reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Monia no no ladne dzidzie wyhodowałas :) ale z tą wagą to teraz juz wiem że jest różnie.
Mi w szpitalu robili na wstępie usg gdzie dzieci miały po 2300 i 2600, potem za tydzień okazało się że są dużo mniejsze a w rezultacie wyszło 2150 i 2550.
Ale ogolnie to Twoje dzidzie duże :) masz co nosić....

reklama
Justella: w 21 tyg szyjka miała 2 cm. Teraz nie wiem, bo do lekarza ide dopiero w grudniu. Jedynym zaleceniem było leżenie plackiem, żadnych leków, żadnych szwów czy krążków. Ciesze się, że nie w szpitalu. Nie mieszkam w Polsce, i widzę, że co kraj to inne podejście do ciąży.

Nutria: do yarisa nie zmieści Ci się nawet pojedyńczy wózek, nie mówiąc już o podwójnym i walizie pieluszek, butelek, zabawek itd.

Miłego weekendu wszystkim życzę.

MM_29 nie chcialabym cie straszyc,ale moj lekarz mi powiedział ze jesli szyjka przestawałaby sie skracac od samego lezenia to lekarze oni nie mieliby co robic/2cm to nie tak malo,pod warunkiem ze nie idzie dalej.zycze ci aby sie przytopowała:)

Rainmanka WIELKIE GRATULACJE!!!!Duzo duzo zdrowka dla Ciebie i malenstw:))Sliczne dzieci:)
p.s.moi tez dostali takie czapeczki w szpitalu,ladnie im w nich:)

Ostatnia edycja:
Witam się dość późno- jak zwykle dzień z przebojami- ah szkoda słów- urzędowe sprawy. Maluszki strasznie się mi wiercą- ale mnie to bardzo cieszy:) W czwartek kolejna wizyta u gina i albo jutro albo w środę zrobię sobie ten test na glukozę i kontrolna morfologie.:)

Monia- wow jaka ogromna waga maluszków:) jestem pod wrażeniem:) ale wiesz co Ci powiem dużo bym dała żeby moc zobaczyć jak wygląda teraz Twoj brzusio z takimi dużymi maluszkami:) Musi być przeogromnieeeeeeeeee uroczy:)

rainmanka to pewnie chłopczyk jest większy? Zazwyczaj tak bywa:-)

Milutek23 obiecuję lada dzień wstawić fotkę tego mojego balonika, ma ok.129cm :-)

Ostatnio jak dwa tyg. temu robiłam morfologię itd. to znajoma w laboratorium mówiła, że to pewnie ostani raz. Ja przytaknęłam i tak pomyślałam, że może nie na pewno. No i muszę znów zrobić , do tego jeszcze potas, sód i układ krzepnięcia :tak:

Justella: dzięki, jutro do niego zadzwonie bo też mi się to nie podoba. Konsultowałam to z lekarzami w Polsce i każdy zalecał mi również no-spe i pessar. Myślę, że byłabym spokojniejsza z krążkiem, nawet jeżeli byłby to spokój wywołany efektem placebo.

Monia- w takim razie czekam z niecierpliwoscia na fotke:) Moj brzuszek ma teraz obwód 112 cm:) Ja to naprawdę Cie podziwiam ze sie tak dobrze i długo trzymacie ;-)

Melina- pijesz żelazo?!!:szok: ja to bym sie nie zgodziła na takie paskudztwo. Moja chrześnica piła je w syropie jakimś i ma naloty czarne na zębach od paru lat!!! Teraz widać różnice jak jej mleczaki powypadały i nowe na ich miejsce wyrosły!!

Monia ano Przemuś większy ale mała je jak nakręcona że chyba długo ta różnica nie będzie :)
Też czekam na zdjęcie Twojego brzuszka bo przy takiej wadze maluszków to fajnie musi wyglądać. Ale na pewno ciężko Ci już musi być.
W ogóle jakos dziwnie się czyta gdy miałyśmy prawie równe terminy i ja już rozpakowana.

Cześć dziewczyny:-).
Monia ty to chyba pobijesz wszystkie mamuśki na tym forum jeżeli chodzi o tygodnie ciąży, ale jeśli dobrze się czujesz i z maluszkami wszystko ok to noś je jak najdłużej. ja do tej pory czułam się nieźle a od 2 dni strasznie bolą mnie nogi, popuchły tak że ciężko mi chodzić. Brzusio też coraz cięższy więc jest co dźwigać a co dopiero u ciebie:szok: przy tak wysokiej wadze maludzków.
Rainmanka a w którym tc ty rodziłaś swoje maleństwa i co było przyczyna wczesnego porodu?

dzien dobry

rainmanka i jak tam ?powiedz dajesz rade?pociesz kolezanke,ze wcale nie jest tak zle ;-)

bylam wczoraj u lekarza
chlopaki maja po dobre 2.5 kilo
2 grudnia ide do szpitala,3 grudnia rozwiazujemy ciaze
to bedzie 36 tydzien
gin nie chce dluzej czekac

tak wiec byle szczesliwie dotrwac
jeszcze 2.5 tygodnia :shocked2:

reklama
Mój brzuch ma dopiero 97 cm. Postanowilam to zapisywać:) dziewczyny ile przytyłyscie w czasie ciąży (całej i dotej pory)? ja już jestem na plusie 9kg.

Cafe: życzę wytrwałości i nie ukrywam, że trochę zazdroszczę dużych, równiutkich maluchów:)

Do góry