reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Cicho... rzeczywiśćie.. to chyba nie mam nic lepszego do roboty jak wreszcie na małą drzemkę :) Starszaki śpią ufffffffff :)
Dobrego dnia dziewczyny!

faktycznie cisza :) pogoda też taka, że melancholia ogarnia :)
dziewczyny jak planujecie się zorganizować po porodzie? czy będziecie miały pomoc? czy tylko mąż na początku?

miłego popołudnia :-)

Ja też nie czułam czy się szyjka skraca a jak stawiał mi sie brzuch to się nie skracała:-p Nie ma chyba reguły.

Ja na pierwszy tydzień dwa ściągam mame a potem....

Małgoń: ja zamówiłam mamę na 6 tygodni conajmniej:) + mąż!

mam pytanie do dziewczyn, które są lub były w ciąży jednokosmówkowej (jednołożyskowej). Czy jesteście/byłyście jakoś specjalnie badane pod kątem TTTS?

Małgoń: ja zamówiłam mamę na 6 tygodni conajmniej:) + mąż!

mam pytanie do dziewczyn, które są lub były w ciąży jednokosmówkowej (jednołożyskowej). Czy jesteście/byłyście jakoś specjalnie badane pod kątem TTTS?

A tego nie sprawdza się przy każdym usg?? Ocenia się to przedewszystkim po wielkości płodów względem siebie:tak:

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o pomoc to jesteśmy tylko ja i mąż. Najgorsze jak drą się jednocześnie, wtedy jedna osoba miałaby ciężko.

poziomki: no właśnie wielkość to tylko jeden z czynników swiadczących o tym zespole, do pozostałych należą mi.in: nieprawidłowe wartości przepływów krwi, różnice w pępowinach, róznice w płynach owodniowych. Sprawdza się to rzeczywiście przez usg, ale czy np. to usg wykonuje się częściej niż zwykle? Pytam, bo jak mówiłam nie mieszkam w PL i jestem ciekawa jak sie do tego "u nas" podchodzi.

Małgon- ja będę mieć do pomocy mamę (mieszka ode mnie 200m). Co do męża to nie wiem jak to będzie wygladac bo we wtorek idzie na operacje kolana- potem stabilizator i nie wiem jak będzie szedł jego powrót do formy...choć może być i tak ze będzie latał a mimo to siedział jeszcze na zwolnieniu wiec będzie w domku:)

reklama
MM_29 nie wiem jak to dokładnie jest z tym "zespołem" ale u mnie lekarka to pod koniec ciąży na każdej wizycie sprawdzała przepływy i tą całą resztę ale nie wiem czy to pod kątem TTTS czy ogólnie tak.
Jak szłam do szpitala to coś wspominała że może być podkradanie ale na szczęscie nie było.

Do góry