie, tym ze jak na 11 tydzien to mam malutki brzuszek, prawie w sumie niewidoczny, mimo 2 maluchow w srodku. Powiedzcie prosze, czy to normalne? i od kiedy u Was Kochane bylo cos wiecej juz widac-> ja z rana to praktycznie plaska jak deska, tylko pod wieczor jak sie najem to cos widac.

reklama
ptencer Gratuluje fasolek :) a mały brzuszek to normalne, mi było widac dopiero w 23 tygodniu, a potem to juz poszło... z tygodnia na tydzien coraz wiekszy :) powodzenia!!!

ptencer nie przejmuj się, a raczej ciesz sięmalutkim brzuszkiem! Jeszcze zdąży wyrosnąć... I będziesz czekać naupragniony czas gdy znów będziesz mogła kłaść się na brzuchu,... ;-)

poziomki daj znać jak tam sięmacie!!! :):)

Iiiiiiiiiiiiiiiii jak na razie rozwarcie na 2 palce szyjka twardawa więc dostałam czopki na rozluźnienie. Mój gin ma 3 dyżury w tym tyg i chce mnie sam rozpakować.Położna mówiła że czopki działają ja dostałam 2x dziennie po 3
Więc dalej czekamy na rozwój sytuacji.

Oj Poziomki to ja od rana myslałam o Tobie i miałam nadzieję że już bedziesz po. No ale jak planuja Cie póki co naturalnie rozpakować to to nie takie hop-siup.
Nic, trzymam kciuki dalej :)

ptencer Kochana gratuluje!! nie przejmuj sie malym brzuszkiem, raczej ciesz sie poki mozesz... ja jestem w 15 tyg i tez mam maly brzuszek i wygladam jakbym sie dobrze najadla... ale ze dzieciaczki mierza tyle ile powinny to nic sie nie przejmuje... pozdrawiam Cie serdecznie!
poziomki 3mam mocno kciuki!!!!

Poziomki a już myślałam że będziesz rozpakowana :) Trzymam kciuki za rozwój akcji :)
ptencer ciesz się malym brzuszkiem póki możesz, nawet nie będziesz wiedziała kiedy urośnie i zrobi sie naprawdę duży, a wtedy będziesz dopiero narzekać bo wiele codziennych czynności okaże się niemożliwe do wykonania :p

Dziewczyny, dziekuje Wam za przyjecie do Waszego grona i slowa pocieszenia. Ja rzeczywiscie pewnie nie potrzebnie sie martwie, gdyz fasolki rosna bardzo dobrze. Mnie sie po prostu wydawalo, ze u szczuplych osob to brzuszek wczesniej widoczny, gdyz normalnie go wcale nie mam:-), a tu czekam i czekam i na razie nie za bardzo:-(. W sumie to nie narzekam, bo wiem, ze jeszcze wyskoczy, tylko ja tak dlugo czekalam na te ciaze, ze wszystkim sie niepotrzebnie martwie:-)
poziomki-> gratuluje, zaraz juz bedziesz tulic swoje dzieciaczki

reklama
poziomki- wstałam rano i migiem na kompa,żeby dowiedzieć się co u Ciebie:-)najważniejsze ze wszystko jest w porządku i pod kontrolą. Ja też bym chciała sn urodzić. Mieszkamy na 2 piętrze i obawiam sie znoszenia dzieciaczków (2 gondole po 6 kg+waga bobasów) i karmienia,podobno po cesarce mniej pokarmu jest. Trzymaj się dzielnie i informuj nas w miarę możliwości:-)Ściskam mocno

ptencer
-GRATULUJE! ja z niecierpliwością czekałam na pojawienie sie brzuszka,a kiedy sie zjawił i stale sie powiększa coraz więcej czynności sprawia mi problem hehe nie wysypiam sie,całkowita rezygnacja ze sznurowanych butów(własnych stóp nie widze a gdzie tam sznurowac je) kręgosłup boli itp ale wszystko da sie wytrzymać byle tylko bąble były zdrowiutkie. U mnie brzusio widoczny był juz chyba w 17 tygodniu,choć w 3 miesiącu nie mieściłam sie już w spodnie sprzed ciąży:-)Jeden genetyczny w 21 tygodniu mówił ze mam mały brzuszek,znowu internista ze wygląda na 8 miesiąc,ale to chyba przez "stereotyp"- jak bliźnięta to kobieta musi wyglądać jak słoń(choc ja sie tak momentami czuje hehe) Pozdrawiam;-)

Do góry