reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Mój dorjan by się zmieścił co prawda mało miejsca dla mnie by zostało ale może po wciągnięciu brzucha :D wymiary : DxSxW 88x78x116, a jaki wózek chcesz kupic?
dzisiaj dopiero tak mnie na wozek naszlo. Zupelnie nie wiem jaki. Ale raczej wielofunkcyjny i nie "jeden za drugim". To pewnie znajde jakis co do windy sie zmiesci :)

reklama
nati_k ja miałam właśnie problem z windą... Tylko, że u mnie winda jest mała i naprawdę niełatwo było znaleźć wózek, który dałoby się tam wepchnąć.
Jak masz wątpliwości, to zmierz windę (zwłaszcza wejście), a wymiary każdego wózka znajdziesz na stronie producenta lub w ofertach sklepów internetowych.
Weź tylko pod uwagę to, że podane wymiary (a konkretnie długość) dotyczą przeważnie wózka w wersji spacerowej - kiedy rozłożysz siedziska na płasko lub wepniesz gondolki wózek może okazać się dłuższy. Dotyczy to głównie wózków typu "jeden za drugim" ;)

Witam wszystkie mamuśki w trójpaku i te rozpakowane również. Muszę podzielić się z Wami dobrymi wieśćiami. Otóż wczoraj byliśmy na USG połówkowym (22,5 tc) i wszystko jest w jak najlepszym porządeczku. Dzieciątka rozwijają się prawidłowo, każde z nich ma swój własny "domek" i swoje łożysko. Po prawej stronie mam chłopczyka a po lewej dziewczynkę. Chłopczyk waży 560g a dziewczynka 515g - lekarz powiedział, że waga ok. Szyjka również się trzyma, tylko macica strasznie napięta ale przepisał magnez, luteinę no i żelazo, bo mam anemię. Kazał dużo leżeć a w razie czego do szpitakla ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. Bardzo się cieszę że z maluszkami wszystko ok i mam nadzieję że dotrwamy w trójpaku jaknajdłużej. A jeszcze jedno, póki co maluszki ułożone są główkami na dół tak więc lekarz powiedział, że jeśli ułożenie się nie zmieni to możemy spróbować rodzić sn ale ja wolałabym chyba cesarkę. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, życzę dużo zdrówka i spokojnego dnia.

Witam:-)
Kasik - bardzo się cieszę, że z dzieciaczkami wszystko dobrze - i w dodatku parka - cudnie:) Wiem, jaka to ulga po takim badaniu - ja miałam robione w zeszłym tygodniu i od tej pory też jestem spokojniesza, chociaż moje maluchy leżą główkami do góry,a w dodatku mam lekko przodujące łożysko, więc jak na razie skazana jestem na cc.
U mnie dzisiaj przygotowania do nowego roku szkolnego - moje córki idą jedna do 2, druga do 5 klasy - muszę im jeszcze rajstopki kupić.
A jutro zapraszam znajomą z dziećmi zaraz po rozpoczęciu roku i zrobimy sobie ucztę z tarty szpinakowej;-)
Ostatnio spać nie mogłam w nocy, bo uświadomiłam sobie, jak bardzo za chwilę będę ograniczona... pod koniec ciąży pewnie ruchowo, a potem cokolwiek załatwić z dwójką maluszków będzie graniczyło z cudem... Teraz jak potrzebuję - wskakuję w samochód i jadę, potem nie będzie już tak prosto. Dlatego coraz bardziej czuję syndrom przygotowania gniazda, chociaż wszystkie zakupy maluszkowe jeszcze przed nami. Niedługo zacznę szykować wyprawkę.

A dzisiaj też mam wizytę u gina - chyba wymuszę badanie usg, żeby upewnić się ,czy mój drugi maluch to też dziewczynka:)

Miłego dnia!

Kasik gratuluję udanej wizyty, tylko się zdołowałam że moje na tym etapie ciąży co Ty jesteś były lżejsze. Ale cóż, musze chyba się nastawić że kolosy to z nich nie będą, chociaż w ciągu ostatnich 2 tygodni brzuch dosyć wystrzelił.

Lawenda moje ostatnio ułozone były jak kanapka , czyli poprzecznie jedno na drugim ale czuje że się już poprzestawiały.

Witam wszystkie mamuśki w trójpaku i te rozpakowane również. Muszę podzielić się z Wami dobrymi wieśćiami.

Gratuluję dobrych wieści :) No i gratuluję parki.

A dzisiaj też mam wizytę u gina - chyba wymuszę badanie usg, żeby upewnić się ,czy mój drugi maluch to też dziewczynka:)

Powodzenia na wizycie!

Dziewczynki co do ułożenia dzieci, to ja Wam powiem że u mnie za każdym usg prawa dzidzia jest inaczej położona, w 24 tyg były obie główkami i od tamtej pory takie fikołki robi, ostatnio była główką do góry i sądząc po czkawce tak też do tej pory jest.

Wiem wiem już nie czytam ale jak chodzę albo się przekręcamz boku na bok to tylko czekam aż coś strzeli tak wszystko się napina i ciągnie.

Jedynka super bebolek, fajna pamiątka będzie:) a ilo tygodniowy to brzuch? bo nie za wielki:) Ja mam na szczęście rh+ a R 0- także ok, a jeśli chodzi o jazdę samochodem todla mnie koszmar tak samo brzuch twardnieje.

Dziewczyny jaką mam straszną zachciankę na sorbet truskawkowy!!! A nie ma mi kto kupić :(

Jedynka śliczne to zdjęcie... nie wiem co się dzieję ale robię się strasznie skłonna do wzruszeń :)
Też mam minusową krew i raz już robiłam badanie na przeciwciała i też było ok....

Właśnie gotuję obiad, na szczęście mąż doglada tam bo okropnie się dziś czuję. Plecy troche bolą ale to nic, najgorsze że co jakiś czas mam uczucie jakby mi słabo było więc ciągle albo leże albo siedzę.... to chyba wszystko przez to że mam dziś tą wizytę i za dobrze się ostatnio czułam.

Olis jakbym mieszkała blisko Ciebie to bym Ci kupiła ten sorbet bo i tak już dwa razy w sklepie byłam żeby przy okazji rozruszać się troche.

reklama
Do góry