reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja mam nadwagę, a w ciąży schudłam 8kg prze zgagę, (tzn na koniec miałam +8kg od początkowej wagi, a po porodzie -8kg, czyli w sumie ciąża ważyła 16kg) ale po porodzie niestety nadrobiłam 😔
😁 Ola mamy takie same łóżeczka i bujaki i pościel dziewczynek 😜
Hehhe bo po naszym gadaniu na korytarzu zaczęłam szukać na allegro a nie po sklepach i w sumie znalazłam to ogłoszenie było wszystko w komplecie od razu i nie duża cena więc mówię biorę 😋 A nawet gust ten sam 🙂16 to też sporo. My robimy km wózkiem może dlatego tak mi się udało z rzucić 😋a bujeczki też mamy te same 🙂i również myślę że to super sprawa. Moje raczej są przezwyczajone do bujania mamy kolyske po narzyczonym. Wkładamy parę razy buju Buju i śpią takze tez ekstra sprawa. Od kiedy zaczęłaś podawać coś innego do jedzonko? :-) Moje zaraz 4 mc. 26 mamy szczepienie to będę pytać czy już coś możemy próbować. 🙂

reklama
Ojejku jakie śliczne te wasze bobaski są 😍 mnie lekarz poinformował, że ciąża bliźniacza zazwyczaj kończy się szybciej. Jestem szczupła i niska więc jak na mnie popatrzył i mówił o tym to się zaśmiał no nie zapeszajmy 😁super, że u was wszystko skończyło się dobrze i dziewczynki są już z wami 😊a powiedzcie mi jak się suplementowalyscie w ciąży, jakieś leki dodatkowe? Za dwa dni mam wizytę i już się nie mogę doczekać 😍
Ja na początku sam kwas foliowy. Potem jakoś od 3 mc suplemty falvit i tak do końca zostało. I jakoś od 30 tyg luteina 🙂przez tą moją szyjkę co później tak nie chciała puścić. Badania miałam super także nic wiecej nie potrzebowałam 🙂

Właśnie o tych wodach ostatnio myślałam.. Poród z synem mi się tak zaczął.. Z tym że obudziło mnie odejście wód a za pół godziny on był na świecie :) ja mam spakowane 50,córkę w 41 tyg ur 51cm a syna w 40 z rozm 54cm. Sama już nie wiem co spakować. 28 mam wizytę, wtedy może dopakuję jednak większy rozmiar. Ja w ciągu dnia nie śpię, pierwszy trymestr przespałam cały i to chyba kara za to 🙈🙈
Ja do szpitala spakowałam duża walizkę dla dzieci i dla siebie mała. Byłam przygotowana na pobyt 5 dniowy wypuścili nas po trzech więc wiekoszcz rzeczy się nie przydała 🙂 miałam też 50 ale i 56 🙂

Właśnie o tych wodach ostatnio myślałam.. Poród z synem mi się tak zaczął.. Z tym że obudziło mnie odejście wód a za pół godziny on był na świecie :) ja mam spakowane 50,córkę w 41 tyg ur 51cm a syna w 40 z rozm 54cm. Sama już nie wiem co spakować. 28 mam wizytę, wtedy może dopakuję jednak większy rozmiar. Ja w ciągu dnia nie śpię, pierwszy trymestr przespałam cały i to chyba kara za to 🙈🙈
Moje na swój wiek i tak były spore 49cm, 2,2kg i 2,7kg, a topiły sie w 56 😉 stópki miały tak maleńkie że wszystkie skarpetki z nich spadały, a po porodzie zawinęli je w 4warztwy kocyków żeby nie marzły, bo miały
IMG_20191105_121934.jpg
Hehhe bo po naszym gadaniu na korytarzu zaczęłam szukać na allegro a nie po sklepach i w sumie znalazłam to ogłoszenie było wszystko w komplecie od razu i nie duża cena więc mówię biorę 😋 A nawet gust ten sam 🙂16 to też sporo. My robimy km wózkiem może dlatego tak mi się udało z rzucić 😋a bujeczki też mamy te same 🙂i również myślę że to super sprawa. Moje raczej są przezwyczajone do bujania mamy kolyske po narzyczonym. Wkładamy parę razy buju Buju i śpią takze tez ekstra sprawa. Od kiedy zaczęłaś podawać coś innego do jedzonko? :-) Moje zaraz 4 mc. 26 mamy szczepienie to będę pytać czy już coś możemy próbować. 🙂
Ja próbowałam od 4 miesiąca, ale po tygodniu musiałam zrobić przerwę bo mi zachorowały i nie chciałam ich męczyć i po tym coś im się po zmieniało, nie chciały jeść! Przy pierwszym dotknięciu łyżeczka ust był atak histerii! Nie dało się ich uspokoić, próbowałam co jakiś czas i dopiero jak miały 5,5miesiaca to się przełamały i jemy, ale to jest męczarnia 😐 na początku każda łyżeczka jest wypluwają po 20razy, i trwało to 40min jedna, teraz po miesiącu zamykamy się z oboma w godzinie (zjedzenie zupki albo kaszki + dojedzenie mlekiem z butelki) 😅 normalnie miałam w ramionach zakwasy, jedna ręką wnioskowałam to co wypływało z buzi , druga łapałam rączki którymi wymachiwały i wsadzały do buzi 😆

