reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Oj jest tego wszystkiego a chyba najwiecej tych pampersow az sie boje:tak::szok: ale po malu i z reszta teraz bez problemu.kupic nie to co kiedys jak nasze mamy musialy w kolejkach stac bo ciezko bylo cokolwiek dostac wiec my mamy o niebo lepiej:)
Dzisiaj to wszystko można przez internet zamówić, przez internet zapłacić i jeszcze do domu przywiozą, do góry wniosą. Tak, nasze mamy miały z nami ciężko, że nie wspomnę nic o tetrowych pieluszkach, które musiały gotować... z kupami tetra... nieee, muszę mojej mamie coś specjalnego zrobić na dzień mamy :)

reklama
Dzisiaj to wszystko można przez internet zamówić, przez internet zapłacić i jeszcze do domu przywiozą, do góry wniosą. Tak, nasze mamy miały z nami ciężko, że nie wspomnę nic o tetrowych pieluszkach, które musiały gotować... z kupami tetra... nieee, muszę mojej mamie coś specjalnego zrobić na dzień mamy :)
No mialy sie mialy. Ja przy pierwszym dziecku tez chcialam.uzywac tetrowych bo myslalam ze zdrowiej dla dziecka i kupilam ok 50 szt ale jak w szpitalu zaczelam pampersy to po powrocie do domu naewt na tetry nie spojrzalam :-D

Hah, dzisiaj tetra dobra jest do mycia podłogi :D A tak serio, to używam jej jako śliniaczków, można wygotować w pralce i się nie kurczy, nie farbuje i takie tam.

@Zochaa90 - nie martw się na zapas Zosia! To nie pierwsza taka ciąża i o ile jest w większej grupie ryzyka niż np. 2k2o, to nie znaczy, że nie można takiej ciąży doprowadzić do końca, POMYŚLNIE! dpoczywaj, jedz witaminki, znajdź dobrego lekarza, który często będzie monitorował maluszki. Wszystko będzie dobrze, wierzę w to! To nie jest żaden wyrok przecież... Głowa do góry!

W którym tc zaczęłyście zajmować się wyprawką? Na wszystkich "mądrych" portalach piszą, żeby to zrobić wcześniej i być gotowym na wcześniejszy poród, ale chyba bez przesady, że w 20 tc?? Choć nie ukrywam, że jestem w 11 tc i już mam ochotę choć jednego bodziaka kupić :D

w pierwszej 3 miesiace przed porodem chyba w drugiej tydzien przed porodem kupilam 5 pak body i kombinezon bo mialam po pierwszym ciuchy a teraz to mam termin na wrzesien a juz kupuje jak cos sie trafi :) po pierwsze to duzy koszt bo ja nie mam nic na dziewczynki i nic nie dostane od nikogo po drugie potem w upaly z brzuchem nie mam zamiaru latac a po trzecie z dwojka malych dzieci nie mam kiedy i generalnie nigdy nie wiem kiedy sie wyrwe :D

No a po dzisiejszej wizycie ok dzieciaczki rosna maja po 92 i 89 gram :-) :)

Ja tez juz bym chetnie zaczela ale faktycznie poczekam na potwierdzenie plci i z reszta mam po synu rzeczy jak i po corce wiec cos sie znajdzie ale i tak chce sie choc troszkę tych nowych rzeczy kupic.

Oj jest tego wszystkiego a chyba najwiecej tych pampersow az sie boje:tak::szok: ale po malu i z reszta teraz bez problemu.kupic nie to co kiedys jak nasze mamy musialy w kolejkach stac bo ciezko bylo cokolwiek dostac wiec my mamy o niebo lepiej:)

boisz sie pampersow ja mam jeszcze w domu dwoch...jeden zapieluchowany narazie bez szans na zmiane sytuacji a drugi zapieluchowany juz tylko na noc ale pampersy a wlasciwie pieluchomajtki wykupujemy w promocjach wszystkie :p

w pierwszej 3 miesiace przed porodem chyba w drugiej tydzien przed porodem kupilam 5 pak body i kombinezon bo mialam po pierwszym ciuchy a teraz to mam termin na wrzesien a juz kupuje jak cos sie trafi :) po pierwsze to duzy koszt bo ja nie mam nic na dziewczynki i nic nie dostane od nikogo po drugie potem w upaly z brzuchem nie mam zamiaru latac a po trzecie z dwojka malych dzieci nie mam kiedy i generalnie nigdy nie wiem kiedy sie wyrwe :D

