reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

jedynka jak mnie tam kopia to nagle jakos paralizuje mi pachwiny i zakłuje i wydaje mi sie ze to skurcz..ale nie wiem juz sama.jak leze to mam miekki brzuch,jak wstane kamien.
nie martw sie,ja tez co jakis czas słysze ze jak leze cały dzien to choc mogłabym listonosza wpuscic i co ja nie słysze???kurde nie dzwonil do domu bo bym słyszala tylko od razu awizo z wozka wtedy zostawił bo go nie mial zwyczajnie ze soba,bo za ciezki.ale jakie myslenie mojego meza ze "jak leze cały dzien"...to juz wiadomo co ma na mysli.

reklama
jedynka to fajnie ,że nie tylko mój nerwus;)
lenna fajnie, że nie tylko mojemu sie nie chce czytac:)

trzeba pamiętac, ze facet to tylko facet i nie mozna od niego zbyt wiele wymagac w sensie metafizycznym.ciezko u nich te styki pracuja po prostu.ciezko im sie domyslic samemu o co chodzi.ciezko wczuc sie w uczucia drugiej osoby,dlatego mówia co im slina na jezyk przyniesie.ciezko im przewidziec pewne sytuacje.i tu uwaga na dzieci!!
nie wiem czy to juz pisałam,ale mój ostatnio z miną zwycięzcy oznajmił, że gdzies przeczytał,żeUWAGA:nie wolno dzieci samych na przewijaku zostawiac bo moga spasc.
eureka.

lenka daj znac od razu po wizycie co i jak.
olis,o matko!to juz jutro!!daj znac od razu jak to bedzie mozliwe,a my tu niecierpliwie trzymamy kciuki.pewno sie denerwujesz,co?

Ostatnia edycja:
Ale macie facetów biedne... Ja mam faceta złoto to znaczy nie zawsze błyszczy ale od początku mnie wspiera i wszystko za mnie robi, nawet prosic nie musze (oczywiscie nie zawsze), przed chwila mi nogi ogolil i lekki pedicure zrobił :) gdzieś od 2 miesiecy jak mi juz ciezko to jesli moze to jedzonko do lozka mam, wypierze, poprasuje ech ale go wychwaliłam On oczywiscie nie wie bo by mu zaszkodzily jeszcze te pochwaly hehe.

Do listonosza ja nie wstaje bo zanim bym doszla to ten by odjechal hehe

Justella a brzuch jak wstajesz to ze jest twardy to nic nie znaczy liczy sie tylko jaki jest jak lezysz, tak mi gineks mowil, jak mialam taki jak kamien to on zawsze na samolocie badal i mowil ze nie napiety.

Juz bym chciala byc w tym szpitalu zeby sie "zaczeło" badania i takie tam rozne a tak to siedze i mysle...

Lenna oby jednak to nie była cholestaza... że też zawsze się coś przyplącze ... Daj znać jak po wizycie będzie.

Ayla hehe dobre i to że Mu w głowie utkwiło :)

A tak w ogóle dziś po wczorajszym całodziennym siedzeniu w domu mąż zabrał mnie na chwilę z domu i widziałam taki wózek jak ma Ayla i jeszcze jedna z Was ale nie pamiętam która :( ale chodzi o ten wózek jeden za drugim i musze przyznac że na żywo wygląda całkiem fajnie. Nie jechały w nim bliźniaki ale takie jedno malutkie i drugie może z roczek większe. Całkiem zgrabnie się to prezentowało.

Moj zabral mnie na przejazdzke do tesciowej... zgodzilam sie bo taka ladna pogoda i generalnie stwierdzilam ze juz mi wszsytko jedno wiec te 25 km przezyje jakos. No i przezylam, co prawda maluchy sie buntowaly bo kopaly strasznie i wypinaly, ale spoko...zobaczymy zreszta czy nic mi sie nie przyspieszy przez ta podroz :)...
tylko ta tesciowa jak ja zobaczylam to masakra, schudla strasznie i taka przy mnie smutna i zaczela plakac i mowic jak to dziadek maluchy chcial zobaczyc i ze juz nie zobaczy i az mi sie zaczely lzy krecic :(

A teraz czekam na moja jajecznice :) moj tam pichci w kuchni.az mi slinka leci tak pachnie

