reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Oleniolek my na spacer wychodzimy odkąd małe skonczyły 2 tyg przedtem wietrzyliśmy je w domku, teraz często też idę z nimi na ogród, siadam na ławeczce i relaksik a któras zacznie buczec hehe wtedy niestety trzeba wózkiem telepać

reklama
Olis, żeby nie zachwalać to może Twoje dziewczynki wpadły już w swój rytm i będą coraz grzeczniejsze i dadzą Ci trochę wytchnienia. Dobrze że teściowa się nawróciła i Ci pomaga. Oby jak najdłużej, a przynajmniej do czasu kiedy będziesz tej pomocy potrzebowała.

Alex zdrówka życzę i pozytywnych wiadomości po wizycie. Że Ci ciężko to rozumiem Cie doskonale. Ja wyszłam teraz kawałeczek do sklepu to ledwo wróciłam, myślałam że mi plecy pękną.

Oleniolek, x-landera ma Lenna to jak wróci ze szpitala i wyjdzie na spacerki to może opisze wrażenia o tym wózku. Na pewno Ci to tez pomoże w podjęciu decyzji :)

A własnie, ciekawe co u Lenki i jej Maluszków. Jutro mają tydzień.

Tak się dopytuję bo mam termin na połowę marca więc pewnie urodzę jeszcze w lutym.
I nie wiem jakie ubranka kupować czy zdecydować się na zakup kombinezonów i cieplejszych ciuszków.
Na razie kupiliśmy kilka ubranek na rozmiar 56 ale z krótkim rękawem.
Dopiero potem dotarło do mnie, że potrzebujemy ubrań raczej z długimi rękawkami.
Sama już nie wiem... Wszystkie ubranka mnie kuszą, są takie piękne, takie malutkie :)

Och! to cudownie zatem będę czekać na wieści od Lenny na temat X-landera :) :) :)

Dziewczyny stosujecie pasy podtrzymujące brzuszek? Ciekawa jestem czy działają

Ostatnia edycja:
moze kupic lzejszy kombinezon,np.welurkowy ocieplany,wszystko zalezy jaka bedzie zima w tym roku.bo w tamtym to była masakra,nie było prawie wiosny,zimno do kwietnia/maja a potem te deszcze jesienne i powódz.ciezko cos juz u nas przewidziec.

justelka-fajnie ze dzióbki ok i grzeczne.jak bedziesz miala chwilke to skrobnij jak poród przebiegał i jak w szpitalu,no i fotki please jak będą.

Ostatnia edycja:
hej! u mnie wozek jest najprzydatniejsza rzecza. chlopaki w nim spia, bujani sa jak sie dra(choc tio nie dziala hehe) no i spacery to u nas podstawa. mam nadzieje ze zahartuja sie przez to. moi kawalerowie to niezle charakterki. tomek do tego znow ma problem z brzuszkiem i placze strasznie. a Macius glodny non stop. mysle o zmianie mleka na jakies sycace bardziej ale nie wiem jakie. chyba zadzwonie do poloznej ale od razu bedzie krytyka ze cyckiem nie karmie.
Justella czekam na fotki :)

Jedynka możesz przypomnieć jaki masz wózek?
Mam galopującą sklerozę ciążową :)

Pokłóciłam się strasznie z bratem i teraz żeby się odstresować sprzątam całe mieszkanie...
Eh! tak źle i tak niedobrze. Nie chodzę do pracy, żeby się nie stresować to w domu mnie stres dopadł :hmm:

MARZĘ o zimnym piwe :D

Ja dziś wybieram sie na wizyte do mojego lekarza:tak: ciekawa jestem czy juz jakies oznaki porodu są czy jeszcze chłopaki mają zamiat troszke posiedziec w brzuszku :-D:-D:-D

M-P i jak po wizycie?
Ja dziś tez jestem po wizycie i maluchy ok, może nie są jakieś kolosy ale już prawie 2kg mają z tym że jedno troszke mniejsze. :)
Lekarka badała jakieś przepływy, nie wiem co to ale mówiła że ok. Troszke jakby sie szyjka skróciła ale nie ma paniki.
Mam jechać tylko do szpitala na KTG bliźniacze.
aaaa no i będzie cesarka :)

reklama
Witam, ja już po wizycie:-) póki co nie ma żadnych oznak porodu ;-)chłopkai ważą po 3 kg. Od soboty mam zacząc odstawiac fenoterol a jak sie nic nie bedzie działo to mam się zgłosic 20 pażdziernika do szpitala,to bedzie koniec 39 tygodnia :szok: Aha i jeden sie odwrócił i teraz mam ułożenie główkowo-pośladkowe :rofl2: i ciekawa jestem jaki mnie teraz poród czeka :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Do góry