reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam się dość późno- od rana nie miałam internetu- dopiero teraz jak mi wiatry na wiosce ustały to coś załapał:)
Czy Wy tez macie większy apetyt wieczorem niż rano????? Ja po godz.16 mam ochotę zjeść wszystko co znajduje się w danym momencie w zasięgu mojego wzroku- jakąś paranoja!!!

Melina-
witaj:):-) Widze ze mamy takie samo ulubione miejsce- w salonie na kanapie:)

MM- mi nie zalecano zadnej konkretnej diety jak lezałam- w sumie to tak jak juz pisałam, nie miałam ani mdłości ani zachcianek i jadłam to co wcześniej. Jedyne co mi rosło w pierwszych miesiącach to piersi i ten nieszczęsny cellulit. Ale myślę ze jakbym leżała na dłużej albo np.tak wysoko ja Ty to musiałabym ograniczyc slodycze i jakies zapyachacze typu: frytki, domowe pizze, domowe hamburgerki czy poprostu jakies tłuste dania!! Ja mam pytanko- na kiedy masz termin porodu według OM?????

Jedynka- rzeżuchę to sobie sama siałaś w domku? Chętnie skorzystam z tej rady bo mi ostatnio żelazo poleciało:(

Monia- o w przyszłym tygodniu? Matko ja to bym juz na Twoim miejscu z nerwów i niecierpliwości umarła:szok:

Alex- kochane maluszki:):)

Małgon
- trzymam kciuki:)

Milutek: teoretyczny termin mam na 16 marca (40 tyg)

Monia: nie trzeba grzebać żeby zbadać szyjkę, wystarczy usg przez powłoki brzuszne.

Małgoń: kiedy zakładają krażek w Polsce? (mieszkam za granicą) czy jak już jest rozwarcie czy wcześniej?

Alex: sliczni chłopcy:)

Powiem Wam że nic tak nie leczy anginy jak kilogram pomarańczy na raz:-D:-D:-D
Obrzeram się nimi jak szalona:szok:
Nie mam chęci na nic tłustego,smażonego,ciężko strawnego:tak:,z Gabi miałam podobnie ale tym razem dzieci poszły w Tatusia i nie moge patrzeć ma mięso nooo może z małymi wyjątkami

rzezuche sialam na wacie w domku :) a polecam jeszcze kawe zbozowa z mlekiem tez na problemy z zelazem. ja mialam bardzo dobre wyniki. lekarz na ostatniej wizycie przed cc powiedzial ze moglabym byc astronauta :)

alex słodkie chłopaki!

Co do szyjki to nie miałam badania gin. w ciąży. Jak kiedyś zapytałam dr jak szyjka to stwierdził: NIE BADAŁEM, nie zgłasza pani żadnych dolegliwości to nie ma potrzeby. Wiem, że może ona skracać się bezobjawowo, ale postanowiłam zaufać wybranemu doktorowi, pewnie wie co robi. Może na usg i badał, ale chyba mało prawdopodobne. Dobrze, że jest dobrze...

Milutek23 jak na razie zachowuję zimną krew. Muszę przyznać, że pod koniec to każdy dzień się dłuży i wydaje mi się, że to jeszcze, jeszcze...

poziomki co do pomarańczy to od ok. dwóch miesięcy jestem uzależniona od nich i to przede wszystkim w nocy. Wypijam też hektolitry soków pomar. najlepiej idzie mi tymbark, po innych jakoś tak kwaśno.
W pomarańczach jest dużo kwasu foliowego i nie tylko oczywiście.

Rzeżuchę też raz miałam posianą...Ale i tak cały czas biorę żelazo w tabletkach.

Poziomki- to dobrze ze coś Ci smakuje- zazwyczaj jak się ma anginę to i apetyt się traci:):) :-D

MM
- tak właśnie patrzyłam na Twój suwaczek i zapraszam Cie w takim razie na Forum Marcówek:) Marzec 2011 Poziomka tez na nim startowała wiec i ona na pewno Ci poleci nasze miłe Towarzystwo:):) a i my sie ucieszymy z nowych bliźniaków na naszym wątku:):-) Dodam ze Oleniolek tez z nami jest Marcóweczka:) Ja mam termin na 1.03 ale wg.wszystkich znaków na niebie i usg dzieciaczki są większe o tydzień:):-):-)

Jedynka-
wzięłam sobie Twoje porady do serca:) na pewno skorzystam:)

Monia- ja juz Ci pisałam- nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić- to trzeba po prostu przeżyć!!!!! Ale z tym badaniem gin to mnie zszokowałas. Mnie moj gin na kazdej wizycie bieze na fotel- tak zauważył początki infekcji zanim ja miałam jej wyraźne objawy bo była tak głęboko.

Oleniolek- co tam u Ciebie słychać???????? Co nam tak nagle zaginęłaś?? Mam nadzieje ze wszystko u Ciebie ok! Odezwij sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
kociakk - i jak? co lekarz powiedział po wizycie o diecie?
alle mi zrobiłaś smaka na budyń.. chyba zaraz normalnie pójdę i sobie zrobię.. ;-)

alex - fajowe chłopaki!!! :)
a już opowieść o starszakach, co zostawiły plecaki w szkole - The best!
Pocieszyłaś mnie tym, że mówisz, że jak narazie jest dobrze. :) troszkę mnie to uspokoiło...

MM - a o co chodzi z krążkiem??. na co i po co się go zakłada??

Do góry