reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
U mnie nagłe w nocy zaczęli odchodzić wody. Po 4 godzinach już było po wszystkim. Mniejszą dwie doby była pod kroplowką, dzisiaj odlaczyli. Większa od dziś cały czas że mną. Niestety,do domu najwcześniej wtorek,sroda. No i nie mam pokarmu.

U mnie nagłe w nocy zaczęli odchodzić wody. Po 4 godzinach już było po wszystkim. Mniejszą dwie doby była pod kroplowką, dzisiaj odlaczyli. Większa od dziś cały czas że mną. Niestety,do domu najwcześniej wtorek,sroda. No i nie mam pokarmu.
To fajnie, że chociaż jedna z Tobą. A mniejsza czemu pod kroplówką?
To tak jak przy wywołaniu. Na początku trzeba się namęczyć i działać laktatorem, żeby naprodukować mleka. Bynajmniej ja tak robiłam;)
Jeszcze raz zdrówka i szybkiego powrotu do domku.

[GROUP=][/GROUP]
To fajnie, że chociaż jedna z Tobą. A mniejsza czemu pod kroplówką?
To tak jak przy wywołaniu. Na początku trzeba się namęczyć i działać laktatorem, żeby naprodukować mleka. Bynajmniej ja tak robiłam;)
Jeszcze raz zdrówka i szybkiego powrotu do domku.
Dzięki. Bo cukier jej spadał. Dziś jest cały dzień odłączona i wszystko w porządku. Aby tak dalej. Ja nie chcem upierać się przy karmieniu cycem. Jak będzie, to ok,a jak nie to trudno. Z synem długo walczyłam i nic.

Dziewczyny, poradzcie, jako mleko na początek ?

To dobrze, że się jej poprawiło.
Z resztą racja nie ma co na siłę.

Moja siostra kupowała z apteki jakieś dla wcześniaków, żeby jej synek dobrze przybierał. Choć nie był wcześniakiem. Ale nie pamiętam nazwy.

[GROUP=][/GROUP]

Dzięki. Bo cukier jej spadał. Dziś jest cały dzień odłączona i wszystko w porządku. Aby tak dalej. Ja nie chcem upierać się przy karmieniu cycem. Jak będzie, to ok,a jak nie to trudno. Z synem długo walczyłam i nic.

Gratulacje.
Moje na początku dostawał preNan i było ok...

[GROUP=][/GROUP]

Moi obaj mieli niski cukier, dwa pierwsze dni byli tylko kp, pozniej przez cukier zaczeli dostawac tez po troszku mm i juz było dobrze. Mleczko warto zebys kupila na początek takie jak dostaja w szpitalu.
My kupilismy takie jakie bylo dostępne w aptece dla wczesniakow czyli z numerkiem 0. Przez pierwszy miesiac je jedli, pozniej juz przeszlismy na 1. Duzo mam poleca Bebilon jako dobre mleczko i my tez nim dokarmiamy.

Moi obaj mieli niski cukier, dwa pierwsze dni byli tylko kp, pozniej przez cukier zaczeli dostawac tez po troszku mm i juz było dobrze. Mleczko warto zebys kupila na początek takie jak dostaja w szpitalu.
My kupilismy takie jakie bylo dostępne w aptece dla wczesniakow czyli z numerkiem 0. Przez pierwszy miesiac je jedli, pozniej juz przeszlismy na 1. Duzo mam poleca Bebilon jako dobre mleczko i my tez nim dokarmiamy.
A jak długo byliście w szpitalu?

reklama
Nie mogę sobie przypomniec kiedy wyszlismy dokladnie, ale 5 lub 6 dni (raczej 5), bo mieli zoltaczke.

Jak tam dzisiaj u Was? Nie spadaja dziewczynki za mocno z wagi?
Już nie. Doktor mówił że pięknie przybierają. Tylko że jedna nie chce cycka ,a druga już tak.ale i tak karmione mm. 20181230_095747.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry