reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Angel trzymam kciuki, żeby Twoje maluchy mialy wyższą wagę niż moje. Daj koniecznie znać po badaniach. Ja tez coś powinnam wiedziec koło srody :)

Milutek jak byłam na USG połówkowym to wazyły po 580g i lekarz powiedział, że są powyżej średniej, teraz gin po USG powiedział, że są w normie... mój J. każe mi jeść, ale ja tu jestem na diecie wątrobowej, wiec nie przytuję za bardzo, od 4 tygodni przytyłam tylko 1kg (w sumie 12kg), a teraz to pewnie maluchy "wysysają" soki ze mnie, bo obwód brzuszka rośnie, a waga stoi w miejscu!
Nie martw się o te malutkie ubranka, pewnie na początku ponoszą, ale jak długo to nie wiadomo, bo niektóre maluszki bardzo szybko rosną po urodzeniu właśnie, a niektóre nie... moja koleżanka uzywała 50 przez miesiąc po urodzeniu, a mały urodził się z wagą 3300 i wzrostem 52 :)

Karola witamy na forum!

Rainmanka i Lenna, Wy macie takie maluszki jeszcze, pamiętacie może przez jaki okres używałyście pieluszek 1? Widziałam, że w Real jest teraz promocja na pampersy, wiec zrobilibyśmy zapas, ale nie mam pojęcia ile kupić? I czy w ogole jest sens robić zapas, bo co jak małe będą miały uczulenie?

reklama
Hej
pamietacie mnie jeszcze? sorry, ale jakos nie moge sie wszczelic, zreszta ogolenie to w ogole nie mam sily nic pisac:baffled:. W zeszła sobote bylam na usg prenatalnym, prawie godzinka badania, a dzieciaczki wyogladanie z kazdej strony. Wszystko z nimi w porządku, ruchliwe sa bardzo, cały czas bykają, chyba im tam fajnie we dwojke:-D. Mialy 74 i 76 cm dł, wiek ciazowy rózni sie tylko jednym dniem wiec prawie identyczne są:tak:, ułozone praktycznie jeden pod drugim.
U mnie ogolenie lepiej, mdłości w znacznym stopniu przeszły, juz moge jesc i sie ruszac, jedynie jeszcze mnie muli rano i wieczorem, ale w trakcie dnia praktycznie ok. Jednak ostatnio mam straszne bole głowy:angry:.
Jula juz wie o rodzenstwie, jest zachwycona, zwłaszcza ze bedzie dwojeczka, dzien zaczyna i konczy od dania całuska dzidziusiom, nigdy chyna jeszcze nie mialam tak brzucha wycałowanego:-D.
Cafe gratulacje rozwiazania i zycze dużo pociechy z dzieciaczków, niech zdrowo rosną:tak:.
Sorki, ze tak tylko o sobie pisze, ale musze sie troche ogarnąc w wątku

Witaj Karola i gratuluję!

Angel ja np miałam najmniejsze rozmiary 56 ale jakos niektóre były mniejsze 56, zreszta maluchy szybko rosna ze duzo nie potrzeba małych rozmiarów.

Małgoń moje na szczescie nie maja uczulenia na pielchy. A 1 uzywam do teraz ale głównie u Milenki, u Przemka juz 2 a waza 3300 i 4200.

aaga to dobrze ze z maluchami wszystko dobrze :)

Małgoń w którym dokładnie bo ja chodze i będe rodzić na Starynkiewicza. Co chwila w jakimś markecie są promocje na pieluchy więc nie trzeba kupować dużo

Wzięłam się za porządki ...ugotowałam farsz do pierogów i zrobiłam pranie..padam a to wszystko kropla:) Do świąt się wyrobie:-D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny orientujecie się kiedy zapisać się do szkoły rodzenia,kiedy wyprawkę szykować już do szpitala??:confused:Wiem że jeszcze mam czas ale w rodzinie nie ma nikogo kto miałby bliźniaki więc nie wiem jak mam sie za to wszystko zabrac i na co przygotowac.Przy normalnej ciąży(pojedyńczej) wyczytałam ze należy byc juz spakowanym w 8 miesiącu,a jak to jest z nami??Dziękuję Wam za odpowiedz:-)I najważniejsze-Jak się czułyście w I trymestrze??;-)

karola88 witam i zapraszamy na forum. U mnie szkoła rodzenia trwa 9 tygodni, ja zaczęłam chodzić od 25 tyg ciąży, co do torby to za bardzo Ci nie pomogę bo ja szczerze mowiąc jeszcze spakowana nie jestem. W pierwszym trymestrze u mnie z samopoczuciem problemów nie było, gdyby nie dwie kreseczki na teście to nawet bym nie wiedziała że w ciąży jestem.
jak tak czytam o wadze Waszych dzieciaczków to zaczynam myśleć że moje będą bardzo duże ( albo przynajmniej ciężkie). Na usg w 29 tyg wychodziła im waga 2100 i 1800, sam lekarz był zdziwiony. Ja dziś po wizycie u lekarza i dowiedziałam sie że wszystko jest ok, szyjka trzyma, i jeśli będzie tak dalej to kulgamy się do 39 tygodnia. Czyli przede mną jeszcze dobry miesiąc

karola ja w I trymestrze czułam sie fatalnie, całymi dniami i nocami mialam mdłosci, bardzo schudłam, nie mogłam nic jesć bo od wszystkiego mnie odrzuciło, a glowdna byłam cały czas wiec ciekawie nie bylo:baffled:.
Co do pakowania torby to ja pewnie szybko sie spakuje. Z Jula jak byłam w ciązy to torba w znacznej mierze spakowana byla juz w 7 miesiacu, a pozostałe rzeczy, ktorych uzywalam do konca były spisane na kartce do dopakowania w ostatniej chwili, mąz nawet byl poinformowany co gdzie jest, żeby rowniez mogł dopakowac torbe:-D. Ja to chyba jednak ewenemet jakis jestem, zawsze wole miec wczesniej niz pozniej sie denerwowac, ze moge nie zdązyc:-D

Karola wszelkie dolegliwości odczuwałam i odczuwam podwójnie:-D Do szkoły roszenia jak w pojedynczej i oczywiście za zgoda lekarza. Myślę że ok 20 tyg warto zacząć (możesz wcześniej) kompletować wyprawkę bo troche tego jest:-D Do szpitala spakowana będe od 34 tyg-niech czeka bo 36 tyg to donoszone bliźniaki :tak: Jeżeli nie wpakują mnie do szpitala wcześniej :confused:
Jakie masz bliźniaki??

Anna spore dzieciaczki a w 39 tyg będą baardzo duże:tak:

Ostatnia edycja:
poziomki właśnie dziwi mnie taki wynik dzieciaczków, chyba że usg się myli, taki wynik zazwyczaj osiągają dzieci z pojedyńczej ciąży. No coż, kolejne mierzenie w styczniu pewnie więc zobaczymy

reklama
Do góry