reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
U Nas 19+1. Czy Wam tez brzuch się tak stawia ? Strasznie się boje ze cos z tego wyniknie niedobrego. Luteinę mamy juz 2 razy dziennie magnez 3x. Szyjka badana co każda wizytę tydzien temu była długa i wszystko Ok ale im chłopcy są więksi tym mam wrażenie ze spinanie jest intensywniejsze
Hej. Podczytuje ten wątek od jakiegoś czasu ale się jeszcze nie udzielałam. Tez jestem w ciąży bliźniaczej, 25tc skończony. Co do stawiania się brzucha, mi się zaczął stawiać jakoś w 18tc i niestety to doprowadzilo do skrócenia się szyjki. Lepiej to monitorować na każdej wizycie. Aktualnie strasznie mi się stawia, potrafi nawet kilka razy w ciągu godziny i niestety leki na to nie pomagają. Nie mówię oczywiście tego aby kogokolwiek przestraszyć, tylko jako info, ze ważne zeby kontrolować szyjkę - ale skoro Twoja jest długa to na ten moment nie masz się czego obawiać 🙂. Mi lekarz mówił ze w większości ciąży bliźniaczych problem stawiającego się brzucha jest powszechny, ważne by to kontrolować i brać leki.

Hej. Podczytuje ten wątek od jakiegoś czasu ale się jeszcze nie udzielałam. Tez jestem w ciąży bliźniaczej, 25tc skończony. Co do stawiania się brzucha, mi się zaczął stawiać jakoś w 18tc i niestety to doprowadzilo do skrócenia się szyjki. Lepiej to monitorować na każdej wizycie. Aktualnie strasznie mi się stawia, potrafi nawet kilka razy w ciągu godziny i niestety leki na to nie pomagają. Nie mówię oczywiście tego aby kogokolwiek przestraszyć, tylko jako info, ze ważne zeby kontrolować szyjkę - ale skoro Twoja jest długa to na ten moment nie masz się czego obawiać 🙂. Mi lekarz mówił ze w większości ciąży bliźniaczych problem stawiającego się brzucha jest powszechny, ważne by to kontrolować i brać leki.

U mnie tez są dni ze potrafi się postawić kilka razy w ciągu godziny. Sprawdza od 16 tygodnia co każda wizytę i mam nadzieje, ze tak będzie robił do końca bo wiadomo ze dzisiaj szyjka długa a za 3 tygodnie juz może być cos nie tak. Bardzo dziękuje za podzielenie się swoimi doświadczeniami 🙂

Hej dziewczyny...wczoraj 5+6 byłam na usg. Szłam tam z myślą, że poronilam bo przyrost beta hcg zwolnił do 30%. Okazało się, że są dwa pęcherzyki jeden ma 2 mm A drugi 5 mm I w środku widać chyba zarodek jeszcze bez serduszka o wymiarach 1.3 mm. Lekarz powiedział, że beta zwolnila bo prawdopodobnie 2 pecherzyk zanika. Ale niepokoi mnie, że ten 2 jest taki mały... za mały jak na wiek ciąży. Czy to jest normalne, że przy ciazach bliźniaczych pecherzyk I są mniejsze niż wiek ciąży? Za tydzień mam rozstrzygajaca wizytę...

Hej dziewczyny...wczoraj 5+6 byłam na usg. Szłam tam z myślą, że poronilam bo przyrost beta hcg zwolnił do 30%. Okazało się, że są dwa pęcherzyki jeden ma 2 mm A drugi 5 mm I w środku widać chyba zarodek jeszcze bez serduszka o wymiarach 1.3 mm. Lekarz powiedział, że beta zwolnila bo prawdopodobnie 2 pecherzyk zanika. Ale niepokoi mnie, że ten 2 jest taki mały... za mały jak na wiek ciąży. Czy to jest normalne, że przy ciazach bliźniaczych pecherzyk I są mniejsze niż wiek ciąży? Za tydzień mam rozstrzygajaca wizytę...
Ja miałam dwa bijące serduszka w 7tyg,bo wcześniej nikt mnie nie chcial przyjąći takiej samej wielkości a beta rosła ale nie była specjalnie wysoka jak na bliźniaki , to nie powiem jak to jest przed 7tygodniem.
Tak jak mówisz decydująca będzie kolejna wizyta.

A czy to mozliwe, że przez to, że są to dwa pęcherzyki prawdopodobnie po podziale jednojajowym bo wiem że z owulacji miałam tylko jedno jajeczko, były one mniejsze w stosunku do tygodnia ciąży?

reklama
Hej dziewczyny czy któraś może była w 6 tyg (5+0)na usg i było już coś widać?
U mnie na razie lekarz stwierdził slabowidoczny pęcherzyk ciążowy prawdopodobnie ciąża bliźniacza.
Mam się pojawić za 2 tyg.

Do góry