reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej dziewczyny czy któraś może była w 6 tyg (5+0)na usg i było już coś widać?
U mnie na razie lekarz stwierdził slabowidoczny pęcherzyk ciążowy prawdopodobnie ciąża bliźniacza.
Mam się pojawić za 2 tyg.
U mnie było tak samo 😊 Później z tygodnia na tydzień było coraz więcej widać. Dziś mam 2 kluski 7 tygodniowe 😍

Hej dziewczyny czy któraś może była w 6 tyg (5+0)na usg i było już coś widać?
U mnie na razie lekarz stwierdził slabowidoczny pęcherzyk ciążowy prawdopodobnie ciąża bliźniacza.
Mam się pojawić za 2 tyg.
U mnie tak to wyglądało w 6+1 ale na bardzo dobrym sprzęcie ;) kilka dni wcześniej na zwykłym lekarz coś widział ale sam nie był pewny :-) Julka i Iza mają prawie 11 miesięcy 😜😁 IMG_20190414_201458.jpgSAVE_20200726_194853.jpg

Witam Was🙋🏼‍♀️ Chciałabym być już tak daleko jak Wy😍
U mnie 12tc, w przyszłym tygodniu badania prenatalne. Czy robiliscie test pappa w ciąży bliźniaczej? Jak wynik ma się do statystyk?
Może macie jakieś wskazówki aby nie zwariować?🙈
U mnie 6+0 był jeden pęcherzyk, za dwa tygodnie wyszło, ze są dwa 😊
U mnie w 7 tyg. Jeden potem w 11 wyszło dopiero że dwa są 😃

reklama
Ja mam termin cc na 23.XI to jest początek 38tyg. Dwujajowe, dwukosmówkowe. Jak się czujesz? To jest Twoja pierwsza ciąża?
Z tego co piszesz wnioskuje ze u Ciebie ciąża przebiega bez komplikacji - super!
U mnie niestety od 20tc same komplikacje... skracajaca się szyjka i skurcze. Od 23tc mam założony pessar i leżę. Byłam w szpitalu gdzie leżałam 8 tyg. Aktualnie jestem w domu ale siedzę na tykającej bombie - nie mam na razie terminu cesarki - jak uda mi się wytrzymać do 37tc (aktualnie jestem w 33tc skończonym) to w połowie listopada mam mieć cesarkę. Jest to moja pierwsza ciąża, dwukosmowkowa, dwoowodniowa. 2 dziewczynki w brzuchu 😊Niestety nie czuje się najlepiej, wszytsko mnie boli, podbrzusze, więzadła a z racji tego ze jedna jest ułożona bardzo nisko to jak tylko wstaje to czuje straszne napieranie w dół 😢 mam nadzieje ze Ty się lepiej czujesz!

Do góry