reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam poniedziałkowo.
Cichutko tu dzisiaj. Ja byłam w piątek u lekarza, z dzieciaczkami wszystko w porządku i już wiem że będzie cc. Po pierwsze dlatego że to moja pierwsza ciąża a po drugie ułożenie dzieci ( poprzeczne i miednicowe ) eliminuje całkowicie możliwość porodu sn.
Pozdrowienia dla wszystkich w trojpaku a szczególnie gorące dla chorych . Trzymajcie się kobietki.

Witam!
Chciałyśmy dołączyć do grona "trójpaków", właśnie niedawno się dowiedziałam że bedziemy rodzicami 2 dziewczynek.
Myśle że pora najwyższa dołączyć do tak miłego grona oczywiście jeśli można!!!

Hej, dziewczyny co tak cicho?

maga30 witam i gratuluję dwóch dziewczynek, cieszę się, że grupa mamuś się zwiększa!
małekropki witam i trzymam kciuki za pomysle informacje po USG!

Kasik, Cafe co u Was, trzymacie się jeszcze trójpaku? chyba Figa, Anna1979 i ja jesteśmy następne w kolejności... oby jeszcze 5 tygodni wytrzymać. Figa wiesz, że mamy ten sam termin porodu? wprawdzie po USG zmienił mi się na 01.02, ale pierwszy wyznaczony to 08.02 :tak: Myślisz, że już czas pakowć torbę?

Poziomki, Milutek jak się czujecie? choróbsko przechodzi po mału?

Dziewczyny, zaczęło mnie swędzić całe ciało, poczytałam trochę w necie i boję się, że to cholestaza ciężarnych :szok: wysyłałam smsa do mojego lekarza czy mam jakieś badania robić, ale jeszcze nie odpowiedział! Czy któraś z Was to miała?

Buziaki kochane:-)

Olis- dzięki za zdanie relacji z porodu:) :tak:

Małekropki- witam i trzymam kciuki żeby się potwierdziło ze to bliźniaki:) :-)

Anna- to fajnie ze wszystko u Was oki- tak trzymać:);-)

Maga- jasne ze można- zapraszam im nas więcej tym raźniej:):tak:

Małgon- ja walczę z choróbskiem dalej...niby jakaś tam poprawa jest ale ja już jestem wykończona: leżeniem, kichaniem, kaszleniem itp. Po domku chodzę jak ćpun :-D:-D. Oj o choleostazie nic nie pomoge- jak swędzi skora na brzuszku i piersiach to to jest norma:) a jak gdzie indziej- hm poczekaj na info od lekarza!!

witam mamusie
Troszke juz wczesniej Was podczytywałam i chcialam dołoczyć do Was, ale ze wzgledu na straszne mdłosci i ogolenie zle samopoczucie nie mialam sily nic pisac. Teraz jest juz troche lepiej i postanowilam sie ujawnić:tak:.
Jestem mamą prawie czteroletniej Julki, a w czerwcu maja przyjść na swiat bliźniaki. No i szczerze powiedziawszy troche sie boje, choc teraz juz sie oswoiłam z tą myślą, ale jak sie dowiedzialam, ze bedzie dwójka dzieci to strach nieodpuszcal przez kilka dni.
Na razie wyszystko jest ok z dziecmi i miejmy nadzieje ze tak bedzie dalej. Jula jeszcze nic nie wie o rodzeństwie, ale powoli zbieramy sie zeby jej powiedzieć:tak:

Aaga- witaj w naszym gronie:) Na pewno bedzie wszystko dobrze- trzeba tylko cały czas myśleć pozytywnie :-)

widzę ze nas przybywa..... to super:);-)

2ania może to że to pierwsza ciąża i że 30 lat, to u niektórych lekarzy jest jednym ze wskazań do cc.

Maga30 i agaa witajcie :)

Małgoń, Lenna i ja miałysmy cholestazy.
Ja miałam lek Ursofalk, (a wlasnie, wiecie gdzie moglabym sprzedac ten lek? bo nie zdazyłam go zuzyc a troche kosztowal) a potem sie rozwinelo i dlatego tez mialam cc. Tylko np mnie troche tylko swedzialy stopy a tak to nic, jedynie pod koniec spuchly mi nogi i mialam wysokie cisnienie

Ostatnia edycja:
reklama
MAłgoń ja tak jak rainmanka mówi miałam cholestazę. U mnie zaczęło się od swędzenia dłoni i stóp. Dzień po wykonaniu prób wątrobowych wylądowałam w szpitalu wtedy wyniki były przekroczone dwukrotnie. Później mimo leczenia kroplówkami wyniki skoczyło 10 krotnie i wtedy już swędziało mnie całe ciało. Nie wiem jakie byłoby podejście Twojego gina i mimo że ja spędziłam 4 tyg do porodu w szpitalu to polacałabym Ci oddział. Jest to niebezpieczne dla dzieci, trzeba kontrolować co tu dużo mówić czy żyją <u mnie co 2 godziny słuchanie brzuszków> częste usg, przepływy itd.
Z perspektywy czasu cieszy mnie decyzja mojego lekarza.Jakbyś miała pytania to pisz
Jak najszybciej musisz zrobic próby wątrobowe

Do góry