reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Cześć, jestem tutaj nowa (oficjalnie;) ) jednak na wstępie przyznam ,że obserwuje to forum już od jakiegoś czasu;) Jak się domyślacie również będę mamą bliźniaków i miło mi do Was dołączyć. Mam na imię Agnieszka i aktualnie rozpoczęłam 17 tydzien ciąży. Jestem już szczęśliwą mama 2 letniej córeczki;) Teraz spodziewamy się dwóch chłopczyków;) Moja ciąża to 2k 2o . Odpowiadając na pytanie koleżanki, bo przecież wymieniamy się tutaj informacjami;) Nie wykonywałam testów pappa. Chciałam jednak wykonać płatny test Nifty, jednak mój ginekolog uznał ,że nie widzi podstaw a dodatkowo stwierdził, iż o tyle o ile w ciąży pojedynczej wynik faktycznie jest miarodajny ,to w ciąży bliźniaczej , bardzo ciężko o precyzję. Sądząc ,jednak po wypowiedzi poprzedniczki, opinie są różne... Pozdrawiam Was i do usłyszenia!

Witam serdecznie. Melduję się na wątku. Jestem w 11 tygodniu ciąży bliźniaczej 2k2o. Mam już synka 10 miesięcy i chcieliśmy dla niego szybko siostrę lub brata - okazało się, że będzie od razu dwoje :)

Dziś mam kolejna wizytę u lekarz prowadzącej ciążę, a końcem marca USG genetyczne I trymestru. Czy którejś z was lekarz ,,przepowiedział,, płeć w ciąży bliźniaczej już na tym USG I trymestru? W pierwszej ciąży zrobił to bezbłędnie właśnie w tym I USG i jestem ciekawa jak ułożą się dzieci i czy cokolwiek będzie widać.

Witam serdecznie. Melduję się na wątku. Jestem w 11 tygodniu ciąży bliźniaczej 2k2o. Mam już synka 10 miesięcy i chcieliśmy dla niego szybko siostrę lub brata - okazało się, że będzie od razu dwoje :)

Dziś mam kolejna wizytę u lekarz prowadzącej ciążę, a końcem marca USG genetyczne I trymestru. Czy którejś z was lekarz ,,przepowiedział,, płeć w ciąży bliźniaczej już na tym USG I trymestru? W pierwszej ciąży zrobił to bezbłędnie właśnie w tym I USG i jestem ciekawa jak ułożą się dzieci i czy cokolwiek będzie widać.
Syna wiedzieliśmy już w 12tc córkę dopiero w 19tc

Hej dziewczyny. Jestem już na końcówce 27tyg ciąży dwujajowej. Martwię się trochę o ruchy moich chłopaków. Jeden jest bardzo ruchliwy, za to drugi prawie w ogóle nie daje o sobie znać. Czy jest się czym martwić?

Ja o płci dowiedziałam się w 17 tygodniu;) Podczas USG w 13 tygodniu lekarz już domyślał sie co będzie jednak dla pewnosci wolał zaczekać do kolejnej wizyty;)

Odnośnie ruchów w tej ciąży nie udzielę wskazówek, bo właściwie jeszcze nie za wiele czuje... Jednak w pierwszej ciąży córcia rzadko dawała o sobie znać;) A wszystko było dobrze. Jest zdrową, spokojną chyba z natury dziewczynka;)

reklama
Takie małe pytanko z mojej strony;) Pierwsze dziecko urodziłam dwa lata temu, przez CC . Czy któraś z was zna może kogoś, albo sama jest w podobnej sytuacji i napisze mi jak przebiegała ciąża, czy udało się dotrwać do jakiegoś sensownego, bezpiecznego terminu.

Do góry