reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

dodzwonilam sie do gina i mi powiedzial ze dostane ja i dzieci podczas porodu klindamycyne skoro jestem na penicyline uczulona. Uspokoil ze nawet jak mi wody w domu odejda to mi podadza i powinno byc ok. Uffff

Ale tak wogole to mysle ze lekarze powinni wczesniej robic takie badania i powinno sie to leczyc wczesniej a nie jak juz blisko porodu i sie czlowiek denerwuje

co tam dziewczynki milczycie? jak dzionek mija?

reklama
Justella może i moja wyprawka wydaje sie duża ale większość to rzeczy które dostaliśmy, sama kupiłam niewiele głównie w ciucholandach i raz na allegro od gościa. Reszta to kocyki, pieluchy, spiworki, pościele które też trzeba wyprać.
Teraz tak patrze na półkę z ciuchami i się martwie że dzieci szybko urosną a ja mam mało co większego :)

Lenna ładnie Twoje dzidzie rosną. Dobrze że z szyjką ok, tzn że dalej się nie skraca i że zamknięta. Teraz tylko żeby wyniki z dzisiejszych badań wyszły ok to zostanie tylko czekać na kolejną wizytę :)
Wczoraj caly czas myślałam o cholestazie, że potem w nocy swędziały mnie stopy albo mi sie śniło że mnie swędzą.

Justysia, gratuluję więc dwóch kolejnych dziewczynek. Twój mąż będzie miał fajny babiniec :)
Własnie się zmierzyłam w brzuchu i 101 więc i z tym mamy podobnie :)

A dziewczynki Olis też całkiem solidnej wagi są :) Jedynka Pozdrów Ją :)

Kurde ile się człwoiek nowych rzeczy dowiaduje :) Ja tu zadowolona po wizycie a Wy znów o jakiś paciorkowcach i antybiotykach :)

Ja padłam bo wcześnie dziś wstałam i musiałam odespać. Jutro znów wstaję rano na badania więc pewnie też pośpię i jakoś kolejne dwa dni zlecą.

Fajnie było w weekend bo był mąż, wczoraj nawet wyszliśmy do knajpy posiedzieć na słoneczku a dziś ani pogody ani towarzystwa więc straaaasznie się nudzę.

Macie jakieś sposoby na swędzący brzuch?Smaruje go 2-3 razy dziennie ale to jest jakaś masakra. Wydaje mi się że zaraz cały popęka.
I jeszcze mam pytanko o wagę moich dzieci czy usg uwzględnia że to bliźniaki?Chyba nie a ich waga jest jak pojedynczych maluchów na tym etapie tyle tylko że teraz pewnie wyhamują z rośnięciem

Ja to już nie czytam o żadnych paciorkowcach itp bo się nakręcam i nabijam kase mojej Pani Doktor :D
Ostatnio to sie nawet śmiała że ja to jak jej córeczka już jestem bo 1,5 tygodnia przed wizyta przychodzą do niej :)

Mnie na szczęście brzuch nie swędzi, smaruje tylko raz dziennie kremem na rozstępy (choć wiem że jak będą mialy być to i tak będą). Dzis za to jestem cały czas strasznie głodna, choc przy mojej diecie to nie moge za bardzo podjadac.

lenna,dzieciaki Ci rosną przepięknie!!podobno w ostatnim miesiącu mogą nawet kilogram przybrac (zobacz na olis jakie duże dziewuszki ma).a jakie ci kazali badania na to swędzenie zrobic?moczyk?czy cuś jeszcze?

justysia-witaj!Nadia i Pola-śliczne imiona wybraliscie!!!

ja mam wyprawki na 2 prania,własnie skończyłam pierwsze i zdycham:)nie przejmujcie sie ilościa-przecież to zależy też od pojemnosci pralki:)
a jutro mnie czeka dentysta :(((((...... odkładałam to w czasie jak sie dało.....ale przyszła kryska na matyska....
miłego dnia!

Ayla dostałam skierowanie na próby wątrobowe to jest podstawowe badanie przy ewentualnej cholestazie poza tym mocz i krew i przeciwciała bo mam minusową krew.
Zaczynam się obawiać że te ubranka na 50 jak tak dalej pójdzie to wylądują w śmietniku :)

hmmmm:) a ile olis przybrala?az sie normalnie wierzyc nie chce ze bliznikai tak pieknie moga wazyc!!!!!!a podobno macica jest w stanie zmiescic 5,5kilowe dziecko hihi!!!!!!a my????wod wiecej, lozysko wieksze itp.;)silne jestesmy co?

