reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

zauważylyście, że jest więcej bliźniaczek niż bliźniaków??
weszłam sobie na wątek dotyczący wagi i terminu porodu i tam też dominują dziewczynki.
Dzięki wszystkim za wsparcie w leżeniu. Chcialabym zasnąć i obudzić się za 2 miesiące czasami..... a najbardziej mi przykro, że nie powybieram ciuszków, mebelków... tylko palcem w katalogu i necie:(

szkoda mi tego mojego męża tez, wszystko na jego głowie teraz.

Mam pytanie do dziewczyn, które leżały przez dłuższy czas: miałyście jakaś specjalną dietę? mi lekarz kazał po prostu mało jeść. Cokolwiek to znaczy. Przez tydzien schudłam kilo, może przesadzam, nie wiem, z drugiej strony nie jestem głodna.

Kasik.25.9: wiesz może jak długa jest Twoja szyjka?

Zyczę wszystkim milego dnia.

reklama
Kasik25.9 ja od 30 tyg. miałam rozwarcie 1,5cm i śmigałam tak jeszcze dwa miesiące a na ostatniej wizycie przed prodem miałam już 3cm.

Milena 77 mi mała tak gniotła jakiś nerw w lewej nodze, że jak się przekręcałam z boku na bok to prawie płakałam z bólu. Jak pisze jedynka po porodzie przeszło jakby ręką odjął. Tylko te nieszczęne kolana bolały mnie po jeszcze ze cztery miesiące a plecy do tej pory bolą (chyba na jakieś masaże trzeba się wybrać)

Ostatnia edycja:
MM_29 ja jak lezalam to diety nie stosowalam. no trzeba tak z umiarem wiadomo, ale jak masz ochote na cos to jedz. organizm sam wie czego potrzebuje. ogranicz jak juz cukier i slodycze bo to puste kalorie. no i polecam wszystkim rzezuche :) ma duuuzo zelaza!!! a jak sie lezy slyszalam ze mozna sie nabawic anemii. ja cala wyprawke zrobilam przez net i jestem zadowolona, bo taniej, i to oczekiwanie na przesylke fajne jak sie tak lezy. wlasciwie tylko wozek w sklepie kupilismy

jedynka: dzięki za miłe słowa. Teraz pewnie marzysz żeby się położyć na chwilę. Jak sobie radzisz? masz jakaś pomoc?
do mnie ma przyjechać mama na pierwsze pare tygodni.

no w tej chwili jestem sama. ale czesto jest moja mama. generalnie jak juz zasna te moje darciuchy to w wielkim pospiechu i obiad ugotuje i posprzatam.ale wszystko na raty. a wyspana jestem. przyzwyczailam sie do przerywanego snu.czasem uzbiera sie z 8h.jak juz beda sie moze zajmowaly ogladaniem czegos to bedzie lepiej w dzien.

Ja już zapowiedziałam mojej mamie że na dwa tygodnie do mnie przyjeżdza i nie ma innego wyjścia:-D Gabi będzie miała 2,5 roku i nadal będzie ciężko ją okiełznać:tak:

Monia a gin zaplanował już termin cc?

poziomki z tego co mówił to w przyszłym tygodniu, konkretnie powie pewnie na poniedziałkowej wizycie

kasik to spora waga jak na ten tc

Dziewczyny nie wiem jak to jest z tymi szyjkami, ale tak jak już kiedyś pisałam ja nigdy nie miałam badanej ani w I ciąży ani teraz. Może dr wychodzi z założenia, że lepiej tam nie grzebać? :-D:-D:-D

Witajcie mamusie

U mnie tez sie nic nie zapowiadalo na porod dlatego mi wywolywali bo lekarz sie zmartwil ze sie za malo ruszaja a jeden wrecz wogole takze w czwartek bylam na kontroli a w piatek juz wywolywali.
Po porodzie nie zdazylam nawet odpoczac bo dzieciaczki byly okazem zdrowia i pojechaly odrazu ze mna na sale w szpitalu bylismy tylko 3 dni i do domciu. Jak wrocilam do domu to moich starszych dzieci jeszcze nie bylo bo byli w szkole i jak moj M juz po nie pojechal to sie tak nie mogli doczekac powrotu do domu ze az plecakow pozapominali zabrac ze szkoly.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Kazda mama mowi ze jej dzieciaczki sa najsliczniejsze ja mowie to samo codne chlopaki :-):-):-):-):-):-)jak narazie wcale nie jest tak ciezko;-);-);-);-);-)ja juz przezwyczajona ale najgorszy i tak pewnie bedzie okres zabkowania.

A to moje chlopaki maja na imie Aron i Alan

Załączniki

• Obraz 497.jpg
    Obraz 497.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 52
  • Obraz 488.jpg
    Obraz 488.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 56
monia,mieszkam w tej samej strefie czasowej-hihi,ale klade sie diabelnie pozno ,bo za nic nie moge sie ulozyc w lozku,wiec slecze przed telewizorem na sofie i tam mi najwygodniej
basia82-z ta noga to i ja mam,prawie od poczatku ciazy,wiem,ze to wszystko po porodzie przejdzie,ale czy musi tak bolec?
bylam dzisiaj na spacerku,ale moje dziewczynki cos "chodzic" z mamusia nie lubia,brzuch mi sie stawia,a one kopia dopoki gdzies nie usiade,a najciekawsze ,ze jak w domu chodze to im to nie przeszkadza.wasze maluchy tez nie lubia spacerow?

reklama
Hej Kobietki, serdecznie witam nowe mamusie :-)

Ja dzisiaj od rana niewyspana, wstałam jak zawsze późno... a oczy i tak mi się kleją i jakoś ciężko mi się oddycha... czekam na M, to pójdziemy na spacer z psami... sama nie daję rady!!!

Jutro mam pobierany posiew do założenia krążka, trzymajcie kciuki, żeby wyszedł dobry:tak:

Monia pierwszy raz mialam mierzoną szyjkę macicy w 22 tc na badaniu USG, a na każdej wizycie gin bada palcami, sprawdza czy jest twarda, czy nie ma rozwarcia, długość pewnie też jakoś wyczuwa... pewnie Tobie też bada, a że jest ok. to może nic nie mówi...

A waga w ciąży to sprawa indywidualna, zależy czy kobieta ma apetyt... czy nie... ale na pewno wszystko zrzucimy po porodzie :) wiele mam bliźniaków jest chudszych niż przed ciążą... chyba najważniejsze jest mieć dobre wyniki i spożywać odpowiednie produkty, ale również te ktore sprawiają nam przyjemność np. lody... ;-)

Poziomki kuruj się i dużo płynów pij... tylko jak przy tej anginie, jak własnej śliny przełknąć nie można...

Kasik bardzo ładna waga maluchów :) trzymam kciuki za szyjkę... a miałaś zakładany krążek, albo podawane sterydy dzieciom na rozwój płucek?

Pozdrawiam ciepło,
Zaspana Małgoń

Do góry