reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Karola79 Witaj w klubie , ja czułam się podobnie jak ty , wymiony , nudności , ale w 12 tygodniu wszystko wróciło do normy .Dzisiaj mam 14 tydzień i czuję się świetnie czego i tobie życzę.
Co do krwiaka to trudo mi sie wypowiedzieć. Powodzenia Pa Ewa

reklama
Cześć dziewczyny!!!
Wreszcie!!! Mam wyznaczony termin:) na 15 kwietnia w piątek:) ojoj jak sobie pomyśle że już w następną sobotę będę tuliła dwa małe szkraby... Wydaje się to niemożliwe:) dopiero co dowiedziałam się że będą Bliźniaki !!! A tu już! Szok jak to zleciało.

Poziomki a Ty pewnie już odliczasz godziny:D weekend szybko minie i już poniedziałek:) mi też mówią że mam mały Brzucho jak na Bliźniaki, talia osy:D 107 cm... Ale i tak chodzę jak ślimak, bo brzuch boli i się napina jak za szybko ( chciałoby się) i miss gracji to nie jestem:)))
Odpoczywaj kochana!!! Ostatnie chwile haha:)

Wszystkim życzę udanego weekendu ( bez wymiotów i innych bolączek)
Pozdrawiam

15 kwietnia-ładna data.
Ja to najbardziej bym chciała lato 2013, blizniaki beda wtedy miały prawie dwa lata wiec jest szansa, że zaczne sie wysypiac:-D
niestety teraz mam beznadziejne samopoczucie i mało rzecz mnie cieszy:wściekła/y::-:)wściekła/y:

Poziomki mnie jeszcze nie spieszy się do porodu :D Za tydzień, dwa mogę już rodzić, w sumie to na święta chciałabym być już z dwoma zajączkami w domku :D
U mnie tak szybko by nie zrobili cc, czekają jak najdłużej się da więc pewnie te dwa tygodnie jakby się dało w szpitalu by mnie przetrzymali. Zobaczymy jak tam w środę będzie co powie lekarz, chyba że nie dotrzymam do środy, choć wątpię jeszcze się okaże że po terminie urodzę hahahaha :D

Izuszka super, gratuluję terminu, fajny tak 15 kwietnia :D

Izuszka ciesze się że już znasz godzine "0" Twoje bliźniaki będą na prawde donoszone:-D

Ze mną leży dziewczyna która na dwukosmówkowe i też ją trzymają do min 37tc a ma już 3 cm rozwarcia
Ja jestem jednokosmówkowa i z tond ten pośpiech.

Sobota mi zleciała błyskawicznie:szok: jeszcze tylko niedziela i działamy:-D

Czesc dziewczyny.
Zazdroszcze Wam, że finiszujecie.
U mnie 10 tydzien i czuje sie koszmarnie zle, w zasadzie jak tylko chwile stoje albo cos mam zrobic jest mi słabo i musze natychmiast usiasc o wymiotowaniu nie wspomne bo to juz nieodłączny element co dwie trzy godziny.
Na dodatek okazało sie ze mam malutkiego krwiaka co wprowadziło mnie w kolejne paranoje
Czy któras z Was miała cos takiego?
Karola79 rozumiem Cie doskonale. ja dopiero teraz zaczynam sie lepiej czuc... a wszystko zaczelo sie w 6 tyg...
co do krwiaka to tez u mnie wykryli, na usg w 5tyg... a teraz mialam usg -3 dni temu i ani sladu ponim. glowa do gory i nie martw sie na zapas. pozdrawiam i 3maj sie cieplutko. xx

mialyście może zawroty głowy? mialam w piatek wieczorem i wczoraj odsamego rana do ok11. ze nie moglam dojsc do siebie, poza tym bylo mi niedobrze.pozniej sie poprawilo a po popoludniu jak nowo narodzona. czy to normalne?

Manila,ja tez tak mam. W ciąży mnogiej duzo szybciej może dochodzić do ucisku macicy na żyłę główną,stąd są zawroty głowy a nawet omdlenia! Dlatego tez b.waże zeby np.nie lezeć na plecach,wtedy ucisk jest najsilniejszy,a na bokach zwłaszcza preferownay jest lewy bok,włąsnie z uwagi na to ,ze najbardziej odciąza ta żyłę. Ty masz jeszcze dość mało zaawansowaną ciażę dlatego takie objawy mogą sie pojawiać i znikać,niestety im brzuszek bedzie wiekszy tym moze być gorzej...Ale głowa do góry...Są gorsze dolegliwości niż to;). Damy rade:)

reklama
Do góry