reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Rozumiem. Masz rację, narazie się wstrzymam w takim razie☺️
a jak tam się czujesz? Jak dajesz sobie radę w tych pierwszych dniach?
Zadziwiająco dobrze! Wszyscy straszyli a okazało się, że urodziłam jakieś aniołki (aż oczywiście stres czy ich zachowanie jest normalne 😅). Jak to mówi mój mąż żyjemy w interwale 3godzinnym. Co 3h mamy karmienie, tulenie, przewijanie, które zajmuje nam od 45do 1h. Potem ja ściągam mleko 15min a mąż myje butelki i sterylizuje na kolejny raz. Mamy wtedy około 2h czasu do kolejnego karmienia, bo dzieci juz w trakcie jedzenia odpadają i śpią do kolejnego jedzenia. Wykorzystujemy ten czas na sprzątanie, robienie dla nas posiłków, zakupy, odpoczynek seriale książki internet. Raz dziennie idziemy na spacerek żeby przewietrzyć dzieci i nasze głowy :)
Jest wspaniałe, ale to tylko dlatego ze jesteśmy razem z mężem. Nie wiem co będzie jak on wróci do pracy (czyli w Nowym roku). No i dzieci niezwykle grzeczne i spokojne :)

reklama
Zadziwiająco dobrze! Wszyscy straszyli a okazało się, że urodziłam jakieś aniołki (aż oczywiście stres czy ich zachowanie jest normalne 😅). Jak to mówi mój mąż żyjemy w interwale 3godzinnym. Co 3h mamy karmienie, tulenie, przewijanie, które zajmuje nam od 45do 1h. Potem ja ściągam mleko 15min a mąż myje butelki i sterylizuje na kolejny raz. Mamy wtedy około 2h czasu do kolejnego karmienia, bo dzieci juz w trakcie jedzenia odpadają i śpią do kolejnego jedzenia. Wykorzystujemy ten czas na sprzątanie, robienie dla nas posiłków, zakupy, odpoczynek seriale książki internet. Raz dziennie idziemy na spacerek żeby przewietrzyć dzieci i nasze głowy :)
Jest wspaniałe, ale to tylko dlatego ze jesteśmy razem z mężem. Nie wiem co będzie jak on wróci do pracy (czyli w Nowym roku). No i dzieci niezwykle grzeczne i spokojne :)
Wow brzmi super 🥰ale bym chciała zeby i u mnie tak było☺️fajnie że.masz męża aż do nowego roku ze sobą.

Hej, jestem tu nowa, ja też ku mojemu i męża zaskoczeniu spodziewamy się bliźniaków, termin na marzec ...:) Macie jakieś rady jak nie zwariować bo ja głównie się martwię i myślę co dalej będzie bo co chwilę coś się przyplacze jak nie zum to czuję problem z infekcja intymna... dopiero półmetek 21 tydzień.

Hej, jestem tu nowa, ja też ku mojemu i męża zaskoczeniu spodziewamy się bliźniaków, termin na marzec ...:) Macie jakieś rady jak nie zwariować bo ja głównie się martwię i myślę co dalej będzie bo co chwilę coś się przyplacze jak nie zum to czuję problem z infekcja intymna... dopiero półmetek 21 tydzień.
jesteśmy prawie w tym samym czasie - u mnie 20 tydzień :) a jaki masz typ ciąży? :)

Hej Dziewczyny, powiedzcie mi jak ubieracie dzieci teraz w zimę do wózka i nosidełka? Kombinezon? Czy może jakieś otulacze no do nosidełka, a do wózka taki śpiwór do gondoli, czy kocyk. Już zgłupiałam tyle tych rzeczy jest. Nie wiem co będzie dobre dla takich noworodkow a tu takie zimno już na dworze. Jakbyście mogły coś podpowiedzieć albo nawet wrzucić zdjęcia, nie wiem w co zainwestować. A to wszytsko przecież razy dwa trzeba kupic

reklama
Hej Dziewczyny, powiedzcie mi jak ubieracie dzieci teraz w zimę do wózka i nosidełka? Kombinezon? Czy może jakieś otulacze no do nosidełka, a do wózka taki śpiwór do gondoli, czy kocyk. Już zgłupiałam tyle tych rzeczy jest. Nie wiem co będzie dobre dla takich noworodkow a tu takie zimno już na dworze. Jakbyście mogły coś podpowiedzieć albo nawet wrzucić zdjęcia, nie wiem w co zainwestować. A to wszytsko przecież razy dwa trzeba kupic
Hmm to chyba różne szkoły,jak moje dziewczynki się urodziły w styczniu i były malusie to miały na spacery kombinezony i śpiworki. Jak jest faktycznie minusowa temperatura to to jest spoko. Ja bym kupiła i to i to no bo i tak coś muszą mieć ciepłego na sobie pod tymi śpiworkami:)

Do góry