reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Czesc, ja praktycznie od początku smarowałam brzuch takim kremem kupionym w zielarskim, ponieważ nie wszystkie można od początku ciąży stosować. Od ok 4 miesiąca stosuje serie z dax cosmetiks perfekta mama naprzemiennie z tym kremem powyżej. Jak narazie brzuch mam duży a rozstępów żadnych. Z tej serii jest też do piersi i jego można stosować też przy karmieniu piersią. Polecam.

He6Qp2.png

reklama
Witajcie.
Ja od początku ciazy uzywam oliwki na brzuch piersi, plecy..czyli wszedzie gdzie sie skora rozciaga. Uzywalam tez oliwy z oliwek pewien czas a teraz zamiennie oliwke dzidziuś Cleanica, dla niemowlat ( fajna bo gesta i mocno nawilza) albo zwykla bambino 2x dziennie. Do tej pory nie mam rozstepow. Najwazniejsze zeby skora byla caly czas mocno nawilzona, wtedy jest elastyczna i sie dobrze rozciaga. No i oliwke koniecznie na mokre cialo, bo woda wiaze sie z tluszczem i wtedy nawilza gleboko, a sama oliwka na sucho niewiele da bo tylko natlusci skore z zewnatrz. Obawiam sie teraz kiedy dzieci tak szybko rosna..co sie bedzie dzialo..

Witajcie!
Właśnie zarejestrowałam się na forum... szczerze mówiąc znalazłam je z nudów... niestety trzeba leżeć.
Jestem w 23 tygodniu ciąży bliźniaczej i niestety już po pierwszej wizycie w szpitalu... Mam problem z twardnieniem brzucha. Teraz biorę Fenoterol 4x1/2 tabl, aspargin 2x2 i magne b6 2x1. Czy któraś z Was ma/miała podobny problem?
Pozdrawiam:)

magda_b - Współczuję leżenia. Ale czego się nie robi dla dzidziołków! Pewnie pocieszasz się jak i ja (mimo że nie leżę), że teraz jest juz bliżej niż dalej :-) Co do suwaczka, to wejdź na stronkę Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com i stwórz suwaczek. Potem te "robaczki" które komp Ci wypluje wklej w edytorze profilu chyba w zakładce podpis. Powinno działać. Jak nie zechce to daj znać - będziemy coś radzić :-)

Moira dziękuję za odpowiedź:-)
Mam nadzieję że zadziała:)
Noo to widzę że jesteśmy prawie w identycznym terminie ciąży:-) a wiesz jakiej płci będą Twoje dzieciaczki?

Witam podwójnie,
Marcelina 2 ma rację jak ktoś ma predyspozycje to lepiej zacząć smarować dość szybko - czytaj zanim brzuch zacznie rosnąć bo to juz jest za późno ,
oliwka - nie polecam znajoma się tylko tym smarowała i ma mała masakrę na brzuchu a miała w 9 taki jak ja juz mam teraz ,
moja pielęgnacja szorowanie ostrą gąbką i dwa razy dziennie perfekta mama biust i na przemian perfekta brzuch lub fissan , na razie tylko jeden mały na lewej piersi,
a ja mam predyspozycje do rozstępów więc lepiej się smarowac niż miec do siebie pretensje później.

Mysle ze jak uda mi sie dostac na te badania to sie ddowiem co z ta roznica wagowa. Jak narazie pojawiła się 45gramowa różnica, jeśli okaże sie że oba nadal rosna to chyba nie ma żadnej obawy. A właśnie jak z porodem, czekacie do bóli czy lekarze daja z góry skierowanie na końcowe leżenie w określonym tygodniu?

reklama
Do góry