reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
hej dziewczyny :-)

u nas dzisiaj jakiś armagedon, śnieżyca... nie było prądu od 9 do 16:30 i jeszcze sąsiadka nastraszyła, że wyłączyli do odwołania... a u nas w domu wszystko na prąd... wody nie było... kuchnia elektryczna... ogrzewanie na prąd... dobrze, że mamy kominek:tak: zrobiło się nawet nastrojowo: świeczki, kominek... ech!

Wpuściłam psy do domu, szkoda mi się ich zrobiło, takie zmarznięte, sople wszędzie!!! Co my zrobimy jak urodzą się maluchy? przydałby się jakiś przedsionek, bo jak będzie -15, to serca nie mam trzymać na zewnątrz, to takie nieludzkie :(

wygrzewajcie się pod kołderkami :-D

Małgoń całą Polskę zasypało:-D:-D:-D

Tak z ciekawości jakie macie ogrzewanie?? Bo my mamy piec co bo elektryka kojaży mi się z ogromnymi kosztami:eek:

Poziomki, no własnie ogrzewanie mamy podłogowe na prąd, nie takie tradycyjne, tylko taka płyta fundamentowo-grzewcza; miało być super ekonomiczne, ale jak zawsze życie zweryfikowało :(
Dobrze, że mamy kominek i ten system grzewczy połączony jest z kominkiem, a prądem grzejemy tylko w nocy, bo mamy taryfę nocną i tak wychodzi finansowo ok :)

Nie zazdroszcze Wam tych ogrzewań. Ja mieszkam w bloku gdzie jest centralne wiec nie jest zle.
A tak w ogóle to u nas tez mocno posypało. :(

Ha! Wiedziałam że gdzieś jest haczyk:-D Ponieważ robiliśmy ogrzewanie od początku to rozważaliśmy różne opcje i piec z grzejnikami najlepiej wypadł bo można do niego wszystko wrzucić i są gorące grzejniki i woda.
żałuje że nie zrobiłam ogrzewania podłogowego w łazience (można rury co poprowadzić).

Rainmanka u mnie centralne wygląda jak w bloku tylko że nie jestem uzależniona od sezonu grzewczego:tak:

Hej:)
Wszystkich zasypał śnieg...a mnie rozłożyło przeziębienie:) :-:)-(Mam zapalenie gardła i zatkany nos.....cały tydz.próbowałam się podtrzymywać domowymi sposobami bo mąż chorował. Teraz on się prawie wyleczył a mnie powaliło. Z tym ze on miał reklamówkę leków a ja wyszłam dzisiaj od rodzinnego prawie z pustymi rekami. Wymusiłam jedynie lek antybiotyk Bioparox ale sama dr.nie była pewna czy w ciąży można go stosować- co za lekarz- brak słów. Napisała receptę i kazała sprawdzić ulotkę w aptece:) Okazało się ze i w ciąży i podczas karmienia po konsultacji lekarskiej. W takiej sytuacji jeszcze się jutro mojego gina poradzę w sprawie tego leku:):-(

Małgon-
masz racje z tymi zwierzakami, ja to wtedy daje moje psiaki do garażu w domu:) Jestem wtedy spokojniejsza:) Choć moje to kochają zimę (Husky i Husky wymieszany z owczarkiem:)

Poziomki- my tez mamy Co:) a elektryka kojarzy mi się tak samo jak Tobie:) Z tym ze my mamy cały parter w ogrzewaniu podłogowym + na gorze przedpokój i łazienka:) cud miód- rewelacja:):)!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, poruszamy tematy czysto męskie :) mój J. wlasnie poszedl odśnieżyć ścieżkę do furtki i podjazd, drzwi ledwo się otwierają... :( ale i tak bym nie zamieniła mieszkania w domku na mieszkanie w bloku... jak wszędzie są plusy i minusy, żeby nie powiedzieć "plusy dodatnie i plusy ujemne" :-D

Moja mama przywiozła mi wczoraj chlebek na sprobowania. Pycha... poniżej przepis, ja chyba jutro zrobię :) może kogoś zainteresuje?
0,5 kg mąki pszennej
garść słonecznika, garść siemienia lnianego, garść otrąb pszennych
1 łyżka soli
2-3 łyżki cukru
2 szklanki wody lub mleka
5 dkg drożdzy
2 ugotowane ziemiaki

w ciepłym mleku wymieszać sól cukier i drożdze; dodać pozostale produkty i wymieszać; pozostawić na 30 min do wyrośnięcia; przełozyć do nasmarowanej blaszki (1/2 blaszki) i piec 1h w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Pozdrawiam ciepło :)

Do góry