reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
@apostrofa odmelduj sie :p jak sie czujesz? Kiedy masz wizyte i jak maluchy?
Hej.
W niedzielę na wycieczke się wybraliśmy i zrobilampieszo 2,5 km. Nie wiem jakim cudem!
Są dni, ze wiecej leżę, szczegolnie rano, a czasami jak w nd pełna energii jestem (,choc zolwie tempo już mi towarzyszy,). Odpuscilam sprzatanie, bo to mnie już męczy.
Dzisiaj byłam u gina. Pierwsze KTG za mna. Wszystko w porządku. Skurczy brak. Dzieciarnia rośnie równo - waga pomiędzy 1600-1700 g kazdy.
Ułożeni glowkowo oboje, ale w kwestii porodu gin mówi, że mogę wybierac - sn czy cc. A ja pojecia nie mam co robić...

Hej.
W niedzielę na wycieczke się wybraliśmy i zrobilampieszo 2,5 km. Nie wiem jakim cudem!
Są dni, ze wiecej leżę, szczegolnie rano, a czasami jak w nd pełna energii jestem (,choc zolwie tempo już mi towarzyszy,). Odpuscilam sprzatanie, bo to mnie już męczy.
Dzisiaj byłam u gina. Pierwsze KTG za mna. Wszystko w porządku. Skurczy brak. Dzieciarnia rośnie równo - waga pomiędzy 1600-1700 g kazdy.
Ułożeni glowkowo oboje, ale w kwestii porodu gin mówi, że mogę wybierac - sn czy cc. A ja pojecia nie mam co robić...
Pieknie, niech rosna :) a z tym spacerem to faktycznie sie niezle wybralas :p ja mam do labu 1,2km, miedzy blokami przez osiedle w jedna stronę a jeszcze trzeba wrocic... Po takiej wyprawie jestem pol dnia do kitu, chociaz to taki spacer z przerwą w labie. Kiedy masz nastepna wizyte?

Wow apostrofa podziwiam. Widze ze jestes na końcówce a jeszcze dajesz rade. Ja juz teraz po 1 km zolwim tempem jestem zmeczona. Co do porodu to ciezki wybór... moja lekarka od razu zaklada cc a ja nie protestuje... po pierwszym prodzie trudno mi se wyobrazic podwójny choc wiem ze cc to tez nie bułka z masłem :/ najbardziej przekonuje mnie do cc wizja ze jest spore prawdopodobienstwo ze sie wymecze przy sn a pojdzie cos nie tak i zrobia cc... moze lepiej od razu cc.

Aniaplus do jakiego to labu chodzisz?

@IrenaB No to było naprawdę żółwie tempo, z przerwami. Sprzątać juz nie daję rady.
Ja tez chyba w cc pójdę, choć generalnie wskazan nie ma. Córkę urodziłam w niecałą godzinę i praktycznie od razu na chodzie byłam. Trochę się boje cc, że ciężko będzie obrobić maluszki.
Ale z drugiej strony tak jak piszesz, w razie komplikacji nie chcę dwóch porodów przechodzić, brrr.

@aniaplus ja od połowy mam juz co 2 tyg. wizyty. Wczoraj miałam pierwsze KTG - rutynowe. Córeczkę bez problemu ujęlo a synek się ciągle chował. Ale jak na 31+2 to wystarczylo ginowi.

Wow apostrofa podziwiam. Widze ze jestes na końcówce a jeszcze dajesz rade. Ja juz teraz po 1 km zolwim tempem jestem zmeczona. Co do porodu to ciezki wybór... moja lekarka od razu zaklada cc a ja nie protestuje... po pierwszym prodzie trudno mi se wyobrazic podwójny choc wiem ze cc to tez nie bułka z masłem :/ najbardziej przekonuje mnie do cc wizja ze jest spore prawdopodobienstwo ze sie wymecze przy sn a pojdzie cos nie tak i zrobia cc... moze lepiej od razu cc.

Aniaplus do jakiego to labu chodzisz?
Chodze do takiego ktory jest najblizej :D u mnie akurat Diagnostyka. W pierwszej ciazy jak bylam to do labu mialam jakies 50m i to bylo genialne, teraz jakos tak niefartownie daleko i nie ma czym podjechac.

Do mnie za cc przemawiaja dwa argumenty. Jeden to wizja dwoch porodow, a drugi bezpieczenstwo drugiego blizniaka, zeby np nie doszło do niedotlenienia. Znam ojca blizniat, ktore rodzily sie sn i mimo szybkiej akcji (drugi urodzony 15 minut po pierwszym) niestety drugi urodzil sie siny i jest niepelnosprawny. Chlopaki juz duzi, a rodzice zawsze beda miec wyrzuty sumienia, bo lekarz namawial na cc, a oni nie chcieli, bo to trzeci porod i lekko pojdzie...

@apostrofa po cc niektóre dziewczyny tez szybko do siebie dochodza. A nikt tez nie daje gwarancji ze blizniaki sn gladko i szybko wyskocza i jak sie bedziesz czula i wracala do zdrowia. Ja sie troche boje babyblusa, po takiej ilosci i dlugim czasie przyjmowania luteiny jak zacznie ze mnie schodzic... Ale cos mi sie wydaje ze nie bedzie czasu po porodzie sie nad tym zastanawiać :D

reklama
Do góry