reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej. Wreszcie ktoś z moich okolic 😊 Koleżanka rodziła w grudniu i bardzo sobie chwaliła opiekę i ogólnie cały pobyt. Ja już nastawiłam się na Parkitkę. ..
Hej :)
U mnie lekarz prowadzący powiedział, że jeszcze około miesiąca mnie będzie prowadził, a reszta już na parkitce właśnie. Tam poradnia jest ponoć dla ciąż jednokosmowkowych :)

reklama
Hej :)
U mnie lekarz prowadzący powiedział, że jeszcze około miesiąca mnie będzie prowadził, a reszta już na parkitce właśnie. Tam poradnia jest ponoć dla ciąż jednokosmowkowych :)
Nie wiedziałam, że jest tam poradnia dla ciąż jednokosmowkowych. Ciekawe czy jest też dla ciąż dwujajowych? Ja chodzę do lekarza prowadzącego który pracuje na Parkitce ale nic o tym nie wspominał.

U mnie powoli też się pojawia to samo 😔 No ale cóż, musimy wytrzymać 😊 A u Ciebie w ciągu dnia dzieciaczki są bardzo ruchliwe? Byłaś może na 3 badaniach prenatalnych? Co na nich mogą określić?
Na badaniach byłam. Sprawdzają to samo co na pierwszych. Nosek kość udowa główkę przepływy brzuszek nerki jelita itd😊

Dzień dobry wszystkim :) spoglądam na to forum już od trzech miesięcy.. i w końcu pora się wyłonić z ciemności :) u nas 19tc, ciąża 1k2o. I zaczynam się powoli bać co to będzie przy porodzie i tuż po nim..
Jest tu ktoś może z okolic Częstochowy ? Ciekawa jestem jakie warunki teraz panują na parkitke.
Pozdrawiam serdecznie
Hej co do Częstochowy to mam teściów w Radomsku 😁😁😁

I jak u Ciebie? Jak się czujesz:-)
Kate ten wątek w porównaniu do naszego in bitowego to w sumie ledwo dycha Nie?😁
No już mega ciężko. Bylam w sobotę u ginek i powiedziała że macica mega juz rozciągnięte i zapewne to terminu cesarki czyli do 8 marca nie odnoszę aaaaaa bylam dzis u anestezjologa na kwalifikacji do zabiegu. Ja już sama nie wiem czy chce żeby było juz po czy przed. Zestresowana wszystkim jestem.ja stara panikara!!!
Co u Ciebie? Który tydzien?

U mnie powoli też się pojawia to samo 😔 No ale cóż, musimy wytrzymać 😊 A u Ciebie w ciągu dnia dzieciaczki są bardzo ruchliwe? Byłaś może na 3 badaniach prenatalnych? Co na nich mogą określić?
A z ruchliwoscia to różnie. Duzo śpią i w nocy lubią poszaleć. Potem juz jak nie mają miejsca to zdecydowanie mniej sie ruszają ale mnie to nie stresujące akurat jakos. Często smigam na wizyty i zawsze serduszka w normie😊

Kate ten wątek w porównaniu do naszego in bitowego to w sumie ledwo dycha Nie?😁
No już mega ciężko. Bylam w sobotę u ginek i powiedziała że macica mega juz rozciągnięte i zapewne to terminu cesarki czyli do 8 marca nie odnoszę aaaaaa bylam dzis u anestezjologa na kwalifikacji do zabiegu. Ja już sama nie wiem czy chce żeby było juz po czy przed. Zestresowana wszystkim jestem.ja stara panikara!!!
Co u Ciebie? Który tydzien?
Ja z synem na luzie do dnia w którym wody mi odeszły wtedy strach:-) A Ty już datę i godzinę prawie znasz to tym bardziej umysł już przetwarza co to będzie. Napisz jak będziesz się czuć po CC i jak opieka nad dziecmi. Bo ja się bardzo boje czy dam rade sama. U mnie 14tc3d się dłuży mi. Fatalnie się czuje, robią mi cały czas jakieś badania a to cukier w 10tc, teraz posiew, ostatnio TSH i mi wyszło 0,003. Ponoć to norma w ciąży mnogiej nawet nie leczą a ja czuje się jak cpun. Zimno, śpiąco, no jak żyć..?! Będzie dobrze już prawie się rozpakowalaś:-) ale byłoby fajnie jakby CC było 8 marca w dzien kobiet :p

Nie wiedziałam, że jest tam poradnia dla ciąż jednokosmowkowych. Ciekawe czy jest też dla ciąż dwujajowych? Ja chodzę do lekarza prowadzącego który pracuje na Parkitce ale nic o tym nie wspominał.
Tam jest ogólnie 3 stopień referencyjności, więc ciąże bliźniacze przerabiają i wcześniaki :) to jedyny szpital tu w okolicy z taką załogą i sprzętem

Tam jest ogólnie 3 stopień referencyjności, więc ciąże bliźniacze przerabiają i wcześniaki :) to jedyny szpital tu w okolicy z taką załogą i sprzętem
No tak i dlatego też szukałam lekarza który by tam pracował. Ja już po badaniach, dzieciaki rosną i już powoli robi im się ciasno 😁

reklama
Do góry