reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
A mnie dziś odwiedziła koleżanka, która jest położną i powiedziała, że przy cholestazie musi wszystko uporczywie swędzieć. Już zgłupiałam...:crazy::confused2:

Postanowiłam odstawić no-spę i dziś wzięłam tylko 2 tabl., jutro miałam już nie brać. Dr tak mówił, że 3-4dni i odstawić. No ale przed wzięciem tej drugiej tabletki tak mnie zaczął brzuch boleć, że na razie o odstawieniu nie może być mowy. I też tak do końca nie wiem czy ten ból to nie wynik ich przeciągania się i takiego ułożenia, czy to jakieś skurcze. W razie czego jakby coś się zaczęło dziać to pewnie i no-spa nie pomoże:yes:

karmelka fajnie, że masz maleństwa przy sobie i że mimo ich pospieszenia się co do przyjścia na świat obyło się bez żadnych komplikacji:-) A jakie mleczko im dajesz, że córci tak smakuje?

cafe może to macica się rozciąga, z tego co pamiętam to jakoś w tym tygodniu co teraz jesteś u mnie był taki największy przyrost i wagi dzieci i mojej :-)

Widzę, że niechcący narobiłam niezłego szumu z tą cholestazą, ale jak widać nie musi być uporczywego swędzenia, choc moze też natężenie zależy od wyników. Sama nie wiem, aż tak się nie znam....
Ja teraz przy tej cholestazie mam obserwować ruchy dzieci i tylko wpadam w paranoje bo owszem ruszają się tylko sa tak jakoś dziwnie ułozone że juz nie wiem czy oboje się ruszają, czy tylko jedno i czy wszystko ok.

Monia oby te bóle to nie były skurcze.

Ayla powodzenia jutro w szpitalu, oby trzymali Cie jak najkrócej i to w trójpaczku jeszcze. Choc nawet gdyby było już rozwiązanie to z tego co pamiętam chłopaki ładnie ważyli. Trzymam więc kciuki żeby wszystko było dobrze.

Alex wszystkiego najlepszego dla Synka :)

Karmelka wielkie szczęście bije z Twojego opisu. Fajnie że z maluszkami wszystko ok. :)

Oleniolek z tego co czytałam to cholestaza pojawia się w III trymestrze, bo wtedy następuje wzrost poziomu estrogenów i progesteronu u ciężarnych a to może powodować cholestaze.

Cafe zawsze jak ma sie jakieś niepokoje to najlepiej zapytać lekarza i sie nie stresować niepotrzebnie.

Witam !!! Ja nadal w domciu w trójpaku :tak::tak::tak: oznak porodu nadal brak :rofl2: Mam sie zgłosic 20 X i beda myslec co dalej ze mną robic,żeby mnie rozpakowac :-D:-D:-D:-D:-D:-D Zrobią mi USG i jak bedą nadal gółwka-pośladki to chyba CC, a jak dwie główki to SN :rofl2::rofl2::rofl2:

Matko.... a dzis rano myślałam o Tobie :) Trzymasz się widzę twardo :D a tu kolejna Ci weszła w kolejkę ;)

Ja od kiedy spakowałam torbę to mam wrażenie że gorzej sie czuje, ale muszę wytrzymac jak najdłużej bo bym chciała miec dzieciaczki skorpionki jak ja :)

Witam sie

Dziewczynki dzieki za zyczaka no imprezka sie udala synus zadowolony ale wieczorem sie jakos zle poczulam i juz myslalam ze bede miala 3 synow urodzonych tego samego dnia no ale nic z tego dzis juz jest lepiej chyba zaduzo emocji wczoraj.

dzisiaj po poludniu mam jeszcze bedanie oczu

Pisałam pisałam i cała wiadomość mi zniknęła. Jesteśmy w domku od soboty. Powoli ogarniamy dzieci i nabieramy rytmu dnia. Pierwsze nocki i pierwsza kąpiel za nami więc jakoś idzie. Piersią nie karmię bo zajęłoby to mnóstwo czasu. Mąż i kilka innych osób niezadowolonych z tego faktu ale ściągam mleczko i dzieci to co dobre dostają ale w butli a ja mam czas chociażby na to żeby jeść czy umyć się.

Któraś z Was zastanawiała się nad x landerem. Dziś go zamówiłam i będę mogła odpowiedzieć na wszystkie pytania jak tylko przyjdzie. Mam namiar na sprzedawcę ktory nie wytsawia na allegro. Ma dobrą cenę z mnóstwem gratisó.

Ahaaa i wypróbowałam butle Avent z laktatora i moje dzieci jej nie akceptują więc mam do sprzedania cały zestaw nowiutki i nieużywany może któraś z Was chciałaby kupić jak coś to prive

A oto moje maluchy

Jerzyk

DSC07552.jpg

Hania
DSC07573.jpg

Lenka ale śliczne Słodziaczki :) Synek jak to mężczyzna taki powazny a Córcia z tą czuprynką wyglada zabójczo :) ech i te oczka takie wpatrzone ... aż się rozczuliłam :)
Co do faktu że niektórzy niezadowoleni że nie karmisz piersią to ważne w tej chwili żebyś TY była zadowolona a dzieci też będą, w końcu i tak dostaja mleczko mamy :)
Dużo zdrówka dla Was wszystkich :)

ps. a z tymi butlami z aventu to mnie zmartwiłaś, choc mam nadzieję że moim podejdą.

reklama
Do góry