reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
A ja mam pytanko, czy którejs z was dokuczały infekcje intymne w ciazy ? W pierwszej nie miałam z tym wogole problemu. Teraz nie mogę się tego pozbyc. Dostaje od lekarza nystatynę dopochwowo i maść pimafucin lub clotrimazolum i jak tylko skończę kurację ,problem za parę dni wraca... ;(

Witajcie drogie kobietki. Jestem w 26tc z bliźniakami dwujajowymi. Chłopiec i dziewczynka. To moja pierwsza ciąża.
Mam pytanie. Czy myślałyście już jak będziecie karmić swoje dzieci? Wiem, że są metody na jednoczesne karmienie bliźniaków, ale chodzi mi bardziej o poukładanie tego wszystkiego. Bo jeśli dzieci będą chciały jeść w tym samym czasie, to potrzebna będzie druga osoba do przystawienia. A co jeśli jeden z sutków będzie miał awarię? Na jednej piersi dwójki dzieci nie wykarmię. Wstępnie wymyśliłam sobie, że będę odciągała pokarm laktatorem i dzieci będą karmione z butelki moim mlekiem. Ale przyznam, że jestem w tym totalnie zielona i zastanawiam się jak wy planujecie sobie z tym poradzić? Do tego muszę dodać, że jedyną dostępną pomocą będzie dla mnie mój mąż, który po pewnym czasie będzie musiał wrócić do pracy (udało nam się uzbierać u niego 2 miesiące wolnego..., może trochę uda się przeciągnąć).

reklama
Witajcie drogie kobietki. Jestem w 26tc z bliźniakami dwujajowymi. Chłopiec i dziewczynka. To moja pierwsza ciąża.
Mam pytanie. Czy myślałyście już jak będziecie karmić swoje dzieci? Wiem, że są metody na jednoczesne karmienie bliźniaków, ale chodzi mi bardziej o poukładanie tego wszystkiego. Bo jeśli dzieci będą chciały jeść w tym samym czasie, to potrzebna będzie druga osoba do przystawienia. A co jeśli jeden z sutków będzie miał awarię? Na jednej piersi dwójki dzieci nie wykarmię. Wstępnie wymyśliłam sobie, że będę odciągała pokarm laktatorem i dzieci będą karmione z butelki moim mlekiem. Ale przyznam, że jestem w tym totalnie zielona i zastanawiam się jak wy planujecie sobie z tym poradzić? Do tego muszę dodać, że jedyną dostępną pomocą będzie dla mnie mój mąż, który po pewnym czasie będzie musiał wrócić do pracy (udało nam się uzbierać u niego 2 miesiące wolnego..., może trochę uda się przeciągnąć).
Też mam dylemat... Jeśli będę mieć pokarm, to chyba po prostu będę go odciągać i podawać maluszkom z butelki. Też będziemy sami z mężem, myślę że tak będzie nam łatwiej.

Do góry