boisz sie pampersow ja mam jeszcze w domu dwoch...jeden zapieluchowany narazie bez szans na zmiane sytuacji a drugi zapieluchowany juz tylko na noc ale pampersy a wlasciwie pieluchomajtki wykupujemy w promocjach wszystkie :p
W sumie moja mlodsza tez jeszcze z pampersem.lata ale mam nadzieje w lato ka oduczyc bo narazie to tylko po spaniu na nocnik. A ty kochana to ho ho bryczka po pampersy :wink:ale na szczescie ten stan nie bedzie trwal wiecznie i wkoncu nadejdzie czas bez pampersow:tak:

No a po dzisiejszej wizycie ok dzieciaczki rosna maja po 92 i 89 gram :-) :)

Ja tez juz bym chetnie zaczela ale faktycznie poczekam na potwierdzenie plci i z reszta mam po synu rzeczy jak i po corce wiec cos sie znajdzie ale i tak chce sie choc troszkę tych nowych rzeczy kupic.

Gratuluję, to już ważą prawie tyle co kostka drożdży :-D oby rosły też jak na drożdżach :-)

Któraś z dziewczyn pytała się kiedyś o książki o bliźniakach. Znalazłam takie dwie polskie pozycje, jeszcze nie czytałam, ale mam taku zamiar.
"Bliźnięta. Poradnik dla rodziców" Joanna Tkacz
"Bliźnięta i wiecej czyli o wieloraczkach podczas ciąży i po porodzie" Monika Grymowicz
Miłej lektury ❤

Edit:
Próbowałam znaleźć w necie tą pierwszą książkę, bo podobno najlepsza ale nigdzie w księgarniach jej nie ma.... :oo:

Ostatnia edycja:
Któraś z dziewczyn pytała się kiedyś o książki o bliźniakach. Znalazłam takie dwie polskie pozycje, jeszcze nie czytałam, ale mam taku zamiar.
"Bliźnięta. Poradnik dla rodziców" Joanna Tkacz
"Bliźnięta i wiecej czyli o wieloraczkach podczas ciąży i po porodzie" Monika Grymowicz
Miłej lektury ❤

Edit:
Próbowałam znaleźć w necie tą pierwszą książkę, bo podobno najlepsza ale nigdzie w księgarniach jej nie ma.... :oo:

A może ktoś używaną na allegro wystawił? Tam najszybciej można znaleźć książki, któych nigdzie indziej nie ma.

@Aniutek89 to ja chyba pytałam :) Na OLX jest pełno tego, zerknij. Ja już jedną w mojej miejscowości wyhaczyłam. Dzięki za tytuły, chętnie wypróbuję.

Ja mniej więcej wiem co mi się przydało, a co mniej, ale nie mam w ogóle ciuszków na 50-56. No i nic dla chłopca. Butelki będę potrzebować, sterylizator chyba (ale jeszcze się waham), wózek mam wybrany, drugie łóżeczko potrzebować będę, bujaczek, trochę tego się zbiera mimo wszystko. Mam nadzieję, że fotelik uda nam się pożyczyć, bo rzecz jasna mamy jeden. Listę już robię :)

reklama
@Aniutek89 to ja chyba pytałam :) Na OLX jest pełno tego, zerknij. Ja już jedną w mojej miejscowości wyhaczyłam. Dzięki za tytuły, chętnie wypróbuję.

Ja mniej więcej wiem co mi się przydało, a co mniej, ale nie mam w ogóle ciuszków na 50-56. No i nic dla chłopca. Butelki będę potrzebować, sterylizator chyba (ale jeszcze się waham), wózek mam wybrany, drugie łóżeczko potrzebować będę, bujaczek, trochę tego się zbiera mimo wszystko. Mam nadzieję, że fotelik uda nam się pożyczyć, bo rzecz jasna mamy jeden. Listę już robię :)

Butelki polecam szklane, dużo prościej o higienę, a i nie mętnieją wraz z eksploatacją :) Dopóki dziewczyny nie zaczną same trzymać butelek inwestuję w szkło :D

Do góry