Załączniki

• IMG_20200429_181138.jpg
    IMG_20200429_181138.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 201
Moje na swój wiek i tak były spore 49cm, 2,2kg i 2,7kg, a topiły sie w 56 😉 stópki miały tak maleńkie że wszystkie skarpetki z nich spadały, a po porodzie zawinęli je w 4warztwy kocyków żeby nie marzły, bo miały
Zobacz załącznik 1122706
Ja próbowałam od 4 miesiąca, ale po tygodniu musiałam zrobić przerwę bo mi zachorowały i nie chciałam ich męczyć i po tym coś im się po zmieniało, nie chciały jeść! Przy pierwszym dotknięciu łyżeczka ust był atak histerii! Nie dało się ich uspokoić, próbowałam co jakiś czas i dopiero jak miały 5,5miesiaca to się przełamały i jemy, ale to jest męczarnia 😐 na początku każda łyżeczka jest wypluwają po 20razy, i trwało to 40min jedna, teraz po miesiącu zamykamy się z oboma w godzinie (zjedzenie zupki albo kaszki + dojedzenie mlekiem z butelki) 😅 normalnie miałam w ramionach zakwasy, jedna ręką wnioskowałam to co wypływało z buzi , druga łapałam rączki którymi wymachiwały i wsadzały do buzi 😆
Hehhe śliczniutkie dziewczynki 😍czyli u mnie też może być ciekawie z nowymi smakami już nie mogę się doczekać ich minyb😋teraz jak daje im wodę do picia to się krzywią ale coś tam złapia🙂

reklama
Noo miałam dwie 😋ale to było głupota tyle brać 🙂
Ja miałam jedną taką średnią na kółkach, a po porodzie tatuś przywiózł mi torbę taka jak na silownie a w międzyczasie jeździł robić pranie i przywoził ubranka i koszule. W pierwszej na wierzchu były szlafrok, klapki, koszula, pod spodem ubranka spakowane w komplety, kosmetyczka dla mnie i kosmetyczka dzieci, ręczniki, koszule, mała paczka pampersow, podkłady, woda i już w sumie nie pamietam co jeszcze. Po przyjęciu od razu kazali się przebrać to było na wierzchu w oddzielnej reklamówce i od razu w ta reklamówkę spakowałam swoje ubrania i dałam do zabrania mężowi, a jak byłam podpięta do Ktg i czekałam na anestezjologa to tatusia poprosili o ubranka, więc dobrze że były spakowane kompletami bo by nie wiedział co dać. Jak leżałam po cesarce w nocy po ciemku przyszła pielęgniarka i poprosiła o pieluszki i coś do pupy, a że przecież nie mogłam wstać to sama z torby wyciągnęła pampersy, a nie chciała grzebać w kosmetyczce żeby znaleść Linomag to stosowali własną szpitalną maść. Dobra rada kosmetyczno mieć przezroczyste wtedy każdy z łatwością poda wam coś o co prosicie, ja miałam dwie takie torby z zamkiem po zasłonach 😁 w dowiezionej torbie były kolejne pampersy, więcej ubranek, laktator, kubek termiczny (miałam gorącą wodę przy łóżku i nie musiałam wstawać żeby zrobić sobie herbatę laktacyjna czy kisielem, a po umyciu laktator a wyparzalam w nim czesci) no i oczywiście była torba na wyjście moje ubrania, nie zapomnijcie o butach 😉 i kombinezony dziewczynek. Słyszało się historie że mąż przywoził jensy z czasów liceum albo szpilki i stary dres 😜

Załączniki

• IMG_20200521_102958.jpg
    IMG_20200521_102958.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 134
Do góry