Ayla to przynajmniej cos juz Twoj wie hehe moj pewnie nawet tego nie wie :)

Olis kciukasy zacisniete :)

jedynka az mi jakos tak smutno sie zrobilo jak czytałam o tej twojej tesciowej..no tak napewno dziadek czekał na maluchy..ehh takie zycie.ja to w ciazy placze z byle powodu normalnie,o byle glupote.moj maz az sie roztkliwia jak to widzi i mowi o nie znowu..
olis juz sie jutro zacznie:)))

Hej BaBeczki Witam się z Wami ostatni raz w trójapku, ech tak się przyzwyczaiłam do tego forum teraz nie będzie pewnie czasu na nic :(

Mam kontakt z Jedynka to sie odezwe i fotkę podeślę jakby co.

Już zaczynam panikować powoli, biegunka sytuacyjna też jest hehe

No to pozdrawiam gorąco i trzymajcie się 3w1 jak najdluzej no moze bez przesady ;) Paaa :*

Witam wszystkie babeczki w ten ponury poniedziałkowy poranek.
OLIS trzymaj się, wszyscy z niecierpliwością czekamy na znak od Ciebie, że to już po wszystkim. Głowa do góry, wszystko będzie dobrze:-). Mocno trzymam kciukasy za Ciebie no i oczywiście za dziewczynki.

reklama
hej trojpaczki!!!!!
w koncu zebralam sie i pisze:)
niektore moze mnie pamietaja- napewno Justella, ktora baaaaaaaaaaardzo mocno sciskam:)
ale jest tez wiele nowych przyszlych mamusiek:) wszystkie witam serdecznie!!!!!!
OLIS trzymam kciuki mocno mocno:)
Nie pisalam cale wakacje, umowmy sie ze zrobilam sobie przerwe wakacyjna ech.......a tak powaznie to mialam duuuuuzo na glowie brak meza przez cale wakcje, brak neta przez jkais czas, dziecko starsze pod opieka, przeprowadzka.....a teraz 1go pazdziernika czeka mnie kolejana eeeech....
JA NIE WIEM JAK wY I NIE WIEM JAK oLIS DALA RADE DO TEGO CZASU NOSIC BO JA JESTEM JUZ WYPOMPOWANA!!!!Chodzic nie moge, siadly mi pachwiny, spojenie lonowe.........brzuch tak jak u Was ciagle twardy jak chodze, a jak sie poloze to miekki sie robi.dla mnie dwa tyg temu juz szyjka byla otwarta i skrocona, ale lekarz mowi ze jest wszystko ok wiec chyba tak ma byc po prostu, jak to inaczej wytlumaczyc...bylam w ciazy i wiem jakie to uczucie, dla mnie bylo boskie, a teraz chce juz 36go tygodnia i konca!!!!
chce wreszcie chodzic , biegac, oddychac normalnie.....obiecalam sobie ze jka dojde do siebie ide na trampoline i bede skakala i skakal aby poczuc lekkkosc heheheh, ale marudze i narzekam co;)?
wy sie wszytskie trzymacie dzielnie!!!!!
jedynka pamietam ciebie jak musilam lezec itp. a tutaj lada moment dzieci z toba:)i tak dlugo pieknie wytrzymalas:)dzielna babeczka!
wy juz wyprawki porobione a ja moze polowe mam.....
Justella zastanawiam sie czy nie kupic jane z tego serwisu w hiszpanii tylko ja go nigdy nie prowadzila nie widzialam na zywo....bylam w bobowozkach w gdynii, ale go nie bylo......jezdziala tam chyba 15toma wozkami i najlepszy okazal sie abc zoom, dla meza tez, ale szczerze to nie usmiecha mi sie tyle pieniedzy wydawac jak mi chodzi tylko o zime aby je przewozic w jkais gondolkach bo spacerowe i tak kupie na wiosne, a z tej z wozka nie bede korzystala i sprzedam ten wozio.....Justella czytalam tez ze gastone w sumie urodzila w terminie i duza wage mialy dziewczyny i ona brala sterydy na plucka a i tak jedna mala lezala w inkubatorze, wiesz moze dlaczego?bo ja sie mojego pytalam o te sterydy i on powiedzial ze poki nie ma wskazan nie ma potrezby podawania ich...
postaram sie was teraz nie opuszczac i byc na bierzaco:)

Do góry