Dziewczyny a robilyscie test pappa ? Jestem przed badaniami prenatalnymi i nie wiem co robic. Czytam w internecie i duzo osob pisze ze w ciazy blizniaczej ten test nie jest miarodajny. Robic czy nie robic ?
Twój wwybór, ja zrobiłam i cieszylam się, że mi się udało dostać skierowanie i będę mieć darmowe badania. Badania były, wg nich moja córcia z prawdopodobienstwem 1:121 powinna mieć Zespół Downa. Dostałam zalecenie amnio, na którą się nie zdecydowalam (zawsze to 1procent ciąż kończy się poronieniem, dla mnie za dużo bylo do stracenia). Na szczęście córka zdrowa, ale moje przemyslenia i nastawienie, jak to będzie gdyby... teraz bym się nie decydowala na te badania.
A ja takie pytanie mam, bo zapomniałam się u gienia dopytać. Czy to normalne, że większość ruchów czuję po jednej stronie? Bo mam wrażenie, że tylko jedna panna mnie kopie, po lewej, a po prawej stronie bardzo rzadko czuję cokolwiek. W dole brzucha też czuję, ale to jak siedzę.
A pytałaś jak są dzieci ulozone? Moje miały nóżki w jednym miejscu i też za cholerę nie wiedziałam, które kopie.
Ja zostałam teraz sama z bliźniakami, mąż ze starszym dzieckiem na badaniach na pare dni pojechali, bo ciągłe nam choruje.
Dajemy sobie radę w 3. Tyle, że do teściów na obiadek dreptamy, skoro zapraszają to nie wybrzydzam hihi.
Na szczęście kolki maluchów nie są jeszcze tragiczne. Synchronizacja jest taka, że jedno kończy a drugie zaczyna.
@ania_ka87 mój też cały czas biega, wpada w locie zapytać, czy sobie radzę, a widzi że tak, to dalej idzie pracować. W domu to go widzę dopiero przed 21. Ale lepszy pracoholik niż leń hihi.
@Aniutek89 moje od początku byly przyzwyczajone z butli jeść i niby jedzą najpierw z cyca i słyszę, że ładnie, ale przysypiaja szybko, wtedy idzie mleczko mamy z butelki i dojadaja chętnie. Ja mam spokoju troszkę, bo dzieci pojedzone spia, i wiem, że ładnie rosna. Zastanawiałam się już, czy im nie zabrać butelki i tylko na żądanie, ale boję się, że wtedy nie będę miala czasu na sen, albo w jednym momencie będą chciały na raz. Piją tylko moje mleko i to jest dla mnie najwazniejsze. Obgadac to muszę z położną.