reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Małgoń - dzięki :)
no - mamusia trojaczków, musiała mieć nieźle.. taka waga każdego.. to teraz pewnie fruwa zamiast chodzić;-) (no dobra. .jak już podleczy rany poporodowe itp.. )
a ponoć dzieciaki mają odwrotnie po urodzeniu - spokojne w brzuchu są rozrabiakami na zewnątrz i na odwrót ;-) ale wiadomo - to tylko przesądy

reklama
A u mnie się to nie potwierdziło. jerzyk pod koniec wypychał i łokcie i kolana a teraz lobuz straszny :)

Małgoń ja na ktg leżałam 2 razy dziennie godzinę plus rano często po litrze kroplówki więc miałam małe ciśnienie :)
A trojaczki fakt imponująca waga :)

Małgoń chciała bym zeby moje bliźniaki miały wage tych trojaczków bo ciągle sie boję że będą bardzo malutkie:-p
Jak leżałam z Gosia to miałam co 2 dzień testy i od rana do popołudnia leżałam nadczo pod ktg i podawali mi małe dawki oxy-wyłam z bólu.Oczywiście między tymi testami zapisy miałam 3x dziennie

hej my po kolejnej wizycie u gina- u tego właściwego:)
Dziewczynki ważą 1529g i 1485g:):) Szyjka pozamykana, twarda i wszystko oki. Gin mnie tak badał ze miałam wrażenie jakby szukał czegoś na silę- w sensie ze wciskał te swoje paluchy i przyciskał mnie mocno dość długo żeby się w 100% upewnić ze jest ok. Pochwale się nawet ze poprawiła mi się znacznie morfologia:):) Pytam się go jak rozwiążemy ciąże- powiedział ze będzie cc bo on nie będzie nic kombinować- to za duże ryzyko!!!!!! I dodał ze jaks ie dokułam do 36 tyg.to mam się położyć do szpitala żeby być pod obserwacja:) Poza tym wszystko u nas ok:)

Poziomki- u mnie morfo poleciała dopiero na wysokości 20 tyg.wcześniej była książkowa:):) teraz już jest lepiej a myślałam ze do końca będę z nią walczyć:) kamień z serca:)

reklama
A ja się pochwalę, że dziś byłam u fryzjera i w końcu czuję się ( prawie) jak dawna ja. Wytrzymałam jakoś 3 godziny siedzenia ale teraz za to mam włosy i obcięte i w końcu pozbyłam sie olbrzyyyyymich odrostów. Pozdrawiam Was kobietki serdecznie

Do góry