gorzkosia7
Zaangażowana w BB
Ja tez w listopadzie 2016 2 cesarka a 1 w lipcu 2012. A i chyba podobny tydz ciazy mamypierwsza - sierpien 2015, druga - listopad 2016
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez w listopadzie 2016 2 cesarka a 1 w lipcu 2012. A i chyba podobny tydz ciazy mamypierwsza - sierpien 2015, druga - listopad 2016
Ja tez w listopadzie 2016 2 cesarka a 1 w lipcu 2012. A i chyba podobny tydz ciazy mamy
U mnie dzis rowno 14 i ponoc 2 chlopcow14+1 ale wg usg tydzien mlodsza :-)
dwie dziewczynki
Aha, ciekawe tylko czy ten specjalista będzie prowadził Ci tą ciążę, bo jak czytałam ten wątek o 1ko1o to jedna dziewczyna pisała że do specjalisty chodziła tylko na usg, dlatego że on twierdził, że nie będzie patrzył na siki i krew i zajmował się takimi pierdołami i że on jest od usg do zwolnień, skierowań i innych badań miała zwykłego ginekologa prowadzącego jej ciążę. Ale to było w Warszawie. Super, że masz blisko do Gdańska. Tam kobietki jeżdżą przez całą Polskę żeby zbadać swoje bliźniaki 1k1o albo na poważniejsze zabiegi dotyczące tego rodzaju ciąży. Dlatego wierzę, że wszystko będzie dobrze :-) nie zakładaj z góry najgorszego i bądź dobrej myśli ❤W pon mam tylko wizyte u innego lekarza gdzie jest lepsze usg. Ale ta lekarka nie bedzie mi tej ciazy prowadzic bo tez nie chce.
Mam wizyte 20 kwietnia prywatnie juz u specjalisty. I tam pewnie dowiem sie wiecej. A 30 maja u lekarza na oddziale w gdansku gdzie mam skierowanie.
Moja babcia i jej siostra miala blizniaki. Nie wiem jaki to typ ciazy bo czasy byly inne wtedy. Ale wszystkie dzieci sie urodzily zdrowe wtedy. Wiec skoro to dziedziczne to moze u mnie tez bedzie ok.... tak sie pocieszam...
Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
14+1 ale wg usg tydzien mlodsza :-)
dwie dziewczynki
Kochane, gratuluję i dziewczynek i chłopców my z Eweliną też idziemy równo, fajnie mieć rówieśniczkę na forum :-)U mnie dzis rowno 14 i ponoc 2 chlopcow
Wiec idziemy rowno.
U mnie dzis rowno 14 i ponoc 2 chlopcow
Wiec idziemy rowno.
Na szczescie nie, mam parke wiec jakos szczególnie nie ma znaczenia pleca masz juz ? tylko nie mow ze dwoch chlopcow
ja mam dwoch synkow wiec rownowaga w przyrodzie zachowana
Faktycznie milo miec rowiesniczke jakos razniej i tematy takie sameKochane, gratuluję i dziewczynek i chłopców my z Eweliną też idziemy równo, fajnie mieć rówieśniczkę na forum :-)
Z tego co wiem, to tylko ciąża dwujajowa jest w jakimś stopniu dziedziczna i tylko po matce, geny ojca nie mają wpływu. Dziedziczymy wtedy po matce predyspozycje do wytwarzania wiekszej ilości jajeczek niż jedno podczas cyklu i dochodzi do zapłodnienia ciąży dwujajowej. Nie musi to być tylko dziedziczne, ale np indukowane lekami na płodność albo po prostu taki organizm :-) a jednojajowa ciąża nie zależy od niczego. Po prostu zapłodniony zarodek dzieli się na dwa i jest to czysty przypadek natury :-) tylko czy podzielone zarodki wytworza jedną kosmówkę czy dwie i jeden czy dwa worki owodniowe, zależy od tego, w jakim czasie od zapłodnienia nastąpił podział zarodka. To tak gwoli ciekawości ;-)
Ja jestem ciekawa jak to z moimi dziewczynkami jest Powiem, że w rodzinie nie ma bliźniaków, a przynajmniej ja nic o tym nie wiem. Jest to dla mnie tak fascynujący temat ostatnio, że szukam w internetach wszelkich możliwych informacji. Ale i tak, do porodu muszę czekać, żeby zobaczyć czy będą podobne do siebie z wyglądu czy nie