reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja miałam jedną taką średnią na kółkach, a po porodzie tatuś przywiózł mi torbę taka jak na silownie a w międzyczasie jeździł robić pranie i przywoził ubranka i koszule. W pierwszej na wierzchu były szlafrok, klapki, koszula, pod spodem ubranka spakowane w komplety, kosmetyczka dla mnie i kosmetyczka dzieci, ręczniki, koszule, mała paczka pampersow, podkłady, woda i już w sumie nie pamietam co jeszcze. Po przyjęciu od razu kazali się przebrać to było na wierzchu w oddzielnej reklamówce i od razu w ta reklamówkę spakowałam swoje ubrania i dałam do zabrania mężowi, a jak byłam podpięta do Ktg i czekałam na anestezjologa to tatusia poprosili o ubranka, więc dobrze że były spakowane kompletami bo by nie wiedział co dać. Jak leżałam po cesarce w nocy po ciemku przyszła pielęgniarka i poprosiła o pieluszki i coś do pupy, a że przecież nie mogłam wstać to sama z torby wyciągnęła pampersy, a nie chciała grzebać w kosmetyczce żeby znaleść Linomag to stosowali własną szpitalną maść. Dobra rada kosmetyczno mieć przezroczyste wtedy każdy z łatwością poda wam coś o co prosicie, ja miałam dwie takie torby z zamkiem po zasłonach 😁 w dowiezionej torbie były kolejne pampersy, więcej ubranek, laktator, kubek termiczny (miałam gorącą wodę przy łóżku i nie musiałam wstawać żeby zrobić sobie herbatę laktacyjna czy kisielem, a po umyciu laktator a wyparzalam w nim czesci) no i oczywiście była torba na wyjście moje ubrania, nie zapomnijcie o butach 😉 i kombinezony dziewczynek. Słyszało się historie że mąż przywoził jensy z czasów liceum albo szpilki i stary dres 😜
Ja noc spędziłam na oddziale przed porodem też przygotowałam ubranka i rzeczy dla dzieci. Jednak u mnie były potrzebne tylko ubrania dla małych i koc to chciała położna. Noc spędziłam sama bez dziewczyn miałam je dopiero na drugi dzień o 12 🙂była chwila żeby odpocząć 🙂najgorsze to było nocne wstawanie po tej cc ból rany. Ale dało się przeżyć. 🙂Tak to od rana do 20 siedział że mną tatuś i ktoś z rodziny na zmianę więc spokojnie mogłam się wykąpać czy zjeść 🙂mi przywieźli buty na wyjście w które nie mogłam wejść bo strasznie spuchłam po tym porodzie jeszcze gorzej niż przed ale jakoś się wcisnęłam 😋

reklama
Tak nieśmiało, ale może i ja sie przywitam :D zaczynam dzisiaj 9 tc. Dwa tygodnie temu l
Na pierwszej wizycie lekarz dojrzal dwa bijące serduszka. Ja przeczucie z tylu głowy mialam już wcześniej, chociaz nie chcialam do siebie dopuszczac tej myśli 😅 także z jednej strony szok i.niedowierzanie, a z drugiej takie troche 'a jednak' :D jutro kolejna wizyta, mam nadzieje, ze wszystko jest w porządku.
Nie wiem jeszcze jaki to.dokładnie typ ciazy. Wygląda jakby byly calkiem dwa osobne 'worki', ale to o wszystko bede dopytywac jutro.
W domu mam 16 miesiecznego synka. Generalnie czuje sie w miare dobrze, tak w porównaniu do tego,.co bylo z synem :D mam nadzieję, ze będzie juz tylko lepiej.
Poczytam was troche wstecz :)

Tak nieśmiało, ale może i ja sie przywitam :D zaczynam dzisiaj 9 tc. Dwa tygodnie temu l
Na pierwszej wizycie lekarz dojrzal dwa bijące serduszka. Ja przeczucie z tylu głowy mialam już wcześniej, chociaz nie chcialam do siebie dopuszczac tej myśli 😅 także z jednej strony szok i.niedowierzanie, a z drugiej takie troche 'a jednak' :D jutro kolejna wizyta, mam nadzieje, ze wszystko jest w porządku.
Nie wiem jeszcze jaki to.dokładnie typ ciazy. Wygląda jakby byly calkiem dwa osobne 'worki', ale to o wszystko bede dopytywac jutro.
W domu mam 16 miesiecznego synka. Generalnie czuje sie w miare dobrze, tak w porównaniu do tego,.co bylo z synem :D mam nadzieję, ze będzie juz tylko lepiej.
Poczytam was troche wstecz :)
Witamy w naszym gronie 🙂 to proszę czytać i poznać nas trochę bliżej 🙂czekam też na dalsze informacje 🙂

Witam. Byc może będę mogła do Was dołączyć 😊 Po pierwsze witam szczęśliwe mamusie 😊 kilka dni temu byłam na wizycie i lekarz stwierdził ciąże blizniacza. Jeden zarodek jest z bijacym serduszkiem,a drugiego jeszcze nie ma. Mowil,że tak może być, że może się pojawić kilka dni później zwłaszcza,że to dopiero początek 6t+3 ,a może też się wchłonąć i zostanie jeden. Jestem po poronieniu i strasznie panikuje . Czy któraś z Was tak miała? Pociesza mnie fakt,że bratowa miała bliźniaki i lekarze mowili,że jedno jest młodsze o tydzień.

Witam. Byc może będę mogła do Was dołączyć 😊 Po pierwsze witam szczęśliwe mamusie 😊 kilka dni temu byłam na wizycie i lekarz stwierdził ciąże blizniacza. Jeden zarodek jest z bijacym serduszkiem,a drugiego jeszcze nie ma. Mowil,że tak może być, że może się pojawić kilka dni później zwłaszcza,że to dopiero początek 6t+3 ,a może też się wchłonąć i zostanie jeden. Jestem po poronieniu i strasznie panikuje . Czy któraś z Was tak miała? Pociesza mnie fakt,że bratowa miała bliźniaki i lekarze mowili,że jedno jest młodsze o tydzień.
Moze tak byc, bo jedno jajeczko mogło byc po prostu później zaplodnione 😉 trzymam kciuki za dwa serduszka. Co do strachu, mi strach towarzyszył całą ciążę, czy dobrze rosną, czy mają dobre przepływy itp.

35+1 odeszły mi wody, cesarka, ciąża 2k2o, 2dziewczynki 2.2kg i 2.7kg, w szpitalu 6dni, były zupełnie zdrowe, nie miały żółtaczki, trzymali nas żeby sprawdzić czy wszystko OK i czy przybierają na wadze.
U mnie dziś 35+5. Szczerze to wypatruję jakis znaków ze moze zdecydują się szybciej wyjść. U mnie niby dwa tyg temu ważyły 2100 i 2200 to teraz koło 2500 powinny mieć.

reklama
Moze tak byc, bo jedno jajeczko mogło byc po prostu później zaplodnione 😉 trzymam kciuki za dwa serduszka. Co do strachu, mi strach towarzyszył całą ciążę, czy dobrze rosną, czy mają dobre przepływy itp.
Dziękuję bardzo 😗 Ciaza dla większości kobiet to cudowny czas.. Dla mnie też tylko strach towarzyszy mi każdego dnia. Tak bardzo chcialabym być już na końcówce 🙂🙂

Do góry