kasiula8878
Fanka BB :)
Tak 2 tyg różnicy to sporo właśnie następna wizytę mam 21i1 i połówkowe więc zobaczymy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A Twoje maluchy wychodziły na ten sam termin co z miesiączki czy jak to było u was?chłopiec 255g, dziewczynka 269g
Nie miałam takiej sytuacji, jednak moja znajoma była w podobnej. Nie znam dokładnie szczegółów ale wiem ,że z powodu skróconej szyjki trafiła do szpitala w ok 20 tygodniu ciąży i pomimo bardzo złego rokowania( lekarze nawet nie mogli jej badać dopochwowo ,bo mogliby uszkodzić worek w którym dzidziuś siedzi) dotrzymała do 38 tygodnia! Nie miała nic zakładane( nie wiem jednak z jakiego powodu, może już było za późno) Dziewczynka urodziła się cała i zdrowa. Wstawać mogła tylko do toalety,ale udało się Na pewno po 24 tygodniu miała podany zastrzyk na rozwój płuc u dzidzi, bo jednak poród przedwczesny był bardzo prawdopodobny. Nie martw się za bardzo, wszystko będzie dobrze! CalujeDziewczyny, czy któraś z Was miała zakładany pessar lub szef ?
U mnie 17 tydzień i szyjka 27-28 mm i wpuklanie do szyjki pęcherza, czyli robi się lejek. Czy udało Wam się donosić ciąże ? Ja już jestem wykończona psychicznie
Ja mam pessar mnie w 20tc zostało 6mm tylko. Szybko założyli pessar. Od tej pory głównie leżę (wiadomo wstaje do toalety, zrobię sobie picie, nie umiem leżeć plackiem tak faktycznie ). Jestem w 32tc, byłam teraz w szpitalu, lekarze są pod wrażeniem że tak ładnie to wygląda, a dzieci rozwijają się wzorowo. Tak więc wracam tam za cztery tygodnie ściągnąć pessar i będę już czekać na poród.Dziewczyny, czy któraś z Was miała zakładany pessar lub szef ?
U mnie 17 tydzień i szyjka 27-28 mm i wpuklanie do szyjki pęcherza, czyli robi się lejek. Czy udało Wam się donosić ciąże ? Ja już jestem wykończona psychicznie
Nie brałam progesteronu ,ale takie rozpieranie chyba jest normalne. Jednak macica cały czas się rozciąga i to dla dwójki. Zapytaj lekarza, jeśli nie daje ci to spokoju. Myślę, że nie masz się co martwić. Ja właśnie leżę w szpitalu na tych sterydach dla bobaskow i powiem ci ,że megaaa dużo kobiet jest ze skracająca się szyjka. Dobrze, że żyjemy w czasach większej kontroli ciąży i mam zna szybciej reagować. Także głowa do góry! Daj znać jak się czujeszDziewczyny, miałyście może takie wrażenie rozpierania w pochwie? Mam je zwłaszcza po progesteronie dopochwowym.
16+6 dzisiaj
Ja od 24 wczoraj na antybiotyku bo crp 2,2. Nie mam jeszcze wyników posiewu ale już lekarz kazał 3x1,5 ml dożylnie brać. Czuje się ok tylko męczą mną zaparcia od leżenia no i bolą mnie plecyNie brałam progesteronu ,ale takie rozpieranie chyba jest normalne. Jednak macica cały czas się rozciąga i to dla dwójki. Zapytaj lekarza, jeśli nie daje ci to spokoju. Myślę, że nie masz się co martwić. Ja właśnie leżę w szpitalu na tych sterydach dla bobaskow i powiem ci ,że megaaa dużo kobiet jest ze skracająca się szyjka. Dobrze, że żyjemy w czasach większej kontroli ciąży i mam zna szybciej reagować. Także głowa do góry! Daj znać jak się czujesz
Crp 2.2 to w normie norma jest bodajże do 5Ja od 24 wczoraj na antybiotyku bo crp 2,2. Nie mam jeszcze wyników posiewu ale już lekarz kazał 3x1,5 ml dożylnie brać. Czuje się ok tylko męczą mną zaparcia od leżenia no i bolą mnie plecy
A co powiedz proponują dziewczynom ba te szyjki?
A Ty jak się czujesz?
No ja właśnie nie wiem czy to jakieś inne jednostki w szpitalu czy co?bo jak 2 tyg temu robiłam to było 17 ponad, a jako takiego powodu ( oprócz kontaktowego zapalenia skory na 1 palcu to nie było). Czekam nadal na wymaz z szyjki , był pobrany w sobotę wiec może coś tam wyhodowali skoro taj długo to trwa i może dlatego już mi lekarz włączył ten antybiotyk?Crp 2.2 to w normie norma jest bodajże do 5