reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witam
Pod koniec wrzesnia dowiedziałam się, że zostane mamą 3 raz.Mam juz synka 10lat i córcie 7 lat. Nie mogłam się doczekać wizyty u lekarza i usg.Poszłam do Doktorki 26 września ( 4tc) ale jeszcze nie była w stanie nic zobaczyć , bo jak stwierdziła to za wcześnie.Umówiła mnie na 15 pazdziernika. Strasznie dłużyły mi się te dni.Od pierwszych dni ciąży też miałam wrażenie ( choć jeszcze nie wiedziałam, że w niej jestem),że wyglądam inaczej i też inaczej się czuje.To było o tyle dziwne , że we wcześniejszych ciążach nie przyponinam sobie czegoś podobnego. Nadszedł upragniony 15 pazdziernik i z bijącym sercem poszłam na wizyte.Pani Dr.długo się przyglądała i nic nie mówiła i byłam troche zaniepokojona.Po chwili powiedziała , że wprawdzie widzi jeden zarodek ale 2 serduszka i ze to chyba blizniaki jednojajowe i że jeden jest skryty za drugim Byłam w szoku bo w rodzinie zero blizniąt.Kazała zgłosić się za 7 dni do szpitala na dokładniejsze usg i konsultacje z innym lekarzem.Troche jestem zaniepokojona bo tak naprawde nie wiem na czym stoje i czego właściwie mam się spodziewać Czy któraś z was miała podobnie???
U mnie w 5tc było jeden pęcherzyk a w 7tc okazało się że mam dwa zarodki z serduszkami[emoji4] teraz już 11 tydzień. To była mega niespodzianka. U mnie są to bliźniaki dwujajowe i jeden ciągle się chowa. Ciezko go zmierzyć ale rosną tak samo[emoji4]

reklama
U mnie w 5tc było jeden pęcherzyk a w 7tc okazało się że mam dwa zarodki z serduszkami
emoji4.png
teraz już 11 tydzień. To była mega niespodzianka. U mnie są to bliźniaki dwujajowe i jeden ciągle się chowa. Ciezko go zmierzyć ale rosną tak samo
emoji4.png
Gratulacje
U mnie w 5tc było jeden pęcherzyk a w 7tc okazało się że mam dwa zarodki z serduszkami[emoji4] teraz już 11 tydzień. To była mega niespodzianka. U mnie są to bliźniaki dwujajowe i jeden ciągle się chowa. Ciezko go zmierzyć ale rosną tak samo[emoji4]
Serdeczne gratulacje :)
Fajnie, zże już wiesz na 100%
Ja dopiero w najbliższy wtorek dowiem się jak jest :rolleyes: .Będę się cieszyła z 2, choć przyznaje, że jestem zaskoczona;).
A czy w badaniu z krwi można dostrzeć, że to 2?

Gratulacje

Serdeczne gratulacje :)
Fajnie, zże już wiesz na 100%
Ja dopiero w najbliższy wtorek dowiem się jak jest :rolleyes: .Będę się cieszyła z 2, choć przyznaje, że jestem zaskoczona;).
A czy w badaniu z krwi można dostrzeć, że to 2?
Wiesz co ja robilam betehcg na poczatku ciąży i przyros miałam ponad 300% wtedy pomyslalam ze moze to bliźniaki chociaz na usg bylo niby jedno[emoji23] a tu niespodzianka. Raczej tylko usg potwiedzisz ze bedą bliźniaki

reklama
Do góry