reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
@agaaataaaa i jak tam na placu boju? :)
Dzieki że pytasz. Od pon jestem sama z dziećmi. Mąż wrócił do pracy,a mama była w tamtym tyg. Jak byli oni było super, fajnie i wogole. A teraz lekko nie jest. Odciągam pokarm i czekam na woreczki będę mrozić. Wczoraj było spoko, sporo spali, więc poroniłam sporo rzeczy w domu. Dziś już od 15 gorzej bo marudzą nie wiadomo k co im chodzi. Teraz jedzą i znowu nie zjedzą całej porcji bo się zmęczyły na macie także jak się obudzą to nie wiem co będzie🤦‍♂️dóbrze że chłop za pół godziny wraca z pracy.
Szczerze to nie jest źle. Najgorzej doskwiera mi hmm samotność? 🤔 Jakby ktoś tu byk ze mną, nawet nie musiałby tak pomagać, ale sama świadomość że ktoś jest też w domu mega by pomagała. A tak to my we troje i Lucy suczka, która też chce uwagi.
Każdy mówi, że będzie lepiej później, ale nie wiem.
Jak u Cb? Ile już Twoja dwojeczka ma miesięcy?

Dzieki że pytasz. Od pon jestem sama z dziećmi. Mąż wrócił do pracy,a mama była w tamtym tyg. Jak byli oni było super, fajnie i wogole. A teraz lekko nie jest. Odciągam pokarm i czekam na woreczki będę mrozić. Wczoraj było spoko, sporo spali, więc poroniłam sporo rzeczy w domu. Dziś już od 15 gorzej bo marudzą nie wiadomo k co im chodzi. Teraz jedzą i znowu nie zjedzą całej porcji bo się zmęczyły na macie także jak się obudzą to nie wiem co będzie🤦‍♂️dóbrze że chłop za pół godziny wraca z pracy.
Szczerze to nie jest źle. Najgorzej doskwiera mi hmm samotność? 🤔 Jakby ktoś tu byk ze mną, nawet nie musiałby tak pomagać, ale sama świadomość że ktoś jest też w domu mega by pomagała. A tak to my we troje i Lucy suczka, która też chce uwagi.
Każdy mówi, że będzie lepiej później, ale nie wiem.
Jak u Cb? Ile już Twoja dwojeczka ma miesięcy?
3.5 :)
Mi się wydaje że im dalej tym trudniej 🤣 ale z drugiej strony fajnie jak dzieci są takie bardziej kontaktowe, chcą żeby się do nich wygłupiać, tańczyć, śpiewać :)
Ogólnie dzieci mam rozkoszne. Mają jedna długa drzemkę koło południa i kilka krótszych w ciągu dnia. W nocy śpią dobrze. Obecnie już jedna pobudka w nocy na jedzonko.
Też jeszcze odciagam mleko, ale o mrozeniu nie ma mowy. Takie lakomczuchy, że w tym momencie moje mleko to tylko dodatek a głównie jedzą mm. Juz powoli dojrzewam, żeby zrezygnować z kpi, może jeszcze miesiac, no zobaczymy :)
Na samotność nie narzekam, bo już dzieci nie są takimi larwikami tylko bardziej się przepoczwarzają w małych ludzi 😁 to gadam do nich i jest wesoło.
A no i u nas też zawsze po 15-16 zaczynaja sie schody. Czytalam, że to taka arszenikowa godzina i dużo dzieci ma wtedy marude. Ja staram się jeszcze wtedy położyć je na krótka drzemke 20-30min bo budzą się zawsze w lepszym humorze.
Powodzenia w dalszym boju!

Cześć dziewczyny, wczoraj na USG otrzymałam info że jest podejrzenie ciąży bliźniaczej, czy Wasze zdjęcia z USG były podobne? Martwię się bo duże te pęcherzyki żółtkowe i na wczoraj był jeden mały zarodek ale jeszcze bez akcji serca.

Załączniki

• IMG20230225092101.jpg
    IMG20230225092101.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 158
  • IMG20230225092106.jpg
    IMG20230225092106.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 152
Cześć dziewczyny, wczoraj na USG otrzymałam info że jest podejrzenie ciąży bliźniaczej, czy Wasze zdjęcia z USG były podobne? Martwię się bo duże te pęcherzyki żółtkowe i na wczoraj był jeden mały zarodek ale jeszcze bez akcji serca.
U mnie jednak inaczej bo miałam dwa pęcherzyki. U Ciebie wygląda że bliźnięta jednojajowe chyba, prawda?

reklama
Do góry