reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

One albo sobie leza na macie,w lozeczkqch czasem jak karuzele odpale no i w lezaczkach;) na moje calkiem sporo spia w dzien no i nocki cale z reguly :D
Wczoraj o 20 juz obie spaly a wstaly o 7 Asia i 8.35 Basia i rano jedza i ida spac dalej ;-) ;)
No tylko pozazdrościć takiego spania. Mój synuś dał i popalić. Mam nadzieję że bliźniaki będą "wyrozumualszy".
@ania_ka87 ,twoi od początku na butelce?

reklama
Chlopcy czy dziewczynki ? :)
Chlopcow karmilam ze 3 miesiace a dziewczynki niecale dwa tygodnie ale od poczatku dostawaly tez mm :)
Bliźniaczki. Ja też nie zamierzam upierać się. Jak będę mogła,to będę karmić cycem . A jak nie,to udmo,butelka pójdzie w ich.
Ej...dziewczyny. Brzuch zaczął mi się stawiać. Już dziś kilka razy :errr: boję się:( a to dokładnie 29+0
A jak było u Was???
Mnie zaczął gdzieś koło 22 tc. Biorę magnez regularnie i oD czasu do czasu noszę.

Ej...dziewczyny. Brzuch zaczął mi się stawiać. Już dziś kilka razy :errr: boję się:( a to dokładnie 29+0
A jak było u Was???

Ja mam tak od 20go tyg jakoś... jeśli mówimy o tym samym (robi się twardy jak kamień i trwa to jakies 10-15 sekund i puszcza powoli). Mój lekarz powiedział, że to normalne bo macica szykuje się (ćwiczy) do porodu i jeśli to się zdarza kilka razy dziennie (3-5) to nic się nie dzieje, tylko magnez brać, a jak boli to nospe. Jednak jeśli zdarza się to bardzo często (kilka razy w ciągu godziny) to trzeba skontrolować. Ja też mam teraz zmartwienie bo od jakiegoś tygodnia ciągle czuję wilgotną bieliznę (jakbym się spociła) i boję się czy nic się nie sączy (a dopiero 23 tydzień leci :( ). Ale idę jutro do lekarza sprawdzić. Oby to nic poważnego :(

Dzięki za odpowiedzi;) od razu mi lepiej, że to nie tylko u mnie. Mi gin dał ostatnio luteinę dopochwowo, bo wspomniałam, że zaczynają się twardnienia. A nie chciałam jej brać, bo przecież nigdy nie potrzebowałam, a jednak widzę, że teraz będzie to konieczne:rolleyes2:

Wiem, że to normalne...ta wilgoć i te twardnienia, ale teraz po tym wszystkim to panikuję, bo sie boję, że znów coś się stanie....
Jednak ta dwójka da mi jeszcze popalić..oj da:huh:

To zalezy tez od lekarza... ja mialam w kazdej twardnienia i spinania i tak w pierwszej dala mi luteine to potem probowalam urodzic 10 dni po terminie i skonczylo sie cc, w kolejnych mimo takich samych twardnien i spinania nikt mi juz luteiny nie zapisal, a magnezu nigdy nie bralam ;) w blizniaczej dosc szybko sie zaczal stawiac i spinac ale wszystko normalnie robilam, bo lekarz mowil ze jest ok.

reklama
A jak było u Was???
Mi sie stawial od polowy ciąży, na poczatku rzadziej, ale z każdym tygodniem było gorzej. W pewnym momencie mialam cale dnie napiety brzuch. Ostatecznie bralam po 12 tabletek magnezu zeby jakos zyc, a i tak sie zdarzalo po kilka razy dziennie, chociaz cale dnie spedzalam na kanapie. Do tego mnie bolal.

Do góry