reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ania gratuluje :) Duzi Ci Twoi mężczyźni :)

Dziewczyny, mam takie pytanie do Was, czy któraś z Was ma lub miała żylaki sromu? Ja od dwóch dni ledwo chodzę. Jutro mam wizytę u gina, to się Go podpytam jeszcze dokładnie.

Ja również trzymam kciuki za Milutek i przesyłam pozdrowienia.

[url=http://www.suwaczki.com/][/URL]

Ostatnia edycja:
reklama
Mi właśnie zaczynają dokuczać bóle okolicy żeber i straszny ucisk na żołądek nie moge za dużo zjeść bo potem odchorowuje a tak się wiercą że nie śpie po nocach. Przy tym wszystkim mam (zdaniem innych) jak na bliźniaki nieduży brzuszek (101 cm!), i każdy ruch dziewczynek to wrażenie jakby pękała skóra, ciekawe ile ważą w niedziele wizyta to się okaże.

POZDROWIENIA DLA MILUTKA!!!

mi najbardziej urósł po 32tc - wcześniej był nawet mały. A potem zrobił się.... łołłłłłłł... ogromniasty:-)

Ciekawe czemu Milutek dostaje sterydy na płucka? Przecież ona już jest w takie zaawansowanej ciąży...

Wracam właśnie od lekarza i mam dylemat. Obaj chłopcy już od 20 tygodnia ułożyli sie główkowo i uparcie trzymają się tej pozycji :)Powinnam się cieszyć. Lekarz do ostatniej wizyty wspominał o cc a dziś powiedział, że decyzja należy do mnie i w zasadzie sn też byłoby możliwe. Jest to ciąża jednokosmówkowa więc w czasie porodu też może dojść do przeoczenia krwi ale podobno mam być pod szczególną opieką i ciągle monitorowana. I nie wiem, co robić. Dla dzieci ponoć lepiej jeśli urodzą się przez sn ale ja chyba wolałabym mieć pewność, jak urodzę. I boję się, że zacznę naturalnie a skończę przez cc. Wiem, że decyzję muszę podjąć sama. Wstępnie jestem umówiona na cc na początek marca ale mogę zmienić zdanie. Co o tym sądzicie?

Cięzko jest mi coś poradzić,ja osobiście wole sn ale ja już 2 razy rodziłam.CC tez ma swoje zalety...
Może spisz na kartce wszystkie za i przeciw to czasami pomaga:) Tak na prawdę moga się jeszcze przekręcić.Który u Ciebie tydzień??

Ponieważ to Twoja pierwsza ciąza to wogle się boisz porodu:) Pocieszajace jest to że bliźniaki sa nieduże i o wiele łatwiej je się rodzi niż np moja Gabi 4400g:) Ja sie boję cc:D Co Ci mówił gin co radził??

reklama
Od Milutka:))

noc kompletnie nie przespana. Przyzwyczajalam się do płaczu dzieciatek za ścianami i nie mogłam zasnąć z nowym miejscu. Poza tym z nocy ktoś rodził więc się nasluchalam o 2 krzykow. Po 3 dostałam druga dawke sterydow na plucka dziewczynek. A o6 pobudka na pomiar tetna dzieci i leki. U nas obecnie wszystko dobrze. Zrobili mi dzisiaj już wszystkie startowe badania. Szyjkę mam już w połowie skrócona. Dostaje te leki na skurcze żeby ich nie było bo mamy trzymać się jak najdłużej. Usg wykazało już zgnebiale lozysko w jakimś tam początkowy stopniu-czyli ewidentnie koniec ciąży się zbliża. Zastanawiam się czy z tym lozyskiem też któraś u nas z dziewczyn miała. Dziewczynki ważą po2300 i 2600 z tym ze ta pierwsza może być blizsza wagowo tej drugiej bo jest tak głęboko ze ciężko bardzo było ja zmierzyć. Ogólnie ważą super- jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Mamy dużo leżeć i mało chodzić. 2 razy dziennie mam ktg i 2razy pomiar tetna. Aha i dołożyli mi jeszcze relanium 2x 1bo po tych lekach na skurcze mam głupiego jasia i się bala trzese. Pozdrawiam goraco :)

Do góry