reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam cafe :-). Troszku zdziwiłaś mnie tym, że 3 grudnia rozwiążą Ci ciążę. Powiedz czy są do tego jakieś wskazania, czy coś nie tak z maluszkami bąź z tobą? A ten 36 tc to rozpoczęty będzie czy już skończony?
MM_29 mój brzusio ma 115 cm, nie wiem czy to dużo czy też w normie. Do tej pory przybyło mi ok. 16 kg., zobaczymy ile będzie na końcówce.

reklama
Ja przytyłam13 po wyjściu ze szpitala było 10 mniej teraz zostały 2 kg :(
Ale neistety nie ma czasu an zdrowe odżywianie jem 2 posiłki dziennie co odbija się tym że nie mogę tych 2 kg zbić. A do tego wisi mi brzuch, nie wiem czy mogę nosić pas lub chociaż isć na basen :(
Jutro kontrola u gina to się dowiem

Witam cafe :-). Troszku zdziwiłaś mnie tym, że 3 grudnia rozwiążą Ci ciążę. Powiedz czy są do tego jakieś wskazania, czy coś nie tak z maluszkami bąź z tobą? A ten 36 tc to rozpoczęty będzie czy już skończony?
MM_29 mój brzusio ma 115 cm, nie wiem czy to dużo czy też w normie. Do tej pory przybyło mi ok. 16 kg., zobaczymy ile będzie na końcówce.

wiesz co,gin powiedzial,ze musi wyposrodkowac miedzy moim dobrem i dobrem dzieci
podejrzewa,ze moja macica jest taaaaaaaak rozciagnieta...poza tym od poczatku sa problemy z dokladnym terminem...wszsytko wskazuje na to,ze mialam miesiaczke i bylam w ciazy....zreszta z olkiem cc tez mialam w 37 tyg...urodzil sie z waga 4070

mam zaufanie do lekarza
wiec co robi

No wlasnie ja zapomnialam sie zapytac gineksa kiedy mozna jakes brzuszki chociazby robic, bo lekki zwis pozostal to chyba ten kg zbedny hehe

Kasik ja urodziłam dokladnie z 37tyg i 3 dniu. A przyczyna to zatrucie ciążowe, miałam bardzo wysokie ciśnienie mimo podawanych zastrzyków i leków i nogi jak banie. Gdyby nie to dalej leżałabym w szpitalu i czekała aż cos się zacznie.

Cafe, nie chcę zapeszać ale póki co nie jest źle. Mąż bardzo dużo mi pomaga, w nocy ze 3 razy pobudka, w dzień też śpią że można odpocząć.
Ech, oby im się na gorsze nie zmieniło.
Powodzenia za 2,5 tygodnia.

MM ja w ciąży przytyłam 6 kg a wychodząc ze szpitala byłam lżejsza o 12, więc chyba bilans wyszedł dobry :)
Nawet tak patrząc to brzuch mam mniejszy niż przed ciążą.

Witam i tak w skrócie Wam powiem, że wczoraj na ktg były liczne skurcze, gin powiedział, że nie zdziwi się jak w nocy urodzę. Miałam dziś dzwonić w spr. cesarki, która najprawdopodobniej jutro by się odbyła no ale rano okazało się, że na bieliźnie jest krwawa plamka.Zadzwoniłam i kazał przyjeżdżać.
Mam taki tępy ból brzucha. Na razie spokojnie chcę się wykompać, dopakować torbę i dla dzieci na wypis.
Pozdrawiam :-)

reklama
Do góry