reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny czy was tez tak skora na brzuchu piecze i boli? Ja mam wrazenie jakbym poparzony miala ten brzuchol. Pewnue szykuja mi sie rozstepy choc po 2 poprzednich ciazach mam ich sporo ale nigdy tak skora nie piekła :szok: smaruje sie 2 razy dziennie a pomaga tylko lezenie i niedotykanie.
Tak... znam to doskonale. Pomaga mi chłodny prysznic, nic poza tym :-/ no i smaruję oliwka, nie balsamami. Teraz zrobiło mi się to samo na wewnętrznej stronie ud :-/ niestety pojawiły się rozstępy... ale u nas jeszcze tylko tydzień :-)

reklama
Dziewczyny czy was tez tak skora na brzuchu piecze i boli? Ja mam wrazenie jakbym poparzony miala ten brzuchol. Pewnue szykuja mi sie rozstepy choc po 2 poprzednich ciazach mam ich sporo ale nigdy tak skora nie piekła :szok: smaruje sie 2 razy dziennie a pomaga tylko lezenie i niedotykanie.

mnie nie piecze ani nie boli... czasem lekko swedzi bo skora sie rozciaga ;)
tez niczym nie smaruje bo nie mam cierpliwosci... 8-)

Hej!
Mnie tez nic nie piecze i nie boli. W pierwszej ciąży nie zrobił mi się ani jeden rozstęp. Smarowałam od czasu do czasu MammaMia z Ziaja. Podobno rozstępy to sprawa genetyki.

My po wizycie. Dziewczynka nadal mniejsza 670g. Chłopiec 800g. Przepływy w porządku.
Wyszła mi cukrzyca ciążowa wiec dieta i 7x dziennie kłucie i mierzenie cukru.
:) i tak o, zawsze coś

Hej!
Mnie tez nic nie piecze i nie boli. W pierwszej ciąży nie zrobił mi się ani jeden rozstęp. Smarowałam od czasu do czasu MammaMia z Ziaja. Podobno rozstępy to sprawa genetyki.

My po wizycie. Dziewczynka nadal mniejsza 670g. Chłopiec 800g. Przepływy w porządku.
Wyszła mi cukrzyca ciążowa wiec dieta i 7x dziennie kłucie i mierzenie cukru.
:) i tak o, zawsze coś
Nie zazdroszczę cukrzycy, ja jutro sie dowiem jak lekarz zinterpretuje moje wyniki i czy tez bede na diecie, oby nie oby nie oby nie :p Wiele mam przez to przechodzi. A Twoje maluchy maja jedno czy dwa lozyska ze taka roznica miedzy nimi?

W kwestii rozstepow i genetyki to nie jestem pewna. Ja mam duzo rozstepow z czasow dorastania. Na kolanach, posladkach, piersiach, a jakos w ciazy spokoj ;) czyli sklonnosc do rozchodzenia sie skory jest, a przez cala pierwsza ciaze ani jeden sie nie pojawil nowy i teraz (tfu tfu) jeszcze tez nic.

Nie zazdroszczę cukrzycy, ja jutro sie dowiem jak lekarz zinterpretuje moje wyniki i czy tez bede na diecie, oby nie oby nie oby nie [emoji14] Wiele mam przez to przechodzi. A Twoje maluchy maja jedno czy dwa lozyska ze taka roznica miedzy nimi?

W kwestii rozstepow i genetyki to nie jestem pewna. Ja mam duzo rozstepow z czasow dorastania. Na kolanach, posladkach, piersiach, a jakos w ciazy spokoj ;) czyli sklonnosc do rozchodzenia sie skory jest, a przez cala pierwsza ciaze ani jeden sie nie pojawil nowy i teraz (tfu tfu) jeszcze tez nic.
Moje bliźniaki są dwujajowe. 2o2k. Gin mówi, że jeszcze taka różnica jest akceptowalna. Dziewczynka od poczatku wychodziła mniejsza na Usg o ok 4 dni. I tak jest do tej pory.
Gin mi to tłumaczył, że 10% z 100g a 10% z kg to może się wydawać kolosalne różnica. Ale na tym etapie tak może być.
Dziewczynka jest bardzo aktywna, więc pewnie wolniej tyje [emoji6]

Moje bliźniaki są dwujajowe. 2o2k. Gin mówi, że jeszcze taka różnica jest akceptowalna. Dziewczynka od poczatku wychodziła mniejsza na Usg o ok 4 dni. I tak jest do tej pory.
Gin mi to tłumaczył, że 10% z 100g a 10% z kg to może się wydawać kolosalne różnica. Ale na tym etapie tak może być.
Dziewczynka jest bardzo aktywna, więc pewnie wolniej tyje [emoji6]
Ano widzisz u mnie jest od początku tydzien roznicy miedzy chlopakami i tez jest ok. I tez ten mniejszy jest dużo bardziej ruchliwy :) ciekawe czy jak sie urodza to te roznice w temperamencie nadal beda tak widoczne ;) mam nadzieje ze beda chociaz wiecej spac niz w brzuchu bo ilez mozna rozrabiac? :p

reklama
Do góry