lenna ja mam to samo z tym swedzacym brzuchem:( czesto robie sobie prysznic chlodna woda, zostawiam mokry i na mokry smaruje oliwka, pomaga:)

dziewczyny!czy ktoras z was top brzusz szczypie, boli jkaby posiniaczony i poobijany byl, a czasem piecze, bo mi sie tak wypinaja ze aaaach!!!!!!

ja na nastepnej wizycie mam wymaz robiony....czyli zacznie sie 32, bo ide za tydzien.....ja mam straszne uplawy od poczatku ciazy meczy mnie to strasznie, mialam robiony juz jeden wymaz i czysciutko, ale tabletki to non stop jkaies mi przepisuje, ech!

justella ty juz wszytsko kupione?a kosmetyki i przybory higieniczne gdzie kupowalas? i czy pampersiki jkaies zakupowalas juz?ja to sie boje ze nakupuje tych pampersow a np.beda mialy uczulenie na nie, ech. mi szyjka z moja mala zaczela sie skracac 4tyg przed porodem, ale dal mi wtedy tylko no spe, dwa tyg po tej wizycie urodzilam, mialam cc odrazu i nie mialam rozwarcia, ale pamietam jak lekarz mnie badal przed porodem i polozna az za rek emnie zlapala, do dzis pamietam ten bol, reka jego prawie buzia mi wyszla, moze on mi to rozwarcie zrobil dziewczyny co?....bo nie wiedzialam ze trzeba miec do cc.

rainmanka wspolczuje mu trozhe bo go zasciskaja hehehe, ja jak jest moj M to mnie dla malej nie ma :)oni maja swoj swiat:)nie byl nastawiony na konkretna plec choc ja chlopakow chcialam, ale co zrobil to ma hehehe, facet jest jedynie odpowiedzialny za plec naszych dzieci, my nic do tego nie mamy, a kiedys kobiety za to karano, masakra......a ty co nosisz?to twoje 1wsze dzieciaczki?

jedynka pozdrowienia dla olis i niech pisze do ciebie kiedy bedzie mogla co i jak u niej a waga niesamowita!!!!!!!!!!!!!

hehe nie strasze Was tym paciorkowcem. ja sie juz troche uspokoilam, skoro dadza antybiotyk no to luz. Dobrze ze zrobilam ten wymaz i wiem ze trzeba bedzie cos zrobic a nie ze potem nagle dzieciaki by jakies zapalenie pluc czy nie daj boze sepse mialy dostac. Lepiej dmuchac na zimne. A ze ja panikara jestem no to juz druga sprawa hihi.

Olis pozdrowie na pewno. Poki co napisalam jej co u Was bo byla ciekawa :)

Ja wyprawke mam spora chyba ale mam tez duzo rzecz wiekszych bo potem to chyba czasu nie bedzie na buszowanie po sklepach czy allegro zeby kupowac tak wiec mam juz nawet pare na 80 !!! (to mama moja taka zapobiegawcza). Pampersow mam troche i mam huggisy bo promocja byla i dostalam jakies jeszcze zwykle ode mnie z pracy bo rozwalone opakowanie bylo. Poza tym z pracy mam dostac 2 paczki z wyprawka kosmetykow pampersow i jakis akcesoriow dla maluchow wiec sie ciesze oby nie byly uczulone.

Jak chodzi o przyrost wagi maluchow to zauwazylam u mnie ze przez ostatni miesiac moje przybraly jakos nie tak duzo, bo o jakies 300g kazdy a wczesniej po 450g jakos. Takze to chyba zalezy od dzieciakow.

justysia007 jesli chodzi o kosmetyki to kupowałam na allegro troszke chicco:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
i troche w stacjonarnym sklepie chicco,bo była wyprzedaz z powodu likwidacji sklepu.
pampersow jeszcze nie kupilam,mam zamiar takie pampers newborn od 2kg kupic.maz sie ma wybrac po nie:)chusteczki,waciki w carrefour i troche w super farmie.reszta w aptece pod domem.wszystko mam raczej pojedyncze,gdyby uczulało;)
jedynka ja po spakowaniu torby do szpitala to wydaje mi sie ze w domu to mi mało rzeczy zostało dla maluchow;\

reklama
Justysia ja będę miała chłopczyka, a drugie jeszcze się nie pokazało. :) tzn od połówkowego nie miałam usg i teraz czekam na kolejną wizytę bo ciekawa jestem przede wszystkim ile przybrały na wadze no i że moze sie okaże kim jest drugi dzidziuś.

Jedynka tak jak piszesz, lepiej dmuchac na zimne niz się potem denerwować i potem leżeć z dzieciakami w szpitalu dłużej niż trzeba.
Wyprawkę mam już całą, jedynie ja jeszcze nie wyposażona w nic....

Do góry