reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

W piątek nastąpiła szybka akcja bydgoskiej policji, gdyż okazało się ze mniejsza przez tydzień nic nie przybrała i po 50 minutach były poza mamą;
Mela 2380 50 cm, Olka 1650 44 cm obie 10 pkt/10
Po cesarce armagedon, walka z laktacja, dziewczyny w inkubatorach, ale od niedzieli większa jest ze mną, a mniejsza poza inkubatorem (dzisiaj był lekki kryzys- plus jeszcze żółtaczka, wiec wróciła do inku, ale wyglada to dobrze). Mam już mleka dla całego oddziału 😂 dziewczyny są tylko na moim. Rośniemy;)
Trzymam za Was przeokropnie mocno kciuki!
Gratulacje!!! Niech małe gwiazdy szybko dochodzą do siebie i niech rosną silne i zdrowe 🥰🥰 a dla Ciebie dużo wytrwałości! Możesz być z siebie dumna🤗
My dalej walczymy 💪 dzisiaj na badaniach wszystko ok i w przyszłym tygodniu wyznaczamy termin cesarki 🙈mam nadzieje, ze jeszcze wytrzymam trzy tygodnie i tez będę mieć moje dziewczynki przy sobie ❤️

reklama
Hej dziewczyny w którym tygodniu dowiedziałyście się, że to ciąża bliźniacza?
Pokażcie swoje zdj z 6tc.
Ja byłam wczoraj 5+6 i mam takie zdj. Oczywiście lekarz powiedział że jest ok ale nie daje mi spokoju że są tam 3 kropki... Czy to możliwe że to bliźnięta? [emoji16]
IMG_20211028_174655.jpeg

Ja byłam wczoraj 5+6 i mam takie zdj. Oczywiście lekarz powiedział że jest ok ale nie daje mi spokoju że są tam 3 kropki... Czy to możliwe że to bliźnięta? [emoji16] Zobacz załącznik 1331402
Ja dopiero dowiedziałam się że ciąża bliźniacza w 7 tygodniu, w 6 nic nie pokazywało

Ja byłam wczoraj 5+6 i mam takie zdj. Oczywiście lekarz powiedział że jest ok ale nie daje mi spokoju że są tam 3 kropki... Czy to możliwe że to bliźnięta? [emoji16] Zobacz załącznik 1331402
Trudno powiedzieć. Myślę że jakby coś podejrzewał to by napewno powiedział/wpisał do opisu;) W tym samym tyg co Ty mam w opisie dwa pęcherzyki bez zarodka. W następnym z serduszkiem. Ale może być też tak że drugi pęcherzyk pojawi się za tydzień albo dwa. Tak więc wszystko się zaraz wyjaśni:)

Trudno powiedzieć. Myślę że jakby coś podejrzewał to by napewno powiedział/wpisał do opisu;) W tym samym tyg co Ty mam w opisie dwa pęcherzyki bez zarodka. W następnym z serduszkiem. Ale może być też tak że drugi pęcherzyk pojawi się za tydzień albo dwa. Tak więc wszystko się zaraz wyjaśni:)
Ja nie dostałam żadnego opisu..

Ja się dowiedziałam w 6 tyg. Tzn dokładnie 6+1 byłam na wizycie i było widać jeden zarodek a dwa dni później trafiłam do szpitala i usłyszałam: "ale proszę pani, ja tu widzę dwa zarodki..." (u mnie ciąża dwuowodniowa i każde bliźnie dostawało osobne foteczki od początku)

reklama
Do góry