reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witaj Justysia.
Fajnie że kolejna mama będzie na forum bo pomału się wykruszamy. Dziewczyny się "rozpakowują" i mają mało czasu na forum. I to jest zrozumiałe.
Widzę, że jeśli chodzi o termin to niewielka różnica między nami. :)
Jakiej płci dzieciaczków sie spodziewasz?

Kasik, a u mnie zapowiada sie miły dzień więc od rana piorę, na szczęście to już końcówka typu pieluchy, ręczniczki.
Oj w tym półroczu to słabiutki odpis za wodę będzie, o ile będzie po tych moich ostatnich ciągłych praniach :)

reklama
Hej hej!!!

Jak fajnie ze Justysia sie odezwala :) juz sie martwilysmy z Justella strasznie czy wszystko ok. Trzymaj sie Justysia jak najdluzej i nie przepracowuj sie. Ja tez chyba jak juz sie rozpakuje to bede biegala wokol bloku ze taka jestem leciutka hehe. Mama moja mowila ze jak mnie urodzila to jednego dnia wsiadla na rower i jezdzila jak szatan szczesliwa ze sie znowu ruszac moze. Zrobie chyba tak samo :)

Olis kciukasy mam zacisniete potrojnie :)

Kasik a jak sie czujesz? Pewnie jeszcze lekko :)

Rainmanka ja na szczezscie wode mam na ryczalt wiec sie tym nie przejmuje, bardziej sie martwie jakie rachunki beda przychodzic zima za ogrzewanie gazowe bo przeciez trzeba bedzie trzymac stala temperature. Ja lubie chlodek i moj tez i zima mozemy miec po 17 stopni i jestesmy zadowoleni a tu trzeba bedzie z 20 pewnie miec... a gaz drogi ehh. Moj D. wczoraj juz okna uszczelnial.

Moja noc byla koszmarna. Jazda samochodem jest juz nie dla mojgo brzuchola i pozniej cierpie. Tak strasznie sie czulam w nocy i jeszcze mnie jakis wredny komar pogryzl w trzech miejscach i drapalam sie pol nocy.

Lenna a jak u Ciebie kiedy wizyta?

hej kobietki:)
justysia007 jak fajnie ze sie odezwałas.z tymi sterydami u mnie to bylo tak,ze lekarz mnie skierował moj abym wziela bo szyjka mi sie skrocila z 3,8cm do 2cm albo i ciut mniej.przestraszył sie ze poleci dalej i zrobi sie rozwarcie nie daj boze.w szpitalu mi wyhamowali troche to skracanie i podali sterydki.teraz leze w domciu i biore fenoterol(rozkurczowy).jesli chodzi o wozek to ja mam jane twin two wlasnie jak pisalam wczesniej i przekonało mnie to bo bardzo latwo przepina sie te foteliki w stelaz i w ogole dla mnie jest zgrabny.jeszcze jedna rzecz np porownujac z zoomem,w jane foteliki po rozłozeniu na płasko i po dodaniu tylko budek na gore,ktore sie przypina do nich zamieniaja sie w minigondole czyli taki wozek gleboki sie robi.w zoomie natomiast oddzielnie sa foteliki do auta,oddzielnie gondole.ja tez mysle ze z opcji spacerowej,ktora w jane oczywiscie tez jest niewiele bede korzystac i sprzedam go i kupie lekka spacerowke:)jak tam twoja wyprawka justysia,gdzie zamawialas ciuszki i cała reszte?moze masz fajne stronki,to podeslij:)))
jedynka widzisz justysia sie odezwala:))chyba jej wybaczymy co??;)hehe ja bylam dzis na ktg,maluchow tetna super w normie,jesli chodzi o skurcze macicy to zapisały sie chyba ze 4 male na 40 min lezenia.oznacza to ze macica ma czynnosc skurczowa.wcale sie nie dziwie skoro szyjka sie skrocila wtedy.teraz mnie ta lekarka co interpretowała zapis zbadala tez i powiedziała ze szyjka krotka ale zamknieta,czyli bez zmian.mam lezec.zobaczymy dalej.jak ty sie dzisiaj masz??dzwonilas dzisiaj do swojego gina z tym posiewem zapytac??
rainmanka duza masz wyprawke,az mi głupio bo mi tych pran to moze ze 3,4 wyszło;)
olis czekamy na wiesci i to samo lenna,mam nadz ze to nie jest ta wredna cholestaza.

Cześć dziewczynki.
I po wizycie. Oczywiście mam skierowanie na badania które robię jutro rano a w środę z wynikiem do lekarza.
Martwiłam się też wodnistymi upławami ale chyba taka moja uroda bo na szczęście to nie wody i wszystko jest ok. Szyjka się dalej nie skraca, nie otwiera więc leże dalej :)
Dzieciaczki ok, łożyska się nie starzeją dalej parka :) No i najważniejsze- z usg waga malutkiej 1816 małego 1735 więc chyba ładnie rosną.
Kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy lekarz powiedział że będzie można cokolwiek decydować co do porodu i spytał mnie czy wolałabym CC czy SN i zgłupiałam. Chyba jednak CC ale tylko ze względu na dzieci i ich bezpieczeństwo.
Jeszcze tylko nerwówka do śrdoy jak te wyniki ale jestem dobrej myśli.

