reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej :happy: ja po wizycie kontrolnej. Maluszki chyba spały, bo niewiele się ruszały, ale serduszka biły (130 i 135), więc chyba OK :happy2::confused:
Poza tym przypałętała mi się jakaś infekcja..:oo2::realmad: lekarz kazał wodą z octem przemywać :baffled: ale kupiłam w aptece clotrimazolum krem i globulkę i mam nadzieję, że pomoże. We wtorek wizyta u ginekologa, więc zobaczymy...

Ja też myślę o spacerówce, ale nie wiem czy na norweską pogodę i te wiatry da radę...:confused::confused:
No właśnie @Paradocsy 1402 jak u Ciebie po wizycie?

Hej :happy: ja po wizycie kontrolnej. Maluszki chyba spały, bo niewiele się ruszały, ale serduszka biły (130 i 135), więc chyba OK :happy2::confused:
Poza tym przypałętała mi się jakaś infekcja..:oo2::realmad: lekarz kazał wodą z octem przemywać :baffled: ale kupiłam w aptece clotrimazolum krem i globulkę i mam nadzieję, że pomoże. We wtorek wizyta u ginekologa, więc zobaczymy...

Ja też myślę o spacerówce, ale nie wiem czy na norweską pogodę i te wiatry da radę...:confused::confused:
No właśnie @Paradocsy 1402 jak u Ciebie po wizycie?
Koleżanka na norweskie klimaty miała tkf i jest super zadowolona. Na ten teraz hamulec w raczce jest bezcenny i koła spokojnie dają radę.

Mi zawsze jakies globulki daje....nie słyszałam o occie. Ale on chyba wie co pomoże:)
Moi różnie ruszają się na USG. Ale jak lekarz mi oznajmi, że wszystko dobrze to już sie nie przejmuje.;)

Ostatnia edycja:
No ja o occie też nie slyszalam. Ale we wszystkich ciążach mialam infekcji. A w tej zaczęły mi się sypać zęby, no i dentysta kazał co dzień jeść jogurt naturalny. I wiecie co, nie mam infekcji. No i wyczytałam że bakterii które są w jogurtach wlaśnie zwalczają te infekcji. A wcześnie non stop globulki.

Ja jak narazie tez nie miałam infekcji i oby tak dalej:wink: a co do zębów to też zaczynają mi się sypać. Ale zażywam wapno i jest lepiej. To może faktycznie to ma jakąś zależność;)

Hej ;) wpadlam tylko , zeby o cos zapytać. Stresuje sie, bo niesteyy , ale w czerwcu pochowalam mojego synka urodzonego w 23tc :( od października mielismy zgode na rozpoczęcie staran, no i sie udalo w 1szym cyklu.
Na 1szym usg to nyl 4t3d wg OM nic noe bylo widac. Kolejne ush 5t2d pecherzyk tydzien mlodszy, ale to ponoc niz zlego i obok drugi malutki pecherzyk, ale lekarka noe dawala mu szans
.. Kolejne usg(mialam plamienia wiec wizyta byla szybsza) 6t2d i dwa jednakowe pecherzyki (tamten dogonil ;) ) i chyba dwa cialka zolte i zarodek (slabo bylo widac) w kazdym razie w piatek mam kolejne usg na lepszym sprzecie w innym gabinecie mojej lekarki. A teraz pytanie... naczytalam sie o rodzajach ciaz i nie umiem znalezc odp na nurtujące pytanie czy to ze pecherzyki sa dwa tzn ze ciaza jest na 100% dwujajowa czy to jeszcze o niczym nie swiadczy ?
Z racji tego, ze moka ciaza zagrozona jest od poczatku to strasznie sie stresuje , ze okaże sie jeszcze ze bedzie to jednokosmowkowa jednoowodniowa... i zastanawiam sie czy dwa pecherzyki wroza dobrze czy zle...

reklama
Hej ;) wpadlam tylko , zeby o cos zapytać. Stresuje sie, bo niesteyy , ale w czerwcu pochowalam mojego synka urodzonego w 23tc :( od października mielismy zgode na rozpoczęcie staran, no i sie udalo w 1szym cyklu.
Na 1szym usg to nyl 4t3d wg OM nic noe bylo widac. Kolejne ush 5t2d pecherzyk tydzien mlodszy, ale to ponoc niz zlego i obok drugi malutki pecherzyk, ale lekarka noe dawala mu szans
.. Kolejne usg(mialam plamienia wiec wizyta byla szybsza) 6t2d i dwa jednakowe pecherzyki (tamten dogonil ;) ) i chyba dwa cialka zolte i zarodek (slabo bylo widac) w kazdym razie w piatek mam kolejne usg na lepszym sprzecie w innym gabinecie mojej lekarki. A teraz pytanie... naczytalam sie o rodzajach ciaz i nie umiem znalezc odp na nurtujące pytanie czy to ze pecherzyki sa dwa tzn ze ciaza jest na 100% dwujajowa czy to jeszcze o niczym nie swiadczy ?
Z racji tego, ze moka ciaza zagrozona jest od poczatku to strasznie sie stresuje , ze okaże sie jeszcze ze bedzie to jednokosmowkowa jednoowodniowa... i zastanawiam sie czy dwa pecherzyki wroza dobrze czy zle...

Zdecydowanie dobrze. Jeśli jeden był mniejszy a drugi większy to raczej będą to 2 jajowe. Napewno 2 dwuowodniowe skoro są 2 pęcherzyki to napewno są w oddzielnych workach. Obstawiam 2 jajowe. Nie stresuj się na zapas. Powodzenia i daj znać po wizycie.

Do góry