reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ja miałam cięty brzuch, żeby usunąć mięśniaka i CC a położna powiedziała ostatnio, że to wcale nie jest przesądzone, że będę miała teraz CC... ale o tym mam rozmawiać później z ginem.
Pisałam Wam wcześniej, że czuję ruchy tylko z jednej strony... okazało się, że jedna dziewczyna ma łożysko na przedniej ścianie i ją dlatego ledwo czuję a druga ma na tylnej ścianie i ją czuję intensywnie.

Powiedzcie dziewczyny, wielu z Was udało się karmić piersią bliźniaki?

@ania_ka87 To się namęczyłaś:o ja na szczęście rodziłam krócej, bo pierwszą dwójkę po ok 6h, a trzeciego 3h więc w porównaniu do Cb to bardzo krótko;) ale teraz kto wie ile to może potrwać:sorry: a fajnie też byłoby zobaczyć dzieciaczki bez wcześniejszych męczarni;-) ;) Ale zobaczymy co powie mój gin i jeszcze zapytam tego od prenatalnych;)

Widze ze nie tylko ja mam tak wesolo :D
A w jakim masz wieku dzieciaki ?

Ja miałam cięty brzuch, żeby usunąć mięśniaka i CC a położna powiedziała ostatnio, że to wcale nie jest przesądzone, że będę miała teraz CC... ale o tym mam rozmawiać później z ginem.
Pisałam Wam wcześniej, że czuję ruchy tylko z jednej strony... okazało się, że jedna dziewczyna ma łożysko na przedniej ścianie i ją dlatego ledwo czuję a druga ma na tylnej ścianie i ją czuję intensywnie.

Nie :D ale ja nawet takich aspiracji nie mialam ;)
Mi to juz w szpitalu powiedzieli ze w mojej sytuacji karmienie jest nierealne i czy w ogole chce przystawiac,ale ja chcialam chociaz troche dac im tego co mialam ;) no ale juz w szpitalu dostawaly mm bo budzily sie w tym sanym czasie,tylko przy nawale nie dawalam mm zeby mi pomogly :)
To bylo tak ze one byly male po 2,5 i 2,6 kg wiec malo jadly bo niewiele potrzebowaly,w nawale nie zjadaly wszystkiego wiec ja do uczucia ulgi wyciskalam,po nawale nadal niewiele bylo im konieczne a jak zaczely chciec wiecej jesc to moja produkcja byla baaardzo licha juz :) wlasciwie nic nie mialam juz wiec nasze karmienie trwalo moze z dwa tygodnie :)

U mnie wszystko ok :-D No brzusio dosyć duży. Będziemy mieli parkę.
Gratuluję parki!

Ja pierwszą czułam tą dzidzie ktora miała łożysko z przodu.

Dziewczyny,ależ ja dziś przestraszylam się. Wczoraj i dziś rozbolal się mnie brzuch tak po lewej stronie. Jakbyskurcz tylko taki ciągły. Pojechałam do lekarza, sprawdził dzidzi, mnie nerki i mówi że wszystko w porządku i to od kręgosłupa. Ależ mi ulzylo.

Cześć dziewczyny.
Rzadko zaglądam. Ostatnio sajgon jakiś. Nic zrobić nie mogę,bo albo jeden ryczy, albo drugi - to cyca, to na rece, t kupa. Dzisiaj jakiś hardcire był.
Nocy dwie pobudki, czasami jedna, bo o północy, 4:00 i ok 7:00. Ale śpię po 4h na ogół.

W temacie wózków ja mam Bumbleride Indie Twin i jest zajebiaszczy! Super amortyzacja, super się składa, gondole długie. Ciężki niestety w podnoszeniu bo to taki klasyk 6w1, ale bardzo zwrotny i lekko się nim manewruje. Jedną ręką mogę prowadzić. Wszystkie koła równe ma, poszerzane budki gondoli i spacerówek, taki sportowy jest, przystosowany do biegania. Powiedziałabym, że taka lepsza wersja TFK TWINNER (no i niestety cena też "lepsza").

Moje cudaczki na 7 tyg. ważą 4300 i 4100 g. Są na piersi, syn dokarmiany mm, bo leniwie cycka ciągnie i nie dojada. Teraz mu się polepszyło i próbujemy odstawić butelkę.

reklama
Dziewczyny,ależ ja dziś przestraszylam się. Wczoraj i dziś rozbolal się mnie brzuch tak po lewej stronie. Jakbyskurcz tylko taki ciągły. Pojechałam do lekarza, sprawdził dzidzi, mnie nerki i mówi że wszystko w porządku i to od kręgosłupa. Ależ mi ulzylo.
Ooo... :hmm: wcale się nie dziwię, że strachu się najadłaś. Pewnie to od tego napierania na wszystkie narządy przez małe.

Do góry