reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

A może ktoś używaną na allegro wystawił? Tam najszybciej można znaleźć książki, któych nigdzie indziej nie ma.
Dzięki, szukam wśród używanych i może coś się uda kupić :-)
@Aniutek89 to ja chyba pytałam :) Na OLX jest pełno tego, zerknij. Ja już jedną w mojej miejscowości wyhaczyłam. Dzięki za tytuły, chętnie wypróbuję.

Ja mniej więcej wiem co mi się przydało, a co mniej, ale nie mam w ogóle ciuszków na 50-56. No i nic dla chłopca. Butelki będę potrzebować, sterylizator chyba (ale jeszcze się waham), wózek mam wybrany, drugie łóżeczko potrzebować będę, bujaczek, trochę tego się zbiera mimo wszystko. Mam nadzieję, że fotelik uda nam się pożyczyć, bo rzecz jasna mamy jeden. Listę już robię :)
Fajnie, że pomogłam :-) no właśnie przeszukałam Olxa i może coś kupię :-)

Od kilku dni męczą mnie coraz mocniejsze skurcze. Wczoraj tak się tym zestresowałam, że do północy torbę pakowałam :-) mam nadzieję, że to tylko takie skurcze przygotowujące i że nie przygotowują mnie do porodu w najbliższym czasie, bo jeszcze za wcześnie :-D
@Agulula111 a jak Twoje skurcze? Chyba jeszcze nie urodziłaś? ;-)
@E W E L I N A Jak się czujesz? Już niedługo masz wizytę, ciekawe ile Twoje bąble ważą :-)

reklama
Dzięki, szukam wśród używanych i może coś się uda kupić :-)

Fajnie, że pomogłam :-) no właśnie przeszukałam Olxa i może coś kupię :-)

Od kilku dni męczą mnie coraz mocniejsze skurcze. Wczoraj tak się tym zestresowałam, że do północy torbę pakowałam :-) mam nadzieję, że to tylko takie skurcze przygotowujące i że nie przygotowują mnie do porodu w najbliższym czasie, bo jeszcze za wcześnie :-D
@Agulula111 a jak Twoje skurcze? Chyba jeszcze nie urodziłaś? ;-)
@E W E L I N A Jak się czujesz? Już niedługo masz wizytę, ciekawe ile Twoje bąble ważą :-)
Ja już po wizycie :-)
Moje skarby w 34tc i 3 dni ważą jedna 2145kg a druga 2455 kg :-) różnica miedzy nimi się powiększyła ale lekarz mówi, że wszystko w normie :-)
Mówił, że mają długie włoski było widać jak faluja w wodach plodowych :-)
Jutro lekarz może się dowiem kiedy poród :-)

@Aniutek89 my dalej w trójpaku. Skurcze są i ich nie ma. Bardziej narzekam na ból brzucha, gdy więcej pochodzę. Położna mówi, że przy dwójce to normalne. Czekam kiedy akcja się zacznie.
Dzisiaj byłam u fryzjera i na zakupach przedświątecznych i leżę od 1.5h z bólem brzucha. Dopiero jak pochodze to widzę, że przegielam.

@E W E L I N A super waga dzieciaków. Będziesz sie chwalić zdjeciami dziewczynek zaraz po porodzie i ich długimi wloskami :biggrin2:Najważniejsze, żeby rosły zdrowo.

A w ciazy blizniaczej taki porod to na jaki tydzien przypada ? Przepraszam ze pytam ale jestem zielona jesli chodzi o przebieg ciazy blizniaczej

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

A w ciazy blizniaczej taki porod to na jaki tydzien przypada ? Przepraszam ze pytam ale jestem zielona jesli chodzi o przebieg ciazy blizniaczej

Z tego co ja soe zorientowałam to juzchyba 35 tc uznawany jest za poród o czasie. Gdzieś mi 34 też mignął jako ciąża donoszona, ale to chyba przegiecie? :)
Koleżanka urodzila bliźnięta w 33 tc, miesiąc w szpitalu byli. Ale wszystko dobrze. Przechodzili po kolei przez karmienie sondą, kangurowani itd.

Z tego co ja soe zorientowałam to juzchyba 35 tc uznawany jest za poród o czasie. Gdzieś mi 34 też mignął jako ciąża donoszona, ale to chyba przegiecie? :)
Koleżanka urodzila bliźnięta w 33 tc, miesiąc w szpitalu byli. Ale wszystko dobrze. Przechodzili po kolei przez karmienie sondą, kangurowani itd.

Czytałam, że bliźniaki rodzą się najczęściej 34-38. Donoszona jest od 36tc dla bliźniąt. Ale wiecie, wszystko zależy od maluszków jak się rozwijają.

reklama
Ja już po wizycie :-)
Moje skarby w 34tc i 3 dni ważą jedna 2145kg a druga 2455 kg :-) różnica miedzy nimi się powiększyła ale lekarz mówi, że wszystko w normie :-)
Mówił, że mają długie włoski było widać jak faluja w wodach plodowych :-)
Jutro lekarz może się dowiem kiedy poród :-)
Ale super waga i fajnie z tymi włosami :-) ja liczę, żeby moje 3.04 na usg miały te 2-2,1 kg. Może mnie miło zaskoczą. No to jak coś będziesz wiedziała o porodzie to daj znać :-)
@Aniutek89 my dalej w trójpaku. Skurcze są i ich nie ma. Bardziej narzekam na ból brzucha, gdy więcej pochodzę. Położna mówi, że przy dwójce to normalne. Czekam kiedy akcja się zacznie.
Dzisiaj byłam u fryzjera i na zakupach przedświątecznych i leżę od 1.5h z bólem brzucha. Dopiero jak pochodze to widzę, że przegielam.

@E W E L I N A super waga dzieciaków. Będziesz sie chwalić zdjeciami dziewczynek zaraz po porodzie i ich długimi wloskami :biggrin2:Najważniejsze, żeby rosły zdrowo.
Ja nie mam bolącego, tylko twardniejący brzuch. Byłaś u fryzjera :-D napawa mnie to nadzieją, bo zastanawiałam się czy po Świętach nie będzie za późno, więc może też dam radę :-) Tobie jeszcze maks 2 tygodnie brakuje... masakra jak ten czas leci. Musimy jeszcze trochę potrzymać nasze bąble :-)

Mi lekarz zapowiada cc tak gdzieś na 38 tydzień, ale myślę że na następnej wizycie więcej się dowiem.

Do góry