Ehhh ale Olis ma fajnie.... :)

Moje dzieciaczki to dziewuchy;) ale juz z 5razy mi sie snilo ze parke urodzilam, hehehe, a przeciez to ciaza jednojajowa i to niemozliwe hehe:) Nadia i Pola-tak nazwala je moja coreczka, ktora jest przeszczesliwa i doczekac sie nie moze(ja tez:)

justella tez mysle nad jane powaznie, ale musze wpierw gdzies go dorwac i go poprowadzic troszke...mowisz ze dla ciebie lekki i zwrotny tak? u mnie zciuszkami jest w miare ok jesli chodzi o zakupy, ale kupowalam w sklepach, a to troszke w mothercare, h&m, w zarze tez cos....teraz jak maz pensje dostanie to zamowie jakas paczke z netu:) jedyna rzecz jaka zamowilam na necie to pieluszki tetrowe i rogala:)bez ktorego zreszta nie przezylabym zadnej nocki, jest rewelacyjny!!!!chyba bede z nim juz cale zycie spala tak sie przyzwyczailam, mezusiowi tez sie podoba i zastanawia sie czy sobie nie kupic hehehe:) i moja mala nastka tez caly czas mamo pozycz mi slimaka swojego:)
lozeczko mam po malej, przewijak tez tylko M go odswiezy tzn. pomaluje na transparentny biel:)bo to czysta sosna byla. kupilam tez troszke w ikei. przewijak m.in.kolezanka ma i jest mega zadowolona.

jedynka tak teraz mowimy, a jka sie maluchy urodza to pewnie nie bedziemy mialy gdzie rak wlozyc hehe, zartuje jestem takiego zdania, ze jka ktos sie dobrez zorganizuje to bedzie ok. byleby dzieciaczki spokojne i bez tej cholernej kolki......a nad reszta da sie popracowac.jedynka czytalam o twoim pepuszku, u mnie to samo;(mnie w ogole tak skora brzucha boli ze masakra, az pali!! a ja ogolnie w pasie mam narzaie 102, nie wiem czy to duzo czy malo. wszyscy mowia ze mam nieduzy brzuch jak na blizniaki , dla mnie jest ogromny wikeszy niz jak mala rodzilam, a nikt nie bierez pod uwage ze jeszcze z 6tyg bede nosila jak dobrez pojdzie. nawet lekarza sie pytalam czy wszytsko ok, on powiedzila ze brzuchol normalny i nie od jego wielkosci zalezy wielkosc brzucha:)

lenna ja dzis w nocy mialam takie swedzenie brzucha ze zadrapalam go strasznie myslaam ze oszaleje....o 5ej wlaczylam kompa zeby poczytac o cholestazie i wynika ze to chyba nie to po podobno nogi i rece swedza......mysle ze u ciebie bedzie dobrze, bo poczytalam troche o tym i niektore babeczeczki mialy te dwa objawy swedzenie i opuchlizne w tym samym czasie a jedank bylo ok:)

Justysia u mnie swędzenie brzucha to norma zwłaszcza że pojawiły się kolejne rozstępy.
Mnie swędzą dłonie i stopy a na wieczór to praktycznie całe ciało i to jest najgorsze. Jak wstałam dziś na tablety w nocy to najpierw się podrapałam wszędzie gdzie się da a później dopiero wstałam do łazienki :)

Justella zadzwonie do lekarz okolo 14 bo wtedy jest w gabinecie. A Ty pisalas ze jak bylas w szpitalu to tez cos tam pobierali jakis posiew tak? ale nie wiesz na co? Kurcze mam nadzieje ze bedzie wszystko ok bo jak poczytalam o tym paciorkowcu to mnie zmrozilo normalnie. Ze dzidziolki nawet pare tygodni po porodzie nagle moga zachorowac na ta sepse. Boze kochany ze tez takie swinstwo sie czlowiekowi przytrafia.

Lenna dobrze ze bylas u lekarza dzieciaczki slicznie rosna :). Oby bylo wszystko ok.

czesc dziewczynki
wybaczcie ze tak dlugo nie pisalam ale brak czasu na wszystko :) u mnie wszystko dobrze probuje jakos nadazac za maluchami i wdrazac rytm dnia ale powoli ... ja jzu doszlam do siebie szwy sie rozpuscily i mniej juz boli
pozdrawiam mamusie oczekujace

justysia007 mi ten jane wydaje sie naprawde ok,jak chcesz go zobaczyc to wstawiałam 2 fotki na watku wozkowym.zreszta wozkow idealnych nie ma,a cos kupic trzeba;)moj brzuch tez nie jest duzy,nie przejmuj sie i przytyłam tylko 10 kg,bo dzisiaj dowiedzialam sie ze mi jeden przybyl.bardzo podobaja mi sie imiona ktore wybraliscie dla dziewczynek,a wlasciwie twoja corcia:))
jedynka mi robili w szpitalu posiew z szyjki macicy i jak wychodzilam nie bylo wyniku jeszcze,tylko ta lekarka zadzwonila do laboratorium i powiedzieli ze cos bedzie bo sie hoduje.dala mi globulki.dzisiaj dzwonilam(wyobraz sobie zapomnialam odebrac dzis jak tam bylam na ktg) i wynik juz jest i maz ma odebrac.podpytalam babke i mowi ze cos tam jest i chyba paciorek tez,ale ona sie nie zna ehh.wieczorem bede wiedziala.nie martwie sie jednak,jakby co to wezmie sie ten antybiotyk czy co tam trzeba i juz.daj znac jak zadzwonisz co tam ci powiedzial.
lenna mysle ze bedzie ok:)jakies przeczucie mam takie:)))
karolinkare super ze macie sie dobrze:)wspieraj nas radami jak tylko bedziesz miala czas:)

reklama
Ehh moj gin nie odbiera.

Mam wiadomosc od Olis. Niunie maja po 3100 wg usg !!! ale poki z szyjka nic sie dziac n ie bedzie to cesarki jeszcze nie robia. Czeka na swojego gina moze on cos wiecej powie. Pielegniary sa wredne :).

Do góry