reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny kiedy pierwsze ruchy dziecka w ciazy blizniaczej, zczególnie jesli yo kolejna ciaza ? Ja dzis 12t4d i juz 3 dni temu poczulam drgania w podbrzuszu bardzo nisko w okolicy pecherza i dzis tez... mam nadzieje ze to ruchy a nie szyjka czy inne cudo ;/

reklama
Dziewczyny kiedy pierwsze ruchy dziecka w ciazy blizniaczej, zczególnie jesli yo kolejna ciaza ? Ja dzis 12t4d i juz 3 dni temu poczulam drgania w podbrzuszu bardzo nisko w okolicy pecherza i dzis tez... mam nadzieje ze to ruchy a nie szyjka czy inne cudo ;/
Ja tym razem poczułam "motylki" w 15 tc a poprzednio dopiero w 19 tc, więc myślę, że to i tak szybko :tak: wcześniej czułam rewolucje w jelitach...:baffled: ale może u Ciebie maluchy są tak ułożone, że już dają osobie znać ;-) ;)

My jutro idziemy na usg i badanie szyjki :happy2: a leci mam 23 tc :biggrin2: brzuch znów mi wypchneło i już naprawdę ciężko się zrobiło a to dopiero połowa...:-p:rolleyes2:

Ja też do szczuplych nie należę. Pierwsze ruchy jednego dziecka poczulam w 14tc. A drugiego dopiero po 20.
@lolak Nic się nie wydarzy. Teraz masz tylko siedzieć, jeść no i odpoczywać:) żeby jak najdłużej wytrzymać, a na początku roku to już mogłoby ulżyć i dzieci też już bezpieczne w 37tyg.

No mam nadzieję że tak będzie. Ależ szybko ten czas leci.

Ja pierwszy raz poczułam(a przynajmniej wtedy byłam pewna, że to jest to), jak było dokładnie 18+1. Były to takie delikatne pyknięcia w lewym dolnym boku. Na usg okazało się, że to chłopczyk ułożony na tylnej ścianie. Dziewczynkę (na przedniej ścianie) zaczęłam czuć trochę później :) ale jedno, co muszę przyznać... jest to najpiękniejsze uczucie na świecie:):):)

reklama
Ja pierwszy raz poczułam(a przynajmniej wtedy byłam pewna, że to jest to), jak było dokładnie 18+1. Były to takie delikatne pyknięcia w lewym dolnym boku. Na usg okazało się, że to chłopczyk ułożony na tylnej ścianie. Dziewczynkę (na przedniej ścianie) zaczęłam czuć trochę później :) ale jedno, co muszę przyznać... jest to najpiękniejsze uczucie na świecie:):):)
To fakt. A jeszcze jak we dwojke zaczynają szalec.Cudowne uczucie. Na pewno będzie tego brakowało .

Kopniak;-) ;)

A teraz w ciągu miesiąca przytyłam tylko dwa kilo;) a w sumie na liczniku +13kg.

Ja już 20

Do góry