reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie ja już po wizycie, wszystko ok, maluszki ważą jeden 1708g a drugi 1609g, DUŻO
oczy.gif
przewidywany termin cc mam na 4 grudzień, acha i mam 10kg na plusie. Pozdrowionka
Milenka super maluchy rosną:-) ja mam na 27 grudnia cesarke. Teraz mam 8kg na plusie ale ciezko jakby ze 30 kg juz bylo:tak:
. A na pytanie do pani gin o to czy jedno czy dwujajowe odpowiedziala że oni nie okreslaja, wiec ja niewiem co z tym. :confused2:
Bo oni okreslaja to albo we wczesnej ciazy, pozniej juz podobno nie da rady..dopiero po porodzie wychodzi..mi w 13 tyg stwierdzili ze jednojajowe bo jedno lozysko..a w 20tyg jak sie pytalam czy sie zmienilo cos moze to mowila dr ze juz sie tego nie sprawdza na tym etapie..

Lily a jak sie czujesz? Bo ja nie wspominam zbyt dobrze swojego samopoczucie na tym etapie co teraz jesteś..
Anulka tobie oczywiście tez gratuluje tytułu
Gratuluje Pani Magister!!!:cool2:
Dziękuję:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc lily , który jesteś tydzień, bo wymiary dzidziusiów pasuja do moich i termin mam na 14.04. Czy robiłas test Pappa? Jak sie czujesz, jak brzuszek ? pozdrawiam srdecznie
u mnie wychodzi jakos 13 tydzień :)
testu Pappa nie robiłam
czuje się w miare dobrze ale musze lezec i dbac o siebie.
a brzuszek rośnie.
buziczki;*

Dziś byłam na 1-szym KTG - książkowe :)
W piątek zaczyna mi się 37 tydzień i jeśli nic się nie wydarzy, za tydzień idę już do szpitala. Dzieci już mają ciasno, ale szyjka nic, a nic nie chce się skrócić. 2 dni temu miałam atak nerki, myślałam, że już rodzę. Pani doktor powiedziała, że to normalne, bo macica mocno na nie uciska. ;) Pozdrawiam

Też dołączam do wątku. Jestem w 23 tygodniu. Ciąża przebiega prawidłowo, i już nie moge sie doczekać moich maleństw. Nurtuje mnie tylko pytanie jak jest z waga maluchów w trakcie ciązy? Może sie różnić? Jak to było u was?
moze sie roznic, bliznieta rzadko rodza sie z taka samą masa, zalezy jeszcze jakie masz te bliznieta 2owodniowe 2 kosmowkowe? Bo moje np sa jednokosmowkowe wiec tutaj zwracaja duza uwage na mase ciala moich chlopcow czy aby nie rozpoczyna sie zespol przetoczenia miedzy bliznietami, nie pamietam ale chyba masa ciala moze roznic sie do 10 %. Miedzy moimi jest roznica 150-200g

Dzień dobry:-)
Marta a jak Ty sie czujesz teraz? Widze ze juz 32 tydzien Ci leci.. Ile Ci przybylo kg od poczatku? Brzucho wielki juz? a jak rozstepy? pojawily Ci sie jakies? A wozek juz kupiliscie?

Co tu dzisiaj tak spokojnie?..Widze ze jestem pierwsza. Miłego dnia:-)

Dziewczyny juz bardziej zaawansowane ode mnie napiszcie jak to jest z tymi rozstepami, czym sie smarujecie i jak często. Bo ja na razie uzywam zwykłej oliwki do ciala i nie wiem czy juz czas zeby przejść na kremy specjalne. Będę wdzięczna za każdy komentarz ... pozdrawiam wszystkie brzuchole ;-)

Ja jestem w 19tyg. Stosuję zamiennie oliwkę Bambino z Pharmaceris Foliacti. Jestem zadowolona. Szybko się wchłania. Czy skuteczny to sie okaze.
Ja mam natomiast pytanie czy uzywacie czegoś na biust. Ja tylko wspomnianą oliwkę i czasem jak zahaczę tym drugim specyfikiem.

Ja od 3-4 miesiąca używam krem na rozstępy Mustela. Bardzo dobry, wydajny, super nawilża. Jak dotąd nie zaobserwowałam ani jednego rozstępu. Polecam kupić przez Allegro - jest dużo taniej.

reklama
Ja od samego początku ciąży smaruję się kremem na rozstępy hipoalergicznym z Gerbera. Co prawda w aptekach kosztuje ok. 25 zł, ale ja go kupuję w ich sklepie firmowym za 16,97 (150 ml). Znajoma twierdziła, że ona woli oliwkę i tylko nią się smaruje, po tych 8 miesiącach ona ma wielkie rozstępy, a ja wcale. Prawdopodobnie oprócz doboru kremu jest to również sprawa indywidualna, ale ktoś przecież po coś te kremy na rozstępy wymyśla, a oliwka jest przeważnie na suchą skórę, więc niekoniecznie musi zapobiec rozstępom. Co do piersi - smarujcie czymkolwiek! Podczas karmienia ponoć nie można smarować niczym, więc teraz trzeba zapobiegać. Ja stosuję krem do biustu z AVON lub z AA. Na lewej piersi pękło mi kilka naczynek, a poza tym nic, więc się bardzo cieszę.
PS. Nie powiedziane, że po porodzie się nie przerażę :)))))))))

Do góry