reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ja miałam cięty brzuch, żeby usunąć mięśniaka i CC a położna powiedziała ostatnio, że to wcale nie jest przesądzone, że będę miała teraz CC... ale o tym mam rozmawiać później z ginem.
Pisałam Wam wcześniej, że czuję ruchy tylko z jednej strony... okazało się, że jedna dziewczyna ma łożysko na przedniej ścianie i ją dlatego ledwo czuję a druga ma na tylnej ścianie i ją czuję intensywnie.

Powiedzcie dziewczyny, wielu z Was udało się karmić piersią bliźniaki?
Moi maja 8 tygodni, karmie mieszanie. Tzn karmie piersia na żądanie i zwykle dwa razy dziennie dokarmiam mm. Mam nadzieje ze z pol roku tak pociagne :)

@apostrofa no to pieknie rosna! A dni lepsze i gorsze to chyba u wszystkich ;)
Cześć dziewczyny.
Rzadko zaglądam. Ostatnio sajgon jakiś. Nic zrobić nie mogę,bo albo jeden ryczy, albo drugi - to cyca, to na rece, t kupa. Dzisiaj jakiś hardcire był.
Nocy dwie pobudki, czasami jedna, bo o północy, 4:00 i ok 7:00. Ale śpię po 4h na ogół.

W temacie wózków ja mam Bumbleride Indie Twin i jest zajebiaszczy! Super amortyzacja, super się składa, gondole długie. Ciężki niestety w podnoszeniu bo to taki klasyk 6w1, ale bardzo zwrotny i lekko się nim manewruje. Jedną ręką mogę prowadzić. Wszystkie koła równe ma, poszerzane budki gondoli i spacerówek, taki sportowy jest, przystosowany do biegania. Powiedziałabym, że taka lepsza wersja TFK TWINNER (no i niestety cena też "lepsza").

Moje cudaczki na 7 tyg. ważą 4300 i 4100 g. Są na piersi, syn dokarmiany mm, bo leniwie cycka ciągnie i nie dojada. Teraz mu się polepszyło i próbujemy odstawić butelkę.

@apostrofa To chyba dobrze rosną te twoje maluszki:) I podziwiam, ze praktycznie dajesz radę dwójkę wykarmić. Oby dały Ci więcej wytchnąć i zdrówka życzę:)
A to czasem Ty nie pisałaś, że Twoje na 7 tygodni mają 5 kg?
Mój Wojtas słabo przybierał na początku. Pół kilo lżejsza siostra go dogoniła szybko. Teraz znów on ma małą przewagę, ale po każdym kp był dokarmiany 60 ml mm.

@lolak - już niewiele Ci chyba zostało? Torbę miej w gotowości, nie ma żartów już! :)

Gratuluję parek!! Muszę Was dokładniej nadrobić, może mi się uda nadgonic coś :)

Edit: doczytałam, Tyjeszcze w trojpaku :) To dzieci @ania_ka87 tak szybują z wagą!

No nie...jest nas więcej:-p
Starszy ma 4, a młodszy 3;) dwie mądrale:rofl2:

No to moi sa mlodsi :D 3 i jutro mlodszy skonczy 2 :)

A to czasem Ty nie pisałaś, że Twoje na 7 tygodni mają 5 kg?
Mój Wojtas słabo przybierał na początku. Pół kilo lżejsza siostra go dogoniła szybko. Teraz znów on ma małą przewagę, ale po każdym kp był dokarmiany 60 ml mm.

@lolak - już niewiele Ci chyba zostało? Torbę miej w gotowości, nie ma żartów już! :)

Gratuluję parek!! Muszę Was dokładniej nadrobić, może mi się uda nadgonic coś :)

Edit: doczytałam, Tyjeszcze w trojpaku :) To dzieci @ania_ka87 tak szybują z wagą!

No moje klopsiki :D ale te 5200 to bylo miesiac temu takze....:p no ale moj najstarszy syn wazyl 7 kg na 7 tygodni wiec go nie pobily ;) ale przybieraja podobnie jak on :)

No to moi sa mlodsi :D 3 i jutro mlodszy skonczy 2 :)

No moje klopsiki :D ale te 5200 to bylo miesiac temu takze....:p no ale moj najstarszy syn wazyl 7 kg na 7 tygodni wiec go nie pobily ;) ale przybieraja podobnie jak on :)
A ile ważyły jak się urodziły?
Moi wolniej przybierają niż dzieci urodzone w pojedynkę. Położna mówiła, że z reguły tak jest.

Mi ciąży nie brakuje! Trochę wizyt u gina za to [emoji16] Związałam się z tą przychodnią [emoji23]

reklama
Do góry