reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

ale fajnie...to jednak jest szansa.....ciekawe czy za tydzień będzie coś widoczne....idę na usg prenatalne....może akurat...tylko to nie jest usg 3D.....fajnie masz córeczkę a teraz 2 chłopaków....supcio takie małe łobuzy.....

a jak się czujesz?? dużo kg przybyło?? sorry że tak ciągle wypytuję...ale nie mam żadnych znajomych którzy mają bliźniaki...dlatego tak wszystkich wypytuję...a wszystko mnie ciekawi....w literaturze mało o tym....aaa dopświadczenie kogoś jest najlepsze....

reklama
Witam Was dziewczyny , ja juz też nie mogę się doczekać co będę miała 05.04.2011 mam wizyte u gin. to będzie 14 tydz. mam nadzieję , ze cos sie dowiem . Ostatnie dwa tygodnie w pracy i "wieczny "odpowczynek. Bardzo się cieszę . Nudności ustały więc jest coraz lepiej. Pozdrawiam Was pa Ewa

ja juz przytyłam 12 kilo i zostały niecałe 2 miesiace, bo cesarke będę miała w połowie maja to będzie akurat 36 tydzień i raczej juz nie przytyję, bo coraz mniej jem z uwagi na wielki brzuszek hahaha szybko żołądek się napełnia ;) teraz to ze mnie ściągają maluchy bo przez ostatni miesiąc nic nie przytyłam i poza tym tak jak piszesz mam córeczkę z ktorą jest duzo roboty, szykowanie wyprawki, długie spacerki nie ma czasu na odpoczynek, podejrzewam że u nutri jest tak samo :) no i przeszkadza juz od dawna brzuszek :) a tak to ok

Dziewczyny naprawdę nie ma się czego bać :biggrin2:
Ja w chwilach zwątpienia, jeszcze w ciąży powtarzałam sobie - przecież nie ja pierwsza i ostatnia urodzę bliźniaki.
Inne bliźniakowe mamy dały sobie radę to i ja dam!

I pewnie to bezczelne, ale też często mówiłam sobie, że dobrze, że nie trojaczki :-D
Piersi mam dwie - to dam radę!!!

kkociakk dziękuję bardzo!
Przepis na grzeczne maleństwa...hmm...sama nie wiem :eek:
Ja przez całą ciążę mówiłam do brzucha i wszystkim wokoło, że moje dzieci to będą anioły!
I się sprawdziło ;-)

O płci dziewczynek dowiedzieliśmy się w 19 tc

Dziewczyny mozecie być złe ale trochę Was "ostudzę"
Nie spodziewajcie się że lekarz na usg genetycznym poda Wam płeć dziecka bo wtedy jest mało co widać. Moje dzieci miały wtedy cos ok 13 cm więc wyobrazcie sobie jak tam dojrzec cokolwiek. lepiej poczekać do 20 tyg i mieć pewność co do płci.

A cod o grzecznych dzieci każde na początku je, śpi i wszystkie są grzeczne . To jest czas na oswojenie się z sytuacją i nabranie rytmu dnia który moim zdaniem jest najważniejszy. Armagedon zaczyna się później :-)I na to już mądrych ani rady nie ma :-)

lenna widze ze sprowadzasz nas na ziemie hahaha no tak rzeczywiscie ja sie nie nastawiałam na chlopcow na poczatku bo wszystko mozliwe dlatego chcialam potwierdzenia 100 %-wego i je w 20 tyg otrzymałam hihi hmmm armagedon?:szok::szok::szok: fajnie ze chociaz na poczatku bedzie spokoj :)

Lenka...100% racji :) z tym ze u mnie i na poczatku nie bylo za spokojnie bo Milena miała kolki i nie chciała jeść...

kkociakk np ja ogólnie malutko przytyłam ale najwięcej na końcu w ostatnim tygodniu

reklama
Do góry