reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ten klocuś naprawdę wzbudził zdziwienie, podobno w historii białostockiego szpitala to drugi taki przypadek, że jedno z bliźniąt miało 4kg. Sama byłam w szoku, bo dwa dni wcześniej, w środę na usg miał 3650. Dobrze karmili (obiad był super w czwartek - wątróbka , ziemniaki, buraczki i zupa ok) to dobił do 4000.

Ogólnie to po fakcie trzeba stwierdzić, że naturalnie bym nie urodziła, bo Kornelka była raz owinięta pępowiną, no a on taki wielki i miał nie do końca dobre ułożenie i rzeczywiście rodził się jako drugi i zleciał im nogami, dr mówił:,, o jajka widzę!''

On dużo zjada. W szpitalu powiedziały pielęgniarki, że jemu dawać po 30ml, a mąż oczywiście na razie nie ma umiaru, albo na dwoje jedną butlę uszykował:-)i on zjadł 60ml i jeszcze by jadł, ale skończyło się :szok: A karmię i piersią i butelką - jemu nie starcza.

Malutka to taka drobinka, ale wzbudzała ogólny zachwyt. No i ona potrafi w nocy przespać 6 godzin bez pobudki. Na razie zjedzą i śpią, mogłoby się nie zmieniać. Najgorzej boję się jednoczesnych arii jak zostanę sama ( a to za tydzień- na razie mąż w domu).

Wszystkiego dobrego Wam życzę, szczęśliwych rozwiązań i pomału przenoszę się do rozpakowanych:-)

Monia Gratuluję :-) powtarzam, ale waga małego imponująca!!! życzę jak najwięcej przespanych nocy, bo wypoczęta mamusia to podstawa !!!

MM lekarka przy wypisie powiedziała, żeby leżeć, jak zapytałam o spacerki to powiedziała, że nie wolno i na spacerki jeszcze się nachodzę :) na wypisie mam "oszczędny tryb"; w środę idę do mojego gin, wiec podpytam, bo ona zawsze mówił żeby polegiwać... nie leżeć plackiem!

Cafe ja też jakaś taka nijaka jestem, pewnie przez to leżenie... leżałam do 14:00, teraz przełożyłam się na kanapę, juz prawie ciemno... co zrobić!

Trzymajcie się ciepło dziewczyny :-)

nie złożyłam rainmance gratulacji, również wszystkiego dobrego, dużo zdrówka i wypoczynku :*(spóźnialska jestem) ale lepiej późno niż wcale

Monia - ogormne gratulacje! FAjne duże dzieciaki :):) W sumie to tak dobrze - duży chłopiec mała dziewczynka ;-) super!!!:) Chyba już Ci zazdroszczę.. No i męża masz suuuper! żeby tak kazał spać i nie pozwolił wstawać.. ech. :) Wypoczywaj zdrowo!

Cafe - nie daj się - może trochę jakiejś dobrej muzyki... ? :)

Małgoń - nie zazdroszczę leżenia. Trzymam kciuki, byś mogła "polegiwać" :)

a u nas powoli, czasu mało na net... i śpiąca jeste okrutnie... właściwie to nie wiem czemu jeszcze nie spię. więc mówię wszystkim - Dobrej nocki! :)

monia-serdeczne gratulacje,cudowne dzieciaczki a synek..imponujaca waga,ladnie go podtuczylas:))
skoro maz w domciu to odpoczywaj ile mozesz.wrzuc fotki jak juz odpoczniesz po trudach porodu:))dobrej nocy!!

dzien dobry

u mnie kolejny dZien pod znakiem marudzenia,bleee

wczoraj bylam u lekarza
chlopaki maja po ok 3 kilo!
1 grudnia kolejna wizyta,prawdopodobnie ostatnia i dawaj:)

kolejny raz przepraszam ,ze tak tylko o sobie ALE naprawde weny brak

Monia OGROMNE GRATULACJE!!!!:-D
Dzieciaczki wyglądają jak by był pomiędzy nimi z miesiąc różnicy:-)

Cafe wiem co czujesz bo ja też się smuuuje i na nic nie mam siły:eek:

Rainmanka co za konował ,szkoda że w takim momencie trafia się na takiego s...

Mi gin powiedział że jestem świetną kandydatką do sn bo to 3 ciąża i 2 córcia urodziła się 4400 więc nie powinno być problemów. Mam nadzieje że się uda:rofl2:
Już nie moge się doczekać usg aaaale czas się ciągnie...

reklama
Hej dziewczyny :-)

U mnie też dzisiaj tak jakoś szaro buro... leżałam i czytalam książkę, niby miała być zabawna, ale zmulilam się i jakoś ogłupiłam... chyba literatura babska jest nie dla mnie :no: i plecy bolą od leżenia... wstałam na chwilkę :)

Poziomki podziwiam Cię za chęć rodzenia SN, bo ja to trzymam kciuki, żeby było cc, no ale to moja pierwsza ciąża, na razie jeden łobuziak ułożony główkowo a drugi poprzecznie, jutro podpytam gina o jego plany w tej materii...

Cafe nie martw się... taka pogoda i ciśnienie, że każdy Polak marudzi! My mamy chociaż solidne ku temu podstawy :) Waga Twoich chłopców imponująca, ciekawa jestem wagi swoich urwisów; na usg połowkowym mialy ponad 500g i gin powiedział, że są powyżej średniej :)

Dziewczyny ile kupiłyście butelek i w jakich rozmiarach? niby planuję karmić piersią, ale wolę się zabezpieczyć... pewnie i tak czeka mnie dokarmianie.

Do góry