reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej my po usg. Chlopcy wszystko maja na swoim miejscu, rosna swietnie jak na bliznieta. Jeden idealny co do dnia z miesiaczki 25+3d, drugi nawet wiekszy bo 26+3d. Roznica miedzy nimi w ogolnej skali 8%, żaden nie zeruje na drugim ;) na poprzednim usg roznica tez byla 8% :) wg wyliczen jeden ma 860g, drugi 795g. Poki co lekarz milo zaskoczony i stwierdzil ze takie badanie to sama przyjemnosc :)

Hej my po usg. Chlopcy wszystko maja na swoim miejscu, rosna swietnie jak na bliznieta. Jeden idealny co do dnia z miesiaczki 25+3d, drugi nawet wiekszy bo 26+3d. Roznica miedzy nimi w ogolnej skali 8%, żaden nie zeruje na drugim ;) na poprzednim usg roznica tez byla 8% :) wg wyliczen jeden ma 860g, drugi 795g. Poki co lekarz milo zaskoczony i stwierdzil ze takie badanie to sama przyjemnosc :)
Super. Gratuluję i będziesz miała kogo dźwigać na końcówce jak ja;-)

Dzieki, zobaczymy jak beda rosnac pozniej. Starszy tez do 32 tc rosl pieknie a pozniej bardzo zwolnil mimo ze przeplywy byly dobre i lozysko wydolne. Dlatego nie nastawiam sie na kolosow, tym bardziej ze cc w 37 tc bedzie ;)
Mi wszyscy mówili że będą Dziewczynki maleńkie i aby by 2500 g ważyły to już super. A tu już przekroczone i jeszcze dwa tygodnie mam zostały;-)

Mi wszyscy mówili że będą Dziewczynki maleńkie i aby by 2500 g ważyły to już super. A tu już przekroczone i jeszcze dwa tygodnie mam zostały;-)
Pieknie :) beda na pewno silne i szybko ze szpitala wyjdziecie :) ostatnio czytałam ze dziewczyna urodzila bliznieta 4050 i 3860, nie wiem jak to mozliwe ale podziwiam ze tyle byla w stanie nosic. Mnie lekarz powiedzial ze jak beda mieli 2200 to juz super i wiecej nie musza, bo beda traktowani juz jako z prawidlowa waga.

Pięknie rosną maluszki ;) oby tak dalej

Ja dzisiaj po obciążeniu glukozą. Robiłam na NFZ wiec nie mam wglądu w wynik. Ale martwię się, bo na czczo na glukometrze wynik 95 a to górna granica.
Wizyta w piątek.

Pięknie rosną maluszki ;) oby tak dalej

Ja dzisiaj po obciążeniu glukozą. Robiłam na NFZ wiec nie mam wglądu w wynik. Ale martwię się, bo na czczo na glukometrze wynik 95 a to górna granica.
Wizyta w piątek.
Nie martw sie na zapas, z tego co czytam tu na forum, to dziewczyny czasem maja wyzsza na czczo niz po wypiciu po 1h ;)

reklama
Pieknie :) beda na pewno silne i szybko ze szpitala wyjdziecie :) ostatnio czytałam ze dziewczyna urodzila bliznieta 4050 i 3860, nie wiem jak to mozliwe ale podziwiam ze tyle byla w stanie nosic. Mnie lekarz powiedzial ze jak beda mieli 2200 to juz super i wiecej nie musza, bo beda traktowani juz jako z prawidlowa waga.
No właśnie mi teraz jest już trochę ciężko... do tego jeszcze dochodzą mega puchnące i bolące stopy :-/

Do góry