reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

poziomki czyli czeka Was tydzień w szpitalu? przepraszam za pytanie które niektorym moze sie wydawać głupie.. to normalna procedura ze przy blizniakach idziesz wczesniej polezec w szpitalu? nawet jesli wszystko ok?

reklama
Kiedy dowiedzialas sie ze bedziesz miec cesarke? Czy oni robia usg w ktoryms tygodniu i sprawdzaja ulozenie? Czy zadecydowalo ulozenie dzieci? Sorki ale jestem zielona w tym temacie- pierwsze dziecko (dzieci:) )

ja jak bylam w zeszlym tyg. na wizycie byl to 14 tc. to spytałam lekarza o poród:zawstydzona/y: chcialabym rodzic u mojego lekarza w szpitalu ( jest to szpital w malej miejscowosci) a pytalam bo nie wiem czy szukac czegos w krakowie czy tez nie. powiedzial ze jak nie bedzie komlikacji np. cukrzycy tfu tfu :-) to moge u niego rodzic tzn byc cieta bo w tej placowce sie nie zastanawiaja tylko jak sa blizniaki to od razu pod noż:-)

ok, to zobaczymy jak tu bedzie (w Holandii)....
Zabieram sie do roboty- pedzel, farba i dawaj...... chce ozdobic pokoj maluszkom wiec wymyslilam sobie zielona trawke na scianach (tak do wysokosc pasa pomaluje na zielono), i jak juz w koncu dostane naklejki na sciane (wciaz sa w PL) to udekoruje w zwierzatka :) ach nie moge sie doczekac efektu koncowego... milego dnia

poziomki jak sie czujecie?
IZuszka, małekropki gratuluje udanych wizyt
U mnie tez wg ostatniego usg, ktore było robione tak tylko kontrolnie (na kazdej wizycie gin mi robi usg), jeden bak mniejszy od drugiego o 1 tydzien, lekarz mowil ze wszystko w normie

Witam,
W Anglii jest trochę inaczej z prowadzeniem ciąży niż w Polsce. USG mam robione co miesiąc ale tylko dlatego, ze to ciąża bliźniacza... A tak to tylko są 2 USG i zero wizyt u lekarza:(
Tu także wywołują poród bliźniaczy w 37-38 tyg. A ja z tego tytułu ze moja pierwsza ciąża była zakończona cesarką to ta też tak będzie. Proponowali mi ewentualne urodzenie naturalnie ale ja się zdecydowałam na cesarke... I tak powiedzieli ze własnie w ten sposób tutaj wszystkie kobiety z bliźniakami rodzą....
Im bliżej tym bardziej się stresuje....

Poziomki: witaj ponownie!!! Cieszę się ze u Was ok wszystko!! Coś czuje ze mnie wyprzedzisz z porodem:)) czekacie do 36 tygodnia i poród czy czekacie jak najdłużej się da??? I mam nadzieje ze Ci nie jest źle w tym szpitalu??? Pozdrawiam cieplutko!!!

Czesć dziewczyny!
Jak sie macie, pogoda czadowa, co? Powoli zaczynam sie częsciej do siebie usmiechac i akceptowac obecny stan rzeczy;-)
Ale w miejsce starych pojawiaja sie nowe paranoje, że mamy za małe mieszkanie, że Franek(2lata)załamie sie jak dostanie dwa maluchy w prezencie itp.
Generalnie sporo nas sie zrobi!!!!!

Witam :)
Piękna pogada to wszyscy spacerują i dotleniaja się :D
U mnie wielkimi krokami zbliża się 36 tydzień, odpukać jak na razie wszytko jest ok, jestem aktywna tak jak przed ciążą, no może wszystkiego nie robię i nie dzwigam za wiele,ale mało co się ograniczyłam, ponieważ nie ma mi kto pomóc, sama jestem i sama wszystko muszę robić :p
Ale nic mi nie dolega, dobrze się czuję, maluszki się nie spieszą więc jest dobrze :)
Boję się jedynie tego, że lada dzień będę też odstawiać duphaston, a biorę go od 6 tygodnia ciąży, ciekawe czy czekają mnie jakieś rewelacje po jego odstawieniu.

Witam ze szpitala:-)
Dawno mnie nie było a to dlatego że neta nie miałam:-(
U nas jak na razie wszystko dobrze i czekamy do 36 tygodnia:-)
Trzymam kciuki :tak:

Manila ja mam jednokosmówkowe i dla spokoju ducha gin mnie wcześniej położył a do szpitala mam daleko bo 100km i mogła bym nie zdążyć.Z tego co zauważyłam to ok 36 tc giny kładą do szpitala.

Ja sobie tutaj odpoczywam:-D dostała mi się niechcący pojedyncza sala:tak: i mam luuzik.
Pytałam dziś ordynatorki to powiedziała że wyniki są super i jeżeli nie zaczne rodzić sama to czekamy do 36 tc a potem się zobaczy bo wszystko zależy od wyników.
Tylko coś mnie gardło zaczęło boleć dzisiaj:wściekła/y:

Karola coś o tej panice wiem:-D nas będzie razem sześcioro:szok::-D

reklama
Do góry