reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja szyjkę mam badaną przy każdej wizycie, na fotelu gin "wkłada paluchy" i bada twardość, długość i czy nie ma rozwarcia.
Małgoń ja nie miałam zakładanego krążka, gdyż do tej pory z szyjką było ok. Jeśli chodzi o sterydy to pytałam lekarza czy mi poda to powiedział, że narazie nie ma takiej potrzeby. Różne są w tej kwestii praktyki lekarskie niektórzy lekarze podają profilaktycznie nawet jeśli nic sie nie dzieje, mój gin do tej grupy nie należy. Mam nadzieje, że wie co robi. Uważam go za dobrego specjalistę, długo pracował w klinice leczenia bezpłodności i patologii ciąży. Obecnie jest ordynatorem w innym szpitalu.

reklama
Dawno mnie tu nie bylo!!i watpie zebm nadrobila ten czas!!
u nas jak narazie wporzadku,tylko ja czasami juz nie mam sil,dzisiaj jakos wyjatkowo niechce mi sie spac bo przewaznie po kapaniu usypiam tak kolo 20,padam z nog.samej z dziewczynami jest ciezko....no ale coz takie zycie.A moze chcecie zobaczyc moje kruszynki jak juz urosly,o ile mnie jeszcze pamietacie???

Ostatnia edycja:
2ania ja chcę zobaczyć!! Ty miałaś ciążę jednokosmówkową? Chętnie zobaczę twoje panienki :))

monia ja miałam badanie ginekologiczne na każdej wizycie dlatego tak się zdziwiłam. Najważniejsz że wszystko jest ok! Nie bój się cesarki, to na prawdę nie jest takie straszne! Nie czytaj takich rzeczy!

Tak jednokosmówkowa!!
Próbuje zmienic suwaczek ale jakos mi to nie wychodzi:(

Załączniki

• SL370423.jpg
    SL370423.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 69
  • SL370369.jpg
    SL370369.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 62
witam wieczornie

nutria - zebym za duzo nie przytyla i dla zdrowia maluchow :crazy: ale jak bede miala ochote na cos slodkiego to od czasu do czasu sobie podjem, nie bede sie powstrzymywac na sile, organizm sam mowi co mu potrzebne

a dzis odebralam wyniki krwi i moczu i wszystkie bardzo dobre, lekarz sie zasmial ze moglabym krew oddawac, ale pracowałam na ten poziom krwi od dluzszego czasu bo w lutym tego roku mialam anemie i to dosc powazną... i nie oddam jej tak szybko, zreszta w ciązy nie wolno :-p
idę dalej czytac co napisałyscie jak mnie nie bylo

Nutria krążek zakłada się po to żeby szyjka nie chciała się dalej skracać i rozwierac a kiedy sprawa jest bardziej poważna zakłada się szew.

Monia przy sn też są wypadki śmiertelne,nie czytaj takich rzeczy bo Twoja wuaga niepotrzebnie skupia się nie na tym co potrzeba.Masz być teraz zrelaksowana a nie zamartwiać się czy przeżyjesz.WSZYSTKO DOBRZE SIĘ SKOŃCZY;-)
Tutaj większość mam jest po cc i nic poza zmęczeniem im nie dolega:tak:

2ania PRZEPIĘKNE BOBASY:-D:-D:-D ja też mam jednokosmówkowe:-)

A tak a propo bobasów to zostałam dzisiaj poważnie skopana:-D:-D:-D

Dziewczyny a jakie macie łóżeczka?? Maluchy śpią razem czy osobno a jak razem to w pojedynczym łóżeczku czy macie jakieś podwójne??

Ostatnia edycja:
alex - fajowe chłopaki!!! :)
a już opowieść o starszakach, co zostawiły plecaki w szkole - The best!
Pocieszyłaś mnie tym, że mówisz, że jak narazie jest dobrze. :) troszkę mnie to uspokoiło...

No bo nie jest zle strasznie sie balam jak jeszcze chodzilam w ciazy jak to bedzie ale teraz wiem ze nie potrzebnie wydaje mi sie ze dla bardziej doswiadczonej mamy jak ja czy Ty bo widze ze juz masz jednego dzidziusia jest latwiej opanowac cala sytuacje bo juz jakie kolwiek doswiadczenie jest chociaz puzniej pewnie przyjda gorsze chwile jak zabkowanie

Dawno mnie tu nie bylo!!i watpie zebm nadrobila ten czas!!
u nas jak narazie wporzadku,tylko ja czasami juz nie mam sil,dzisiaj jakos wyjatkowo niechce mi sie spac bo przewaznie po kapaniu usypiam tak kolo 20,padam z nog.samej z dziewczynami jest ciezko....no ale coz takie zycie.A moze chcecie zobaczyc moje kruszynki jak juz urosly,o ile mnie jeszcze pamietacie???

2ania oczywiscie ze Cie pamietam:))śliczne są Twoje dziewczynki:)zycze ci duzo,duzo zdrowka i sił do opieki nad nimi,pozdrowienia:)

reklama
witam,caly dzien mnie nie bylo,urodziny cioteczki nam wypadly wiec goscilismy sie az do teraz.moja gin tez mi bada kazdorazowo szyjke i jak narazie jest ok.ale o sterydach na rozwoj pluc to nie slyszalam.monia,ja zaczelam porody na youtube ogladac i doszlam do aborcji,skonczylo sie paskudnymi snami,ze urodzilam 5 dziewczynek z przegryzionymi gardlami,wszedzie pelno krwi...no okropnosc poprostu,do rana nie moglam zasnac z przerazenia,wiec teraz jak tylko widze ze tytul filmu czy tez artykulu niebezpiecznie brzmi...to juz nie czytam.po tych aborcjach mialam klopoty ze spaniem...
Dzis czuje ze tez nie bedzie latwo zasnac....dziewczynki po uczcie urodzinowej nie dadza pospac....

Do góry