reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam nowe mamuśki:-)
Mysle ze jak uda mi sie dostac na te badania to sie ddowiem co z ta roznica wagowa. Jak narazie pojawiła się 45gramowa różnica, jeśli okaże sie że oba nadal rosna to chyba nie ma żadnej obawy. A właśnie jak z porodem, czekacie do bóli czy lekarze daja z góry skierowanie na końcowe leżenie w określonym tygodniu?
Mi lekarz powiedział ze przez jedno łożysko ciążę będzie trzeba rozwiazac wczesniej, w 36tyg i jak nic sie nie bedzie dzialo wczesniej to normalnie na termin sie umowimy.

Lola co do suwaczka musisz skopiować kod, wejsc w ustawienia, tam edytuj sygnaturę i wklej tam ten kod. I wtedy co bedziesz cos pisac automatycznie bedzie sie pojawial i odliczał dni:tak:

wiatam mamusie!!! dawno nie zgladalam ale nie najlepiej sie czulam. bylam w szpitalu na badaniu kontrolnym no i wspomnialam o bolach ktore meczyly mnie od dwoch dni i po zbadaniu stwierdzili ze szyjka mi juz sie zaczela otwierac i jest juz 2cm trozwarcia :szok: wrzucili mnie na porodowke dali steroidalne zastrzyki w razie jakby maluszki juz nie chcialy dluzej w brzuszku siedziec zeny mogli oddychac samodzielnie, no ale na szczescie przebadal mnie sam ordynator i stwierrdzil ze szyjka sie calkowicie zamknieta i ze poprostu zle sprawdzili:zawstydzona/y: ufff no ale na wszelki wypadek zopstawili nas na noc na obserwacji i na szczescie wszystko jest w porzadku. maluszki sie jeszcze na szczescie nie spiesza:-D
a co do smarowania brzuszka to ja zaczelam sie smarowac od piereszych tygoni ale przyznaje szczerze aze niezbyt regularnie. choc mi sie wydaje ze jesli mamy sklonnoscie do rozstepow to i tak smarowanie nawet kilka razy dziennie nie pomoze, jedynie moze troszke zredukuje ilosc rozstepow. u mnie narazie nic nie widac a brzuszek juz dosc spory, no smarowaanie jak najbardziej popieran:-D

Witaj Monia! Właśnie zaczynałam się o Ciebie martwić, bo chyba ok. tygodnia nie pisalas..kurcze no to Ci troche strachu napedzili..ach Ci lekarze. Podobno teraz juz nasze dzieciaczki maja duze szanse ze wszystko bedzie ok, jakby sie urodzily, ale lepiej niech siedza w brzuszkach jak najdluzej i nas nie stresuja.. Ja juz tez coraz bardziej zestresowana.Brzucho rosnie, coraz ciezej, ale czuje sie w sumie dobrze. Ten remont mnie stresuje tylko..bo konca nie widac..Chyba dali Ci zwolnienie co? Bedziesz jeszcze pracowac do konca ciazy? Czy troche luzu nareszcie? Dbaj o siebie i odpoczywaj. Pozdrowienia dla Ciebie i chlopcow:-) My w srode idziemy na usg 3D wkoncu:tak:

Witajcie!
Jeśli chodzi o stosowanie kremów na rozstępy to ja od początku używałam kremy Elasti-Q, bo można go używać od początku ciąży. Teraz używam Perfecta Mama :) ale szczerze mówiąc czasem sobie o nim zapominam :cool2: na szczęście do tej pory nie pojawił mi się jeszcze ani jeden rozstęp! noo ale jak wiadomo to nawet przy stosowaniu kremów nie ma gwarancji że się nie pojawią.
Monia1110 - mam nadzieję że mimo tego mega stresu uda Ci się wytrwać jak najdłużej! Ja we wtorek wyszłam ze szpitala... bardzo mi się brzuch napinał... twardy był jak kamień więc zostawili mnie w szpitalu na kroplówkach Fenoterol... i przez 2 dni miałam takiego doła że masakra... co ktoś do mnie przyszedł to beczałam! Cholernie się bałam że dojdzie do przedwczesnego porodu a przecież to jeszcze zdecydowanie za wcześnie - bo jestem w 23 tyg! Teraz mam leżakować w domu i się nie przemęczać, brać leki... a w poniedziałek idę do mojego lekarza i mam nadzieję że się na tyle wszystko uspokoiło że trochę wyluzuje z tym łóżkowym trybem życia!
Pozdrawiam Was wszystkie!:-)

lolaa nie wydaje mi się żeby bez powodu lekarz kazał leżeć w szpitalu kilka tygodni wcześniej... no chyba że coś się niepokojącego dzieje:-) ja na ten temat jeszcze nie rozmawiałam z moim lekarzem, ale zapytam o to w poniedziałek - mam wtedy umówioną wizytę.
Pozdr, M.

reklama
Do mgada B:
Jestem z okolic torunia. Tez jutro wybieram sie na badania. Znajoma z blixniakami idzie juz leżec tzn 2 miesiace wczesniej, a tu akurat przypadly by swieta i caly styczen, wiec wolalabym nie, a zdrugiej strony jesli tak ma byc bezpieczniej to moze dobrze by bylo polezec chcociaz w sgtyczniu. A kiedy planujesz urodzic? Ja trzymam chcociaz do 30 tygodnia, pozniej juz bede spopkojna bo narazie to odliczam kazdy dzien zeby nie za wczesnie. Mam termin na 13 lutego ale mysle ze juz w styczniu urodze, jestem szczypla i pani gin powiedziala mi ze watpi ze do 3 kg dotrzymam maluchy.